Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣελιδοδείκτης ενημέρωσηςΕνημερωτική ματιά στην...

Ενημερωτική ματιά στην Ελλάδα και στον κόσμο

pagkosmiopoiisi.jpgΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

 Γράφει η Έλενα Βάνη

 

-Η τιμή του χρυσού άγγιξε σήμερα νέα επίπεδα ρεκόρ σπάζοντας για πρώτη φορά το “φράγμα” των 1.400 δολαρίων ΗΠΑ ανά ουγγιά, εξαιτίας της αναζωπύρωσης των ανησυχιών περί πληθωρισμού αλλά και μίας νέας ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

-Την ερχόμενη Κυριακή Επαναληπτικές εκλογές σε 221 Δήμους της χώρας.

-Κλιμάκιο στελεχών της Τροίκας βρίσκεται από χθές στην Αθήνα, ξεκινώντας τεχνικούς ελέγχους για την εφαρμογή του Μνημονίου.

-Το τελευταίο αντίο θα πουν φίλοι και συγγενείς στην ηθοποιό Σμαρώ Στεφανίδου το μεσημέρι της Τετάρτης όπου θα γίνει η κηδεία της.

bush.jpg-Σήμερα αναμένεται να κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία του 46ου Προέδρου των Η.Π.Α – Τζόρτζ Μπούς με τίτλο” Decision points”, στο οποίο κάνει λόγο ο ίδιος για έναν απολογισμό για αποφάσεις κάιριας σημασίας στη ζωή του,

καθώς επίσης και μία προσφορά συγκλονιστικών λεπτομέρειών για ιστορικά γεγονότα των ΗΠΑ. (αναλυτικά δες το άρθρο)

 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει στην Ινδονησία σήμερα μετά από τριήμερη επίσκεψη στην Ινδία, όπου εξέφρασε υποστήριξη για τις προσπάθειες της χώρας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

 

-Το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει 3 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2010

-Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα ο κορυφαίος Ιάπωνας Συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι ο οποίος εμφανίζεται πολύ σπάνια. Θα πραγματοποιήσει ένα μάστερ κλας και τρεις συναυλίες στις 4-5 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

 

-Το βραβείο του «Καλύτερου Μουσείου του κόσμου» πήρε το Μουσείο της Ακρόπολης από τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας.

To βραβείο παρέλαβε χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανική πρωτεύουσα.

-Ο Προέδρος του Eurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζητά πρόσθετα οικονομικά μέτρα και η κυβέρνηση με την σειρά της διεκδικεί 1 δισ. ευρώ για ενίσχυση.

– Λαχτάρησαν οι επιβάτες του πλοίου SUPERFAST XII  της γραμμής Ηράκλειο-Πειραιάς. Μετά την αναχώρηση του, με κατευθυνση προς Πειραιά στο πλοιό διαπιστώθηκε αδυναμία κλεισίματος του δεξιού καταπέλτη με αποτέλεσμα να αναγκαστει να γυρίσει πίσω. Ετσι λόγω δυνατών ανέμων το πλοίο κάτα το δέσιμο του ήρθε σε επαφή με την προβλήτα, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

-Στα Ιωάννινα (χθές ) έπεσε λεωφορείο του Κτελ σε χαράδρα στο Τεπελένι Αλβανίας με αποτέλεσμα 9 να χάσουν την ζωή τους  και 34 να τραυματιστούν.

Το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα-Τίραννα και κάτω από άγνωστες συνθήκες βγήκε από την πορεία του και έπεσε, ο έλληνας όδήγος δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

-Ο 46χρονος ανεξάρτητος νύν Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλεφειας Γιώργος Αποστολάκης πέθαινε ξαφνικά, καθώς οδηγούσε, έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς.

– Καταργήτειται η τουριστική βίζα στους πολίτες της Αλβανίας και Βοσνίας & Ερζεγοβίνης.  Ελεύθερα πλέον χωρίς βίζα με βιομετρικό διαβατήριο και για τρεις μήνες θα μπορουν απο τισ 15  Δεκεμβρίου 2010 να διακινούνται στις χώρες της Ευρώπης που ανήκουν στη ζώνη Σέγκεν σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

-Η Εθνική Τράπεζα «ανοίγει» την αγορά .Εξασφάλισε 4,7 δις ευρώ με εγγύηση ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

-Βρυξέλλες, για το μέλλον της ΔΕΗ συζητούν, σήμερα Μπιρμπίλη – Αλμούνια.

-Από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο, ένα «Χωριό του Αϊ-Βασίλη» με διακριτικό τίτλο «Christmas Magic City», που διοργανώνουν από κοινού η Helexpo και η Attract Productions

-Ξεκίνησε τη λειτουργία του το εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

 – Πέθανε ο ποιητής Έκτωρ Κακναβάτος.

– Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ. Χθες έκλεισε η συνεργασία των δύο χωρών στα θέματα συζήτησης όσο αναφορά στην τοποθέτηση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στις Ισραηλινές Βάσεις και σε θέματα αμυντικών βιομηχανιών.

– Εγκρίθηκε η ενταξιακή πορεία για το Μαυροβούνιο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 -Η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε προς το παρόν πάγωσε καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεώρησε τη χώρα ανέτοιμη για να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαδικασίες.

-Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμα ύψους 799 εκ. ευρώ σε έντεκα μεγάλες αεροπορικές εταιρείες με κατηγορία σύσταση καρτέλ καθώς οι εταιρείες την περιοδο 1999-2006 είχαν συνεννοηθεί για τους επίναυλους στα καύσιμα και στην ασφάλεια. Το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στην Air-France KML.

– Δεύτερη χειρότερη χώρα η Ελλάδα στις περιβαλλοντικές επιδόσεις ανάμεσα σε 27 κράτη μέλη της Ε.Ε.

– Ο Μπάρακ Ομπάμα σε διάγγελμά του από την Τζακάρτα τόνισε την αναγκαιότητα της θρησκευτικής ανεκτικότητας καθώς από την διαφορετικότητα προκύπτει η δύναμη. Συνέχισε επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα βρεθούν ποτέ σε πόλεμο με το Ισλάμ και κατά την επίσκεψή του στο ασιατικό κράτος της Ινδονησία αποκάλεσε το κράτος αυτό ως «αναδυόμενη δύναμη».

– 1500 επιχειρήσεις ΑΕ και ΕΠΕ εγκατέλειψαν την χώρα μας και έχουν μετεγκατασταθεί σε γειτονικές μας χώρες.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...