Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Επετείου.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στις
21:00 θα παραθέσει δεξίωση στις αίθουσες του νέου Δημαρχείου, με τη συμμετοχή των εκκλησιαστικών, πολιτικών, στρατιωτικών, πρυτανικών και διπλωματικών αρχών της πόλης.
Τη δεξίωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 11.30, μετά τη Δοξολογία, θα ανοίξουν οι πόρτες του νέου Δημαρχείου για ευχές, με αφορμή τον εορτασμό της πόλης. Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 12:45 ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα προσφωνήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια κατά τη διάρκεια της επίσημης υποδοχής του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα παρακολουθήσει στις 11:00 την μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή και θα παρακαθίσει το βράδυ στις 20:00 στο επίσημο γεύμα, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, που θα παραθέσει ο Διοικητής του Γ’ Σ. Σ. προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.
Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα παρακολουθήσει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στις 11:00 και στις 13:30 θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια σε γνωστό πολυτελές εσιατόριο της πόλης.