Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣελιδοδείκτης ενημέρωσηςΕνημερωτική ματία στην...

Ενημερωτική ματία στην Ελλάδα και τον κόσμο

pagkosmiopoiisi.jpgΓράφει η Έλενα Βάνη

12/11/2010

-Από την αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας και ικανότητας οδηγών αυτοκινήτων που αφαιρέθηκαν ή κατατέθηκαν στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας. Η επιστροφή των πινακίδων γίνεται προς διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

– Δωρεά 110 μοτοσικλετών έκανε η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην Πυροσβεστική. 

-Η  26η  Διεθνή έκθεση Τουρισμού Φιλοξένια θα φιλοξενείτε στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της Helexpo στις 18-21 Νοεμβρίου 2010. 

-Αυξάνονται τα θύματα απο χολέρα στην Αίτη, στους 800 έφτασαν σήμερα.– Εκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου για τα πρόσθετα μέτρα που ζητάει η Τροίκα.

– Εξιγνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία της Μυκόνου Δημήτρη Ζουγανέλη. Μετά από διεθνές ένταλμα που εκδόθηκε απο την εισαγγελία της Σύρου, συνελήφθησαν στην Πολωνία η αλλοδαπή οικιακή βοηθός του θύματος και οι δύο συνεργοί της.

– Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αλ Μαλίκι στο Ιρακ από τον  Προέδρο του Ιράλ Τζαλάλ Ταλαμπάνι ενώ από την άλλη ο Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται πως είναι ευχαριστημένος με τον νέο σχηματισμό κυβέρνησης του Ιρακ.

– Προπόνηση ΠΑΟ κόντρα στην Εφές.

– Σεισμός 6,1 ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονησία, χωρίς ωστόσο να εκδοθεί προειδοποιητική αναφορά για τσουνάμι.

-Μεγάλη αποχή αναμένεται στις κάλπες για τις 2 μεγάλες πόλεις της χώρας, Θεσσαλονίκη -Αθήνα.

-Κατάληψη σε περισσότερες από δέκα σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών

-Η Louis Hellenic Cruises καλείται να υποβάλει ως τις 22 σχέδιο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας της θαλάσσιας περιοχής της Σαντορίνης, μετά το ναυάγιο του Sea Diamond.

-O Λεωνίδας Αντωνακόπουλος είναι ο νέος επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 – Στο Ρέθυμνο υπό κατάληψη 5 σχολεία.

– Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα η πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς θεωρείται προστατευόμενη περιοχή.

-Γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.

-Πιέζει η Κομισιόν για την πρόσβαση ανταγωνιστών της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος.

-Η Γερμανία ζήτησε από τις ΗΠΑ να απομακρύνουν από τα εδάφη της τα πυρηνικά τους όπλα. – Στο Σουδάν έπεσε μικρό αεροσκάφος με 30 επιβάτες από τους οποίους πολλοί είναι νεκροί και κάποιοι επιζώντες.

– Ο Ομπάμα ύστερα από δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο θεωρεί πως οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να υπηρετούν το στρατό κανονικά.

 11/11/2010

 -Ακέφαλο παραμένει το ανώτατο δικαστήριο στη χώρα- Ελεγκτικό Συνέδριο.

-Στην Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης βρίσκεται η Τουρκία απο χθές και θα παραδώσει την σκυτάλη της Προεδρίας 11 Μαίου 2011 στην Ουκρανία με βάση της αλφαβητικής σειράς στην αγγλική γλώσσα που ακολουθείτε απο 27 κρατη-μέλη του Συμβουλίου. 

– Εννιά επιθετικά ελικόπτερα τύπου Agusta 129A και συνολικής αξίας 300 εκ. δολαρίων από τις ΗΠΑ θα αγοράσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

– Καλπάζει η τιμή του πετρελαίου. Πάνω απο 88 δολάρια το βαρέλι.

– Στην Αυστραλία το κάπνισμα από την 1η Δεκεμβρίου 2010 θα απαγορευτεί στις δημοφιλέστερες παραλίες της Μελβούρνης, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 200 δολαρίων.

– Στο πολύχωρο Μύλο βρίσκεται παγοδρόμιο απο 15 Οκτωμβρίου το οποίο θα βρίσκεται εκεί και για όλο το χειμώνα.

 -Ναυάγησε κινεζικό φορτηγό πλοίο σε ύδατα της Ιαπωνίας.

– Τρίτη νίκη πέτυχε χθές ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα.

– Φοιτητές σήμερα της Παιδαγωγικής Σχολής Θεσσαλονίκης θα διαδηλώσουν ενάντια στη διακοπή της πρακτικής άσκησης στα σχολεία.

 -Στο… σκαμνί θέλει να καθίσει τον Τζορτζ Μπους η Διεθνής Αμνηστία για τα βασανιστήρια.

– Ο Ομπάμα σήμερα κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να ξαναρχίσει διάλογο με την διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό της πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι εάν δεν το κάνει ρισκάρει ο λαός της να αντιμετωπίσει ακόμα δυσκολότερες συνθήκες.

-Μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων ανακάλυψαν πως και οι φάλαινες χρειάζονται αντηλιακό καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όπως εγκαύματα από την έκθεση στον ήλιο.

 -Μείωση μισθωμάτων -μεσούσης της κρίσης- διεκδικούν οι καταστηματάρχες του “Mediterranean Cosmos” στη Θεσσαλονίκη

-Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Λαμπαδάρης σε ηλικία 59 ετών ύστερα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

 -Αυξημένη περιφρούρηση στο Πολυτεχνείο για τον τριήμερο εορτασμό για την 17η Νοεμβρίου. 10/11/2010

– Γυαλιά καρφιά τα κάναν φοιτητές και διδάσκοντες,το κτίριο που στεγάζει την έδρα του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο στο πλαίσιο της διαδήλωσης τους ενάντια στον τριπλασιασμού των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια.

– Στους 643 οι νεκροί από τν επιδημία χολέρας στην Αιτή.

– O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος προτείνει τρία μέτρα για τη μειώση του χρέους και απορρίπτει την αναδιάρθρωση.

 -To Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την καινούργια εγκύκλιο στο οποίο αναφέρεται το έσχατο μέτρο της αποβολής μαθητών στα σχολεία με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους.

Βύθιση ρυμουλκού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης λόγω δυνατών ανέμων, ευτυχως όμως χωρίς να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

-Από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο, ένα «Χωριό του Αϊ-Βασίλη» με διακριτικό τίτλο «Christmas Magic City», που διοργανώνουν από κοινού η Helexpo και η Attract Productions.

-Η Εθνική Τράπεζα «ανοίγει» την αγορά .Εξασφάλισε 4,7 δις ευρώ με εγγύηση ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

 -Βρυξέλλες, για το μέλλον της ΔΕΗ συζητούν, σήμερα Μπιρμπίλη – Αλμούνια.

 -Ξεκίνησε τη λειτουργία του το εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

– Πέθανε ο ποιητής Έκτωρ Κακναβάτος.

– Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ. Χθες έκλεισε η συνεργασία των δύο χωρών στα θέματα συζήτησης όσο αναφορά στην τοποθέτηση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στις Ισραηλινές Βάσεις και σε θέματα αμυντικών βιομηχανιών.

– Εγκρίθηκε η ενταξιακή πορεία για το Μαυροβούνιο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

-Η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε προς το παρόν πάγωσε καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεώρησε τη χώρα ανέτοιμη για να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαδικασίες.

-Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμα ύψους 1,1 δισ. δολάρια σε έντεκα μεγάλες αεροπορικές εταιρείες με κατηγορία σύσταση καρτέλ καθώς οι εταιρείες την περιοδο 1999-2006 είχαν συνεννοηθεί για τους επίναυλους στα καύσιμα και στην ασφάλεια. Το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στην Air-France KML.

– Δεύτερη χειρότερη χώρα η Ελλάδα στις περιβαλλοντικές επιδόσεις ανάμεσα σε 27 κράτη μέλη της Ε.Ε.

 – Ο Μπάρακ Ομπάμα σε διάγγελμά του από την Τζακάρτα τόνισε την αναγκαιότητα της θρησκευτικής ανεκτικότητας καθώς από την διαφορετικότητα προκύπτει η δύναμη. Συνέχισε επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα βρεθούν ποτέ σε πόλεμο με το Ισλάμ και κατά την επίσκεψή του στο ασιατικό κράτος της Ινδονησία αποκάλεσε το κράτος αυτό ως «αναδυόμενη δύναμη».

-Βρυξέλλες, για το μέλλον της ΔΕΗ συζητούν, σήμερα Μπιρμπίλη – Αλμούνια.

– 1500 επιχειρήσεις ΑΕ και ΕΠΕ εγκατέλειψαν την χώρα μας και έχουν μετεγκατασταθεί σε γειτονικές μας χώρες.

 -Η συμμετοχή του Βλάνταν Ίβιτς στην προπόνηση της Τρίτης (9/11), αφήνει ελπίδες ότι οι αρχικές εκτιμήσεις θα επιβεβαιωθούν και θα προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 -Επεισόδια σημειώθηκαν στο χώρο του ΑΠΘ, ενώ «πυρπολήθηκε» παροπλισμένο βαγόνι του ΟΣΕ, στο χώρο της κεντρικής βιβλιοθήκης

-Σε αόριστη αναστολή η επί πίστωση χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλιζόμενους του ΟΠΑΔ από τις 15 Νοεμβρίου σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 – Με βάση την απόφαση της Αντιδημαρχείας Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας. Η επιστροφή των πινακίδων και των αδειών επιστρέφονται για τη διευκόλυνση των πολιτών στα εκλογικά κέντρα. -Συνασπισμός εφημερίδων στην Βρετανία από τις οποίες τέσσερις εφημερίδες της χώρας βάζουν στην άκρη τις διαφορές και ενώνουν την φωνή τους απέναντι στις επιχειρηματικές βλέψεις του επιχειρηματία Ρούπερτ Μέρχοντ να επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριότητα, αγοράζοντας τα Μ.Μ.Ε.

– Ο Ευγένιος Τριβιζάς θα δώσει το παρόν του στη Θεσσαλονίκη, παραβρισκόμενος την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο στην παιδική παράσταση «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου θα υπογράψει βιβλία του στον Ιανό.

-Στο σφυρί βγαίνουν τα πλοία του Θρυλικού Εφοπλιστή Γεράσιμου Αγουδήμου με απόφαση του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένων Πειραιώς) λόγω οικονομικών προβλήματων.

-Με πλοίο φθάνουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα 70 αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α3GE A2 των 155mm για τον Ελληνικό Στρατό.

 -Η Ελληνίδα Δήμητρα Θεοδοσίου στην Οπερα του Μόντρεαλ.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...