Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΙστορικάΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ του Μεγαλέξανδρου...

ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ του Μεγαλέξανδρου και της Μακεδονίας που ΠΟΥΛΗΣΑΝ οι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ πολιτικοί!!!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρχαιολογική ανακάλυψη ΤΟΥΡΚΩΝ αρχαιολόγων περι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ του Μεγαλέξανδρου και της Μακεδονίας

Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν το κεφάλι του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Υπολογίζεται ότι το αντικείμενο σμιλεύτηκε 400 χρόνια μετά τον θάνατο του ηγεμόνα

Αρχαιολόγοι από τον δήμο Düzce στην Τουρκία ανακοίνωσαν σε δήλωσή τους την ανακάλυψη ενός κεφαλιού αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο είναι σχεδόν σε άριστη κατάσταση.

Το σπάνιο και μοναδικό αντικείμενο εντοπίστηκε στην κορυφή ενός ρωμαϊκού θεάτρου στο Konuralp, βόρεια του Düzce και κοντά στη βορειοδυτική ακτή της Τουρκίας. Επί του παρόντος πιστεύεται ότι προέρχεται από τον δεύτερο αιώνα και τώρα βρίσκεται στο Μουσείο Konuralp όπου παραδόθηκε από τους αρχαιολόγους.

Ωστόσο, το κεφάλι του αρχαίου ηγέτη και δύο του Έλληνα θεού Απόλλωνα και του μυθικού τέρατος Μέδουσα βρέθηκαν πιο πρόσφατα σε εξερευνήσεις που συμμετείχαν στο πάνω μέρος του θεάτρου.

Όλα τα αγάλματα μελετήθηκαν από ειδικούς της ιστορίας και το Τουρκικό Τμήμα Ανασκαφών και Έρευνας. Οι ειδικοί κατάφεραν να προσδιορίσουν ότι το κεφάλι του πορτρέτου ήταν μια ακριβής αναπαράσταση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρόλο που ήταν πιθανό να σμιλεύτηκε 400 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο δήμος Düzce μοιράστηκε επίσης μια δήλωση του Μουσείου Konuralp που περιγράφει το άγαλμα. «Βρέθηκε ένα χρονολογημένο κεφάλι Αλεξάνδρου με διάμετρο 23 cm (από το κεφάλι μέχρι το λαιμό). Απεικονίζεται με βαθιά, στραμμένα προς τα πάνω μάτια από μάρμαρο, σημάδια από τρυπάνι στις κόρες και ένα ελαφρώς ανοιχτό στόμα που δεν αποκαλύπτει πολλά από τα δόντια του. Τα μακριά σγουρά μαλλιά του φτάνουν μέχρι το λαιμό και στα πλάγια του προσώπου του υπάρχουν δύο τρίχες που χωρίζονται πίσω και στη μέση του μετώπου του ακριβώς όπως η χαίτη ενός λιονταριού. Αυτή η απεικόνιση είναι ένας τύπος μαλλιών που είναι συγκεκριμένος για τον Μέγα Αλέξανδρο», εξήγησαν οι ειδικοί από το μουσείο.

Ο διάσημος αρχαίος Έλληνας στρατιωτικός διοικητής και ηγεμόνας Μέγας Αλέξανδρος, γνωστός και ως Αλέξανδρος Γ’ της Μακεδονίας, κυβέρνησε από το 356 π.Χ. έως το 323 π.Χ. Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς ηγέτες στην ιστορία και τιμάται για τις εξαιρετικές του κατακτήσεις και τον αντίκτυπό του στον αρχαίο κόσμο.

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Πέλλα, την πρωτεύουσα του Βασιλείου της Μακεδονίας, από τον βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Β’ και τη βασίλισσα Ολυμπιάδα. Μετά τη δολοφονία του πατέρα του το 336 π.Χ., ο Αλέξανδρος στέφθηκε βασιλιάς της Μακεδονίας. Ξεκίνησε μια σειρά από στρατιωτικές επιχειρήσεις γνωστές ως «Μακεδονική Κατάκτηση» ή «Κατακτήσεις του Αλέξανδρου».

Η εισβολή του Αλέξανδρου στην Περσία το 334 π.Χ. σηματοδότησε την έναρξη των στρατιωτικών του περιπετειών. Αργότερα, πέτυχε να ιδρύσει μια τεράστια αυτοκρατορία που κάλυπτε την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Περσία και την ινδική υποήπειρο. Στις κατακτήσεις του συμπεριλήφθηκε η πλειοψηφία του τότε γνωστού πλανήτη.

Η ζωή του Αλέξανδρου κόπηκε απότομα όταν πέθανε σε ηλικία 32 ετών στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ. Η ακριβής αιτία του θανάτου του εξακολουθεί να αμφισβητείται μεταξύ των ιστορικών, με θεωρίες που κυμαίνονται από ασθένεια έως φυσικά αίτια και δηλητηρίαση.

greeknewsondemand.com

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...