Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα για Δήμους“Ελληνική Πρωτοβουλία” γεννήθηκε…Έγραφα...

“Ελληνική Πρωτοβουλία” γεννήθηκε…Έγραφα την Παρασκευή στο τέλος του άρθρου μου στην Ελεύθερη Ώρα,

Έγραφα την Παρασκευή στο τέλος του άρθρου μου στην Ελεύθερη Ώρα, μια είδηση της τελευταίας στιγμής (επί του πιεστηρίου):
«Ενημερωνόμαστε από έγκυρη πηγή μας, ότι το ΑΚΚΕΛ πρωτοστατεί σε μια προσπάθεια – με πολλές δυσκολίες – συσπείρωσης του πατριωτικού χώρου, ώστε στις προσεχείς εθνικές εκλογές να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο σε όλη την Ελλάδα και στο οποίο θα συμμετέχουν 10-15+ κόμματα!

Σε αυτήν την πολιτική κίνηση ακούγεται, πως θα συμμετέχουν και πρώην Βουλευτές αντιρρησίες των Μνημονίων, αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα που υπηρέτησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο ανώτερο επίπεδο!

Αναμένοντας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις, πρώτοι όπως πάντα θα σας ενημερώσουμε!»!

Οφείλω να ομολογήσω, πως ενώ η εφημερίδα βρισκόταν ακόμη στα περίπτερα, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής που έγραφα την “Τσουκνίδα” για να την στείλω προς δημοσίευση στην εφημερίδα την Κυριακή, έλαβα πολλά τηλέφωνα από φίλους που ζητούσαν περισσότερες λεπτομέρειες! Όπως επίσης έλαβα πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα, όπου αποδεικνυόταν το ενδιαφέρον πολλών φίλων για την συσπείρωση του πατριωτικού χώρου!

Από πλευράς μου, όπως άλλωστε υποσχέθηκα, θα σας κρατώ ενήμερους!
Έτσι την Κυριακή που μου στάλθηκε το παρακάτω ΔΤ, το δημοσιεύω όπως σας είχα υποσχεθεί άλλωστε:

«Γραφείο Τύπου: Αθήνα, 19-03-2021 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στο αίσθημα ενότητας και ομοψυχίας του ελληνικού λαού. Διχαστικές πολιτικές και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες και είναι καταδικαστέες. Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει ενεργή απειλή από την Τουρκία, αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, είναι λάθος να υψώνονται κομματικά λάβαρα. Την ώρα της εθνικής απειλής οφείλουμε όλοι να είμαστε ενωμένοι κάτω από τα εθνικά μας σύμβολα.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει πρωτοβουλίες αποφόρτισης του άρρωστου και διχαστικού πολιτικού κλίματος που έχει τροφοδοτήσει η κυβέρνηση του και να συμβάλλει στην εθνική ομοψυχία χωρίς καμία υποχώρηση και συμβιβασμό απέναντι στην συνεχή τουρκική απειλή. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο νωρίτερα φύγει, τόσο καλύτερα για την χώρα. Η φτωχοποίηση των Ελλήνων, η τεράστια ανεργία των νέων, η καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αδιαφορία για το περιβάλλον, η αναποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η καταστροφική διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, (που λαμβάνει χαρακτήρα ισλαμικού εποικισμού), κόντρα στις τοπικές κοινωνίες και η υποχωρητική πολιτική έναντι των τουρκικών προκλήσεων είναι έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους Έλληνες πολίτες η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, η οποία έχει συγκροτηθεί από το ΑΚΚΕΛ, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, τη ΔΙΚΑΙΗ ΕΛΛΑΔΑ, τη ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, και προσεχώς θα ανακοινώσει την σύμπραξη ακόμη 4-5 κομμάτων και κινημάτων, τονίζει πως προτεραιότητα είναι η ειρήνη, η ασφάλεια της χώρας και η ευημερία όλων των πολιτών.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με την ανοιχτή επιστολή – δημόσια πρόσκληση στις 21-5-2020 προχωρά στη συνένωση και συσπείρωση των δημοκρατικών, πατριωτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας. Σταθερή απόφαση η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές με ισχυρά ενωτικά ψηφοδέλτια. Τα πρώτα 350 ονόματα υποψηφίων βουλευτών έχουν κλειδώσει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και μέσα στο επόμενο διάστημα με τις νέες συμμετοχές κομμάτων, κινημάτων, αλλά και προσωπικοτήτων θα είναι έτοιμη με ισχυρά και ενωτικά ψηφοδέλτια να δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών.

Ήδη στα στελέχη της περιλαμβάνονται πολλοί αυτοδιοικητικοί και κοινωνικοί παράγοντες και τρεις πρώην βουλευτές έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους, ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Καρακώστας, πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ο Γαβριήλ Αβραμίδης, πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Κοινός στόχος όλων η μέγιστη δυνατή συσπείρωση κινήσεων, κινημάτων και προσώπων που υποστηρίζουν το ενωτικό εγχείρημα και η άμεση ανάδειξη του προσώπου που θα ηγηθεί στην εκλογική μάχη.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΙΚΑΙΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»!
Βέβαια, όπως πληροφορούμαι η πολιτική διεύρυνση του πατριωτικού χώρου συνεχίζεται

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...