Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΕΚΔΙΩΞΤΕ ΑΠΟ ΤΗ...

ΕΚΔΙΩΞΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗ ΤΗΣ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Δεξιός! Αυτός ο πολιτικός όρος αναφερόταν κυρίως σε πολιτικές αντιλήψεις και πολιτικές θέσεις που χαρακτήριζαν πολίτες της ελληνικής κοινωνίας και οι οποίες χαρακτηρίζονταν ως συντηρητικές.

Χαρακτηρίζονταν ως συντηρητικές από την κεντροαριστερά, την ριζοσπαστική αλλά και τη δογματική αριστερά! Από όλο εκείνο το πολιτικό φάσμα που αυτοαποκαλείται ως “προοδευτικό δημοκρατικό τόξο”!

Ωστόσο αυτή η κατηγορία των πολιτών της κοινωνίας μας, οι “δεξιοί” δηλαδή, αποτελούσαν την μεγάλη μερίδα της μεσαίας αστικής τάξεως. Των φιλήσυχων εκείνων πολιτών, των οικογενειαρχών, των μεροκαματιάρηδων, όλων εκείνων που διαφύλατταν την ιστορική εθνική κληρονομιά, την αγάπη στην Ορθόδοξη πίστη, εκείνων που σφυρηλατούσαν την κοινωνία με την προάσπιση των ηθών, των εθίμων, των πατροπαράδοτων παραδόσεων της ελληνικής κοινωνίας!

Αυτόν τον πολιτικό χώρο κάλυπτε ο “Ελληνικός Συναγερμός” που ιδρύθηκε το 1951 από τον Στρατάρχη και μετέπειτα Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπάγο. Μετά τον θάνατο του Παπάγου, ο “Ελληνικός Συναγερμός” διαλύθηκε το 1956 και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ). Με την επάνοδό του στην Ελλάδα μετά την πτώση των Συνταγματαρχών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία! Που μπορεί την εποχή εκείνη να χαρακτηρίστηκε πως έφερε αέρα εκσυγχρονισμού στην “γαλάζια παράταξη”, ωστόσο η ΝΔ συνέχισε να υπερασπίζεται όσα υπερασπιζόταν ο “Ελληνικός Συναγερμός” και η ΕΡΕ! Δηλαδή συνέχισε η ΝΔ να είναι ένα συντηρητικό κοινωνικά κόμμα, με φιλελεύθερο οικονομικά προφίλ, αλλά και προσηλωμένο στην Ορθοδοξία!

Άλλωστε, ποιος ξεχνάει την δυναμική ΟΝΝΕΔ, την Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, που υπερήφανα τραγουδούσε:

Σε περιμένω να `ρθεις και πάλι
Μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη
Να `ρθεις σαν άνοιξη να διώξεις τα χιόνια
Να τραγουδούν στα δέντρα πάλι τ’ αηδόνια

Ο ουρανός θα `ναι γαλάζιος και πάλι
Απ’ το βοριά ως το πιο νότιο ακρογιάλι
Και στην ψυχή μας θα υπάρχει γαλήνη
Γιατί η καρδιά αγάπη μέσα της κλείνει

Σε περιμένω να `ρθεις και πάλι
Μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη
Μαζί να γράψουμε λαμπρή ιστορία
Ζήτω η Ελλάδα
Ζήτω η θρησκεία
Ζήτω η Νέα Δημοκρατία

Εμείς το μίσος την κακία ξεχνάμε
Και το συμφέρον όλων πάντα κοιτάμε
Για εμάς τα χρώματα δεν έχουν αξία
Γιατί πιστεύουμε πατρίδα και θρησκεία

Μετάλλαξη της ΝΔ προς τον νεοφιλελευθερισμό επί Κυριάκου Μητσοτάκη…

Μετά τον  Κωνσταντίνο Καραμανλή, ακολούθησαν στην προεδρία του κόμματος, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Μέχρι την εκλογή στην προεδρία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι οι προηγούμενου αρχηγοί της “γαλάζιας παράταξης”, μπορεί να έκαναν πιο προοδευτικό το κόμμα, απλώνοντάς το ιδεολογικά και στο χώρο του Κέντρου, αλλά τη ΝΔ εξακολουθούσε να τη διακρίνει η συντηρητικότητα, η μετριοπάθεια, αλλά και ο ευρωπαϊκός δημοκρατικός πλουραλισμός, ως συνέπεια της ένταξης της Πατρίδος μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα!

Ωστόσο η κεντροδεξιά πλέον ΝΔ, εξακολουθούσε να συγκινεί την μεσαία αστική τάξη της ελληνικής κοινωνίας, αφού ήταν ο θεματοφύλακας όλων των ελληνικών παραδόσεων, προασπιστής της Ορθοδόξου Πίστεως!

Όμως όλα αυτά άλλαξαν με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρεία της ΝΔ και ακολούθως στην πρωθυπουργία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αργά αλλά σταθερά μετάλλαξε τη ΝΔ, μετατρέποντάς την σε έναν ιδεολογικό και πολιτικό αχταρμά, που δεν έχει αρχή και τέλος!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ εξελέγησαν με αυτοδυναμία δυο φορές, μετά από δέκα χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων! Ο οποίος άδραξε την ευκαιρία κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας τον ελληνικό λαό (2019), υφαρπάζοντας την ψήφο του σε μια πολύ ευαίσθητη χρονική περίοδο, όπου ο λαός μας έβραζε από αγανάκτηση για την “Συμφωνία των Πρεσπών” που υπέγραψε η “προοδευτική” ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ (145 Βουλευτές) και κάποιοι άλλοι πολιτικοί Εφιάλτες (οκτώ τον αριθμό)!

Την εποχή εκείνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, έσχιζαν τα ιμάτιά τους, υποσχόμενοι πως θα καταργήσουν την εμετική “Συμφωνία των Πρεσπών” που παραχωρούσε στους Σκοπιανούς, το όνομα, την ιστορία, τον πολιτισμό της Μακεδονίας μας! Για τον λόγο αυτό συμμετείχαν σημερινοί Υπουργοί της ΝΔ στις λαοσυνάξεις υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας και κατά της “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις και βγάζοντας “υπερήφανα” selfie με τα κινητά τους με  Έλληνες πολίτες, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη! Όπως κάποιοι “υπερπατριώτες” σαν τον Υπουργό και Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και τον πρώην Υπουργό Θάνο Πλεύρη! Αλλά και τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, πολιτικό τέκνο του Ευάγγελου Αβέρωφ!

Διώξτε τον και αλλάξτε και το όνομα…

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταβλήθηκε σε ιδεολογικό αχταρμά, με μετάγγιση ιδεολογίας από το “εκσυγχρονιστικό” ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και τον διεθνισμό του κόμματος “Ποτάμι” – που ευτυχώς γρήγορα “στέρεψε” – του Σταύρου Θεοδωράκη!

Όμως πρόλαβε να δηλητηριάσει, μέσα στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας μια ολόκληρη Παράταξη, που άντεξε δεκαετίες και ιδεολογικά ήταν ταυτισμένη με την Πατρίδα, την Ορθοδοξία, την Οικογένεια!

Όλα αυτά τα ιδανικά της Παράταξης να “ξήλωσε” ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Σήμερα ο οπαδός αυτών των ιδεών, αυτών των ιδανικών, ντρέπεται να πει πως είναι Νέα Δημοκρατία!

Γι΄ αυτό πιστεύω πως με την απαλλαγή του μουσαφίρη στη ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη – σύντομα φθάνει με πολύ θόρυβο – από την γαλάζια Παράταξη, αυτή θα πρέπει να αλλάξει και το όνομα του κόμματος, πέραν της επιστροφής στις ρίζες!

Θα πρέπει να ξεχάσει ο λαός μας τη συνύπαρξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Νέα Δημοκρατία!

Θα πρέπει η γαλάζια Παράταξη να γυρίσει σελίδα, διαφορετικά σύντομα θα έχει την τύχη του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ!

Ολοκληρωτική η μετάλλαξη της ΝΔ…

Ειλικρινά ποτέ δεν περίμενα όταν έφευγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Εξουσία, αυτός ο διεθνιστικός οργανισμός, ότι θα αναλάμβανε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα αποδεικνυόταν χειρότερος από τον προκάτοχό του. Χειρότερος σε όλα! Στα εθνικά θέματα, στα οικονομικά, στα ζητήματα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, ασφάλειας, ελευθερίας του Τύπου και της δημόσιας άποψη!

Ποτέ οι Νεοδημοκράτες δεξιοί δεν θα φαντάζονταν ότι το κόμμα τους θα νομοθετούσε και θα νομιμοποιούσε την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα!

Ότι το κόμμα τους θα στρεφόταν κατά της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας! Ότι θα στρεφόταν κατά του κύτταρου αναπαραγωγής του Έθνους των Ελλήνων!

Κι αυτή η μεταστροφή των πολιτών, η γενικευμένη κατακραυγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδείχτηκε περίτρανα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές! Χάνοντας τη δεδηλωμένη! Χάνοντας την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού!

Από το 2019, πολλές φορές οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, προσπάθησαν να νουθετήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον ρυμουλκήσουν στο δεξιό λιμάνι!

Αλλά άνθρακες ο θησαυρός!      

Ειδικότερα προσπάθησε ο Κώστας Καραμανλής, ο εμβληματικός ηγέτης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης, των φιλελευθέρων, της μεσαίας αστικής τάξης, των οικογενειαρχών, των μεροκαματιάρηδων πολιτών, των υπερασπιστών της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως των Ελλήνων!

Εκφραστής εκείνης της ΝΔ που γνωρίσαμε, που με αυτήν μεγαλώσαμε, άσχετα με τα όποια λάθη της κατά τη διάρκεια όλων αυτών των δεκαετιών, παρέμενε το συντηρητικό κόμμα με όλα τα παραπάνω ιδεολογικά γνωρίσματα!

Μέχρι την ώρα που ανέλαβε τα ηνία της ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “δηλητηριάζοντάς την” με στοιχεία πολιτικά πέραν των ιδεολογικών της γνωρισμάτων και πεποιθήσεων!

Αναλαμβάνοντας Υπουργοί “εκσυγχρονιστές” του ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, διεθνιστές του πολιτικού κομήτη, κόμματος “Ποτάμι”, αριστεροί εθνομηδενιστές, ακόμη και πρώην ΚΚΕδες και οι οποίοι εισήλθαν στη γαλάζια πολυκατοικία, διώχνοντας τους ιδιοκτήτες της ΝΔ, μετατρέποντας το κόμμα σε έναν πολιτικό αχταρμά, που σε κανένα σημείο δεν αναγνωρίζεται ως το πάλαι ποτέ συντηρητικό κόμμα!

Να η ευκαιρία της εκδίωξης Μητσοτάκη…

Τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στο Πολεμικό Μουσείο, οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, θα δώσουν το “παρών” στην παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της “Εστίας” Μανώλη Κοττάκη, στην παρουσίαση του βιβλίου “Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή” (πλήθος εκ των στοιχείων έχω δημοσιεύσει πριν αρκετά χρόνια στην ηλεκτρονική μου σελίδα egerssi.gr)! Οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί στις ομιλίες τους, έχουν ιερή υποχρέωση να φρενάρουν την αντεθνική πολιτική της κυβερνήσεως που καθημερινώς διολισθαίνει επικίνδυνα, σηματοδοτώντας την αλλαγή πολιτικής και ιδεολογικής πλεύσης της Νέας Δημοκρατίας!

Να φρενάρουν τις συνεχείς καρπαζιές που δέχεται η Ελλάς, από Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια, αποθρασύνοντάς τους, που κατά τη λαϊκή ρήση:

Άμα δώσεις θάρρος στον χωριάτη θα σου ανέβει στο κρεβάτι!

Άλλωστε το εμβληματικό και ιστορικό στέλεχος της δεξιάς ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης σηματοδότησε τις ραγδαίες εξελίξεις στην ηγεσία της ΝΔ και του κόμματος γενικότερα! Αναδεικνύοντας με τον πιο σοβαρό τρόπο το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στη ΝΔ – εκτός της λαϊκής βάσης – στο εσωτερικό της, από τον γελοίο και υποκριτικό ανασχηματισμό που έκανε ο Πρωθυπουργός στην κυβέρνησή του, δείχνοντας, πως δεν έλαβε το μήνυμα των πολιτών για ολική στροφή στα δεξιά!

Μεταξύ άλλων δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης (ρεπορτάζ από το Pronews.gr):

Ø Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό…

Ø Tο μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες ήταν πολύ ηχηρό. Η ΝΔ σε απόλυτους αριθμούς συγκέντρωσε τον μικρότερο αριθμό ψήφων των τελευταίων ετών. Αυτό το μήνυμα νομίζω πως με τον ανασχηματισμό που έγινε και είναι στα δικαιώματα του εκάστοτε πρωθυπουργού, δεν είναι αντίστοιχος της δύναμης αυτού του μηνύματος. Γιατί στην ουσία έγινε ένας ανασχηματισμός που ήταν 11 άτομα σε μια κυβέρνηση 64 ατόμων.

Ø Ο κόσμος κατά κύριο λόγο αποδοκίμασε κυβερνητικές πολιτικές, δεν αποδοκίμασε την παράταξη. Περίμενα να ήταν τολμηρότερος και πιο βαθύς….

Ø Σέβομαι τον θεσμό του πρωθυπουργού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όσα λέει και όσα πράττει είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ, έχω και τη δική μου άποψη…

Ø  Εκτιμώ πως το μεγάλο κομμάτι της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς πήγε και ψήφισε. Γιατί οι πέντε πρώτοι ευρωβουλευτές που εξελέγησαν είναι οι δεξιοί. Το κομμάτι του περιβόητου κέντρου δεν είναι ιδεολογία, αυτοί είναι που κάθισαν σπίτι τους…

Ø Η ήττα δεν είναι ένα απλό “καμπανάκι”, είναι μια μεγάλη “καμπάνα” και όλοι ξέρουμε για ποιον χτυπάει…

Ø  Επαναφορά στις ρίζες μας…

Άλλωστε ο Νικήτας Κακλαμάνης εκφράζοντας την λαϊκή δεξιά της ΝΔ, την πραγματική ΝΔ και το βράδυ των Ευρωεκλογών σε τηλεοπτικό κανάλι είχε ευθαρσώς δηλώσει, πως είναι Ευρωσκεπτικιστής! 

Δηλαδή με το ρεύμα που φυσάει πλέον σε όλη την Ευρώπη και φέρνει το τέλος της πολυπολιτισμικότητας (θιασώτης της είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης) της Νέας Τάξεως Πραγμάτων!

Θα αφουγκραστούν τις τεράστιες ιστορικές ευθύνες τους, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς; Ή θα κατηγορηθούν από την Ιστορία ως συνυπεύθυνοι και συμμέτοχοι των εγκληματικών πολιτικών ενεργειών των κυβερνήσεων Κυριάκου Μητσοτάκη;; 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ – ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ

Αποδέκτες Πρόεδρος της κυβέρνησης – κ. Κ. Μητσοτάκης (Μέγαρο Μαξίμου) Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων - κ. Κ. Τασούλας Υπουργός Οικονομικών – Υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης Υπουργός Πολιτισμού – Υπουργός κα. Λ. Μενδώνη Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας – Δ/νων Σύμβουλος κ. Γ. Δημητριάδης Εταιρεία...

OPEN! ότι ο Ιβάν και ο Νίκος Κοκλώνη Θεωρείτο δεδομένη η έξοδος.

H συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη Κοκλώνης και υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού έθεσε στο τραπέζι ορισμένες εκκρεμότητες που αφορούν στο budget με τον διαχειριστή του ψυχαγωγικού προγράμματος και ιδιοκτήτη των εταιρειών Barking Well Media και...

Ο Μητσοτάκης χάνει την Ομογένεια ΗΠΑ.

Προκλητικές και προσβλητικές οι συμπεριφορές του O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκε καλύτερος από τον Κυρ. Μητσοτάκη, σε ότι αφορά Ομογένεια ΗΠΑ. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Ελληνισμός Αμερικής κατάλαβε, τους τελευταίους μήνες, ότι ο πρωθυπουργός είναι προκλητικός, αλαζόνας και του...

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ “ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ”.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 θα γίνει εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, όπου και θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη "Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή! Με τους πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να...