Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΕκδηλώσεις στις Παροικίες...

Εκδηλώσεις στις Παροικίες ΗΠΑ, γιά την 190η επέτειο έναρξης της επανάστασης (1821)

«’Oχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας» έγραφε το πανό των Λακωνικών Σωματείων, στην παρέλαση στη Νέα Υόρκη, 27 Μαρτίου 2011

Mπράβο στα παιδιά και στους παρελαύνοντες, με τις ελληνικές σημαίες. Επίσης, στους ολίγους του Συμβούλιου της Ομοσπονδίας που εργάστηκαν γιά την προετοιμασία της παρέλασης και στους δεκάδες εθελοντές.

Παρέλασαν 106 τμήματα και άρματα.

 Οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς από την Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, κέρδισαν το χειροκρότημα.

Η μεγάλη ”εξέδρα επισήμων” μισοάδειασε, όπως συνηθίζεται, στην μέση της παρέλασης. Οι πολιτικοί όμως έμειναν σχεδόν μέχρι το τέλος.

Ο ”ψυχρός φακός” της τηλεόρασης έδειχνε σε βάθος 100-150 μέτρα και τα άδεια πεζοδρόμια.

Η παρέλαση άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση, γιατί έτσι ”επέβαλε” η τηλεόραση (τoπικό κανάλι 9, FOX) που την μετάδωσε με πολύ ”ώπα”, ”γειά σου”, μπουζουκοτράγουδα, ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια σε δίπλα σκηνή, κοντά στην εξέδρα των επισήμων.

 Η ”αποθέωση”: Οι παρουσιαστές της τηλεόρασης (E. Ανάστος και N. Πεταλλίδου), τόριξαν στο…καλαματιανό στην εξέδρα, αφού βαρέθηκαν την υποτονική παρέλαση.

 Η χρηματοδότηση της τηλεοπτικής μετάδοσης ήταν του κ. Ι. Κατσιματίδη, ο οποίος πρόβαλε και τα μαγαζιά του, την χοροεσπερίδα του κ.ά…

Φυσικά, μόνο ‘Ελληνες έβλεπαν το κανάλι 2:00-4:00μ,μ, όταν μετάδιδε τα της παρέλασης, αυτοί που έμειναν στο σπίτι και δεν πήγαν στην 5η Λεωφόρο…

Οι ”επίσημοι” κατέβαιναν από την εξέδρα, γιά …δηλώσεις. (Την παράσταση στη Νέα Υόρκη έκλεψαν, πάνω στην εξέδρα των επισήμων, η πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βοστώνης κ. Δέσποινα Δημητροπούλου, έχοντας δίπλα της την μεγαλοπαράγοντα Βοστώνης, κ. Βάσω Γαλμπάδη. Στην κάθε μιά είχαν δοθεί 4-5 προσκλήσεις).

EΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

 – Η εκδήλωση στο ξενοδοχείο ”Πιέρ” με τις ομιλίες, πριν αρχίσει η παρέλαση, έγινε σε μικρή αίθουσα στο υπόγειο…

Οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς, ήταν μέσα στο ξενοδοχείο στην είσοδο και ο μάνατζερ τους είπε να βγούν στον δρόμο ”γιατί η ώρα ενοικίασης της αίθουσας στο υπόγειο είχε τελειώσει”.

‘Ετσι βγήκαν στον δρόμο και περπατούσαν, γιά να μην ξεπαγιάσουν.

– Οι εκφωνήτριες/-νητές στην παρέλαση (Κατσιματίδου, Μπίσκα, Βάσος, Φίλιος) έκαναν καλή δουλειά. ‘Οχι σαν τους ακροδεξιούς (Δημητρίου και Τραχανή) των προηγούμενων χρόνων, που έβγαζαν εθνικιστικές ”κορώνες”. –

Στην μεγάλη εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε έλεγχος, ανέβαινε όποιος ή όποια ήθελε. Και γέμισε με ψώνια, αφηνιασμένα και μη, που εκπροσωπούσαν τον εαυτόν τους. (Στην εξέδρα ”επισήμων” τι θέση έχει τόσο πολύς κόσμος, δηλ. 2 εκατοντάδες; Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά και γιατί κάθε χρόνο τα ίδια;)

– Προεδροπαράγοντες ”έκαναν του κεφαλιού τους” και πήγαιναν όπου ήθελαν, αδιαφορώντας γιά τάξη.

– Δεξίωση παραμονή παρέλασης, στο ”Χίλτον”:

 Ο γ’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, ”ισόβιος” στην Οργάνωση, εκπροσωπώντας συλλόγους-μαϊμούδες και παράτυπα στο τωρινό Συμβούλιό της, ο της ακροδεξιάς ομάδας-αντιπολίτευσης, Δημήτρης Δημητρίου, έβριζε-απαξίωνε όσους από το Διοικ. Συμβούλιο δούλεψαν γιά την παρέλαση, ενώ αυτός την ”σαμποτάρισε” και εμφανίστηκε μόνο στις εκδηλώσεις, γιά προσωπικές ”δημόσιες σχέσεις” και ”επαφές” με τους πολιτικούς.

– Ψώνια-προεδροπαράγοντες ”έκαναν του κεφαλιού τους” και πήγαιναν όπου ήθελαν, αδιαφορώντας γιά στοιχειώδη τάξη.

Λίγος ο κόσμος και στην παρέλαση στο Τάρπον Σπρινγκς, δυτική Φλόριδα.

‘Ιδια και στο Ντητρόϊτ… (Tην παράσταση στο Τάρπον Σπρινγκς έκλεψε η ”αυτοκράτειρα Θεοδώρα” πάνω σε στρατιωτικό ”τζιπ”, έχοντας δίπλα της, τον σύζυγό της μεγαλοπρόεδρο, Μιχάλη Σέρβο)

Tελικά, ΠΟΙΟΣ αποφασίζει γιά την παρέλαση στη Νέα Υόρκη;To τοπικό τηλεοπτικό κανάλι FOX επέβαλε ν’ αρχίσει η παρέλαση στις 2:00μ.μ., αντί στις 1:00 όπως έχει καθιερωθεί ή στις 1:30μ.μ., όπως ανακοινώθηκε παραμονές..

Συμπεριφορές Ελλήνων πολιτικών στη Νέα Υόρκη:

 Κύριο σύνθημα της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο εφέτος γιά Τουρισμό στην Ελλάδα.

 Και ο υπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού, ο υφυπουργός του και ο υπουργός Προ.Πο., συμμετέχουν στα παιχνιδάκια των τοπικών κομματικών και δεν ”καταδέχονται” να πάνε στην Ομοσπονδία.

Την παρέλαση στο Μανχάτταν διοργανώνει κάθε χρόνο, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.Στην 5η Λεωφόρο, Νέα Υόρκη, Κυριακή 27 Μαρτίου 2011:

 – Τον περασμένο χρόνο (2010) στη Νέα Υόρκη, παρελαύνοντες και θεατές ήταν περίπου 17-18.000 συνολικά.

– O υπουργός Χρήστος Παπουτσής εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

 – Μόνο 3 βουλευτές εφέτος στη Νέα Υόρκη: ‘Ελενα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ), Αθαν. Δαβάκης (ΝΔ), Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ).

– Η (πολυταξιδιάρα) βουλευτίνα ‘Ελενα Παναρίτη, εκπροσώπησε την Βουλή και στην παρέλαση στην Φιλαδέλφεια, 20 Μαρτίου. Η κ. Παναρίτη κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ: Τα 3/4 του χρόνου είναι εκτός Ελλάδας, αλλά θεωρείται επίσημα βουλευτίνα στην Ελλάδα.

– Δύο βουλευτές, παρέλαση 27 Μαρτίου στο Τάρπον Σπρινγκς, δυτική Φλόριδα: Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ) και Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στο ξενοδοχείο “Χίλτον” (26 Μαρτίου 2011) τόνισε:

 «Σ’ αυτή τη δύσκολη και πολύπλοκη εποχή μας, το μήνυμα που σας φέρνω από την πατρίδα είναι η αισιοδοξία, η πίστη και η αποφασιστικότητα να εγγυηθούμε το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλη, είναι μοναδική και καθοριστική για το μέλλον της χώρας μας.

Και έχουμε μόνο μία επιλογή: Να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε, οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα, με νέες δομές στο κράτος, στην οικονομία και στην κοινωνία. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη των εταίρων μας στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία. Και μέσα σ’ αυτή την συγκυρία να αντιμετωπίσουμε τις χρόνιες και μεγάλες αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης».

Ακούσαμε πάλι ”με συγκίνηση” τους υπουργούς και βουλευταράδες, να μας επαναλαμβάνουν γιά 25η χρονιά, ”πόσο πολύ μας αγαπά η Ελλάδα”, ότι ”οι απόδημοι είμαστε διπλά ‘Ελληνες”, ότι ”θα μας δώσουν σύντομα το δικαίωμα ψήφου” δηλ. σε 50 χρόνια, κλπ.

O Eλληνισμός στις ΗΠΑ, τιμά την επέτειο έναρξης της επανάστασης στα 1821 Με εξαίρεση τη Νέα Υόρκη και το γκέττο μας στην Αστόρια, που με τα συνηθισμένα καραγκιοζιλίκια, ατιμούν την επέτειο.

 Στο όνομα των εκδηλώσεων και της παρέλασης, ο καθένας ”κάνει του κεφαλιού του” και διασύρεται ο Ελληνισμός. Επιτακτική η ανάγκη, ανεξάρτητη Επιτροπή να διοργανώνει παρέλαση-εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και όχι η άξεστη Ομοσπονδία, που κατάντησε χώρος σκανδάλων, καυγάδων, εκτονώσεων κ.ά.

 Η διαχρονική ξεφτίλα: Στην δεξίωση της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, στο ”Hilton”, πάλι οι μισοί στην αίθουσα ήταν ”τζαμπατζήδες”.

Η βασιλοχουντική αντιπολιτευτική ομάδα στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, σαμποτάρει ανοιχτά την παρέλαση και τις εκδηλώσεις.

Και το κωμικό: ‘Αλλη ώρα αρχίζει η παρέλαση και άλλη ώρα έβαλε ”παράγοντας” σε ολοσέλιδη διαφήμιση, σε αμερικάνικη εφημερίδα

‘Ηθελε και επιπλέον… extra ιδιαίτερη πρόσκληση γιά να πάει σε εκδήλωση ΕΛΛΗΝΩΝ γιά την εθνική μας επέτειο, ανήμερα 25 Μαρτίου

Eκτέθηκε στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Προ.Πο., Χρήστος Παπουτσής

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, μιλώντας με αξιωματούχους της Ομοσπονδίας, απόδωσε σε ”παρεξήγηση” το ζήτημα. Ο υπουργός, ήρθε στη Νέα Υόρκη, ως απεσταλμένος της Κυβέρνησης, με πρόσκληση της ελληνικής Ομοσπονδίας, γιά τις εορταστικές εκδηλώσεις (παρέλαση κ.ά.) γιά την εθνική μας επέτειο.

Παρασκευή βράδυ, ανήμερα 25 Μαρτίου, τίμησε με την…απουσία του το δείπνο στην αίθουσα εκδηλώσεων του αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου -προς τιμήν τους- ήταν παρόντες οι 3 βουλευτές της κοινοβουλευτικής αποστολής.

 Ο υπουργός ”διαρρέει” ότι δεν τον είχαν…καλέσει. Καλά, στη Νέα Υόρκη, ποιός τον… κάλεσε και γιατί; Δηλαδή, ήταν καλεσμένος σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός αυτής; Μα η πρόσκληση είναι γενικά, γιά παρέλαση-εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι 3 βουλευτές, πήγαν… ακάλεστοι;

Οι εκδηλώσεις, εκτός της παρέλασης, είναι συγκεκριμένες-καθιερωμένες: ‘Υψωση σημαίας, δείπνο παραμονή και προπαραμονή. Και αν (υποθετικά) δεν ήταν, από λάθος, η εκδήλωση στο πρόγραμμά του, ήθελε και… έξτρα ”ιδιαίτερη πρόσκληση” γιά εθνική εκδήλωση ΕΛΛΗΝΩΝ, στις 25 Μαρτίου;

ΓΕΓΟΝΟΣ: Η εκδήλωση της 25ης Μαρτίου, ήταν στο επίσημο πρόγραμμα, όπως αυτό στάλθηκε παντού (και σε κυβέρνηση, Βουλή). Ο κ. υπουργός, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που συμμετέχει στις εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, άρα ΓΝΩΡΙΖΕΙ το πρόγραμμα πολύ καλά. Τα υπόλοιπα είναι ”μπούρδες”.

  Γιατί οι της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης ευτέλισαν τον θεσμό της ύψωσης της ελληνικής σημαίας:

Κάνουν την τελετή Παρασκευή, που ο κόσμος δουλεύει, χώρια το γεγονός ότι δεν πάνε ούτε τα …μέλη του Συμβούλιου της Οργάνωσης.

Παραμονή παρέλασης, που έπρεπε κανονικά να γίνεται, δηλ. Σάββατο, δεν την κάνουν, επειδή έχουν …συνέδριο οι Κύπριοι εξεπίτηδες αυτήν την ημέρα, γιά να είναι παρόντες οι πολιτικοί. Γι’ αυτούς βασικά τους λόγους, ο Ελληνισμός στη Νέα Υόρκη εκτίθεται στους Αμερικανούς, αφού στην τελετή πάνε ελάχιστοι Ομογενείς.

Aναβλήθηκε γιά τις 10 Απριλίου, εξαιτίας κακοκαιρίας, η παρέλαση στην ‘Αγιο Φραγκίσκο, Καλιφόρνια

Τάμπα, Φλόριδα: To αδιαχώρητο (πολύς κόσμος και πολύ καλή τελετή) στην δεξίωση στο γενικό Προξενείο -25 Μαρτίου- γιά την εθνική επέτειο. ‘

‘Πλακώθηκαν” οι (σκόρπιοι) ΝεοΔημοκράτες, με αφορμή κομματικό γεύμα -δεν έγινε τελικά- με τον βουλευτή Μαξ. Χαρακόπουλο (26 Mαρτίου). Στον Λευκό Οίκο, πάλι χωρίς φουστανέλες και τσαρούχια οι νεόπλουτοι, γνωστοί και ως ”επιφανείς Ελληνοαμερικανοί” 25 Μαρτίου 4:32μ.μ.:

‘Ηταν η πιό σύντομη τελετή στην 25χρονη ιστορία της. Κράτησε μόνο 12 λεπτά και άλλα 7 χειραψίες, φωτογραφίες. Σε μικρότερη αίθουσα, με 100 λιγότερους σε σύγκριση με τον 2010. Oι περισσότεροι εκπροσωπούσαν…”οργανώσεις-μαϊμούδες”. 

Γιά 10 ημέρες ”τουρισμό” στις ΗΠΑ, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Χρ. Πατσαλίδης. Γιά την παρέλαση στη Νέα Υόρκη, το ”συνέδριο” κ.ά… Και ο διασυρμός: ΔΕΝ τον άφησαν να μπει στον Λευκό Οίκο, στην εκδήλωση γιά την 25 Μαρτίου./πlηροφορίες-ρεπορτάζ -kalami.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...