Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΕλλάδα, Ομογένεια... Χωρίζουν...

Ελλάδα, Ομογένεια… Χωρίζουν οι δρόμοι

Η κατάσταση στην -υπό διάλυση- Ομογένεια ΗΠΑ και οι καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων Αθηνών. Η βρώμικη πολιτική Πατριαρχείου και αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι ομογενειακές ελληνικές διαλυμένες Οργανώσεις, οι ”λομπίστες” κ.ά.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΜΕ Αθήνας

Ο ασοβάρευτος τηλεοπτικός σταθμός OPΕΝ, συνεχίζει να προβάλει, παραπληροφορώντας, ως άσχετος με Ομογένεια ΗΠΑ, τον δήθεν ”λομπίστα” ‘Εντυ Ζεμενίδη, που μιλά ως ”ειδικός” και ως ”εκπρόσωπος Ομογένειας”.

Ο κυπριακής καταγωγής (από Σικάγο), κ. Ζεμενίδης, εκπροσωπεί ΜΟΝΟ τον εαυτόν του, κάνοντας ”λόμπι” σε… ΜΜΕ Ελλάδας, ενώ αυτός και η εταιρία του HALC, ΔΕΝ είναι δηλωμένοι ως ”λόμπι” στην Ουάσιγκτον… (Περισσότερα, γιά την συστηματική εξαπάτηση-παραπληροφόρηση αθηναϊκών ΜΜΕ, την Τετάρτη)

Οι διπλές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα (21 Μαίου και 25 Ιουνίου), δεν σηματοδoτούν μόνο την παρακμή, με την εντυπωσιακή πτώση, του ΣυΡιζΑ και το τέλος της μεταπολίτευσης.

Σηματοδοτούν και το τέλος των τυπικών σχέσεων Ομογένειας, με το πολιτικό-κομματικό σάπιο κράτος Ελλάδας. Τυπικών, επειδή ουσιαστικές δεν ήταν τα τελευταία 45+ χρόνια.

Η περίφημη ψήφος στους Απόδημους ‘Ελληνες αποδείχτηκε μία ακόμα -από τις πολλές- απάτες του πολιτικού- κομματικού σάπιου κράτους Ελλάδας. Με τον νόμο-έκτρωμα (Δεκ. 2019) ποσοστό 90+ % των απόδημων Ελλήνων αποκλείεται από το δικαίωμα να ψηφίζει από τον τόπο κατοικίας του.

Το Σύνταγμα, ξεκάθαρα αναφέρεται στο δικαίωμα των απόδημων να ψηφίζουν και ειδικά προβλέπει την ”επιστολική ψήφο”, την οποίαν οι δαπλεκόμενοι των κομμάτων επιδεικτικά αγνόησαν, προσβάλοντας τους Ομογενείς και υποτιμώντας άγρια την νοημοσύνη τους.

Αλλά, θα πείτε, ποιός σέβεται το Σύνταγμα στην Ελλάδα;;;

Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι αν Ομογενείς είναι στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών, ψηφίζουν κανονικά -όπως όλοι- στο χωριό, στην πόλη τους, αφού είναι στα Δημοτολόγια και στους εκλογικούς καταλόγους.

Στις εκλογές 21 Μαίου ’23, ψήφισαν 18,203 απόδημοι ‘Ελληνες από όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, γιά παράδειγμα, με τους 1,1 εκατ. ελληνικής καταγωγής πολίτες, ψήφισαν, συνολικά περίπου 1,160 (εγγεγραμμένοι 1.555). Στην Ωκεανία (Αυστραλία κλπ) με 230.000 ελληνικής καταγωγής πολίτες, ψήφισαν κοντά στους 200.

‘Ενα θέμα σχετικό με τι εκλογές, που πιστοποίησε πόσο ασοβάρευτοι ”παπατζήδες” είναι Μητσοτάκης και Τσίπρας, είναι και αυτό με τους ”βουλευτές Επικρατείας από Ομογένεια”, σε εκλόγιμες θέσεις, όπως ο νόμος ορίζει.

Ο Μητσοτάκης έβαλε σε αυτήν την εκλόγιμη θέση Κύπριο πολιτικό και αναρωτιόμαστε από πότε οι Κύπριοι έγιναν απόδημοι ‘Ελληνες (μετανάστες). Και αναρωτιόμαστε ΠΟΙΟΝ απόδημο Ελληνισμό θα εκπροσωπεί.

Ο Τσίπρας έβαλε στο Επικρατείας, αναπλ. καθηγητή στο Χάρβαρντ, που έχει μηδενική επαφή και σχέση με την Ομογένεια, είναι άγνωστος ακόμα και στην Ομογένεια Βοστώνης. Και αναρωτιόμαστε ΠΟΙΟΝ απόδημο Ελληνισμό θα εκπροσωπεί.

Οι πράξεις αυτές πιστοποιούν ότι Μητσοτάκης και Τσίπρας, υποτιμούν πάλι, βάναυσα την νοημοσύνη των απόδημων Ελλήνων.

‘Ετσι, με τις εκλογές αυτές ήρθε και το τέλος των σχέσεων Ελλάδας, απόδημου Ελληνισμού. Οι Ομογενείς, πάθαμε, μάθαμε και δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους ψεύτες του σάπιου πολιτικού-κομματικού ”παρακράτους” Ελλάδας.

Ελλάδα κα Ομογένεια
Τα τελευταία 45+ χρόνια, δηλ. από τέλη ’70, οι μη αμφίδρομες σχέσεις Ομογένειας-Ελλάδας ήταν επιφανειακές, χωρίς ουσία. Οi πολιτικοί, γιά δεκαετίες μας κορόϊδευαν, λέγοντας ότι ”είμαστε διπλά ‘Ελληνες” οι έξω. Και το δούλεμα συνεχιζόταν, ίσαμε πρόσφατα που αποκαλύφθηκε και τυπικά -με ψήφο κ.ά.- ότι, διαχρονικά, οι πολιτικοί Ελλάδας είναι ψεύτες, διαπλεκόμενοι πολιτικοί απατεώνες.

‘Ερχονταν στις ΗΠΑ -με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τα κορόϊδα ‘Ελληνες φορολογούμενους, ουσιαστικά γιά τουρισμό. ‘Εριχναν κι έναν ”δεκάρικο” χαζο-λόγο, έκαναν τα ψώνια τους και έφευγαν. Μερικοί έπαιρναν και χρήμα από Ομογενείς, ”δανεικά και αγύριστα”. Πολλά τα περιστατικά. Ακόμα και προεκλογικά ζητούσαν χρήματα -αδήλωτα- από Ομογενείς ψευτο-”παράγοντες” (έχουμε περιστατικά και γιά τις πρόσφατες εκλογές 21 Μαίου ’23).

Γιά να δικαιολογούν τα ταξίδια και ειδικά τα έξοδα που πλήρωνε το κράτος, ζητούσαν από ”φελλούς” προέδρους διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, ”προσκλήσεις”. Και τα ανθρωπάκια, με αντάλλαγμα μιά φωτογραφία, τις έστελναν.

Οι κυβερνήσεις του σάπιου κράτους Ελλάδας, έβλεπαν τους απόδημους ως τουρίστες, χρήσιμους γιά το χρήμα τους και γιά έργα στο χωριό. Δεν ενδιαφέρθηκαν γιά την παιδεία των παιδιών Ομογενών, δεν ενδιαφέρθηκαν γιά την συνέχεια της σημαντικής ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ. Απεναντίας, έκαναν το μεγαλύτερο έγκλημα: Ταυτίστηκαν με την ”φιλελληνική” Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), θυγατρική επιχείρηση του ”Ιδρύματος” στην Τουρκία.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τα αποτελέσματα. Η Αθήνα, με τις θλιβερές πολιτικές της, κάνει πλάτες στην Αρχιεπισκοπή γιά τον αφανισμό της ελληνικής Ομογένειας. Δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος (πράκτορας της Τουρκίας, με στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη), με δικούς του (Καλαμαράς και ακροδεξιοί), προκάλεσε την κρίση και διάλυση της ”Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης”.

Στο ανθελληνικό αυτό έργο συντελούν και οι ανίκανοι ”τουρίστες”, οι διπλωμάτες της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Το ”κόλπο” απλό και γνωστό: Αρχιεπισκοπή και διπλωμάτες, μαζί και η Ελλάδα, προτιμούσαν ”φελλούς” σε ομογενειακές Οργανώσεις, ελεγχόμενους και ανίκανους. Με αυτούς συναγελάζονταν. Οποιαδήποτε προσπάθεια ικανών γιά καλυτέρευση, την ”σκότωναν” με τους άχρηστους-εγκάθετους.

Και το χρήμα (περίοδο 1989-2009), ειδικά από κυβερνήσεις ”Νέας Δημοκρατίας” (περισσότερο, η μεγάλη σπατάλη με υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη) και ΠΑΣΟΚ, δινόταν, ως ”χορηγίες”, στους άχρηστους των Οργανώσεων, μέσω προξενείων. Χώρια η μεγάλη απάτη και το μεγάλο φαγοπότι και με μίζες σε ‘Ελληνες πολιτικούς, με το ”Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ).

Και φτάσαμε στα σημερινά αδιόρθωτα χάλια. Οι ομογενειακές Οργανώσεις διαλύθηκαν ουσιαστικά (τυπικά μόνο υπάρχουν), εξαιτίας της ανικανότητας, αχρηστίας, απραξίας των ”καρεκλοκένταυρων” και ”εκλεκτών” Αρχιεπισκοπής και πολιτικών απατεώνων του σάπιου κράτους Ελλάδας. Σχεδόν σε όλες τις διαλυμένες Ομοσπονδίες και πανΕνώσεις, οι μόνιμοι προεδροπαράγοντες, που εναλλάσσονται στις θέσεις, είναι εκεί γιά 2-3 δεκαετίες.

Φυσικό και επόμενο, η νέα γενιά -τις τελευταίες 3 δεκαετίες- να μην περνά ούτε απέξω από τις Οργανώσεις με τους ”σκουριασμένους άχρηστους”. Κατά συνέπεια, δεν υπήρξε ανανέωση, συνέχεια. Γι’ αυτό σε όλες τις ομογενειακές οργανώσεις, έμειναν οι ίδιοι, τώρα συνταξιούχοι.

‘Ετσι, φτάσαμε στο τέλος της οργανωμένης Ομογένειας (και ελληνικής Ομογένειας γενικά) ΗΠΑ. Δεν την ήθελαν υπολογίσιμη και διατηρητέα, οι άφρονες διαπλεκόμενοι Ελλάδας και η φιλοχρήματη διαιρετική (επιχείρηση του πτριαρχείου Κων/πολης) Αρχιεπισκοπή.

(Μεθαύριο η συνέχεια – ”λομπίστες”, παραπληροφόρηση ΜΜΕ κλπ)

Γ. Λυκ. – 29 Μαίου ’23 kalami.us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...