Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκλογέςΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Πολιτική Κατάσταση και το Πολιτικό Κατεστημένο  – ενόψει των Ευρωεκλογών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρωτοβουλίας Ελλήνων Πολιτών εν όψει Ευρωεκλογών

Αθήνα 25 /2/2024

Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι εργασίες της Εκδήλωσης  της πρωτοβουλίας στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Δήμου Αθηναίων στις 24-2-2024 με θέμα:

 «Πολιτική Κατάσταση και το Πολιτικό Κατεστημένο  – ενόψει των Ευρωεκλογών»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες κύρους με πολιτική, κοινωνική και επιστημονική δράση και καταξίωση.

Μετά την ομιλία του καθηγητή Δημήτρη Παναγιωτόπουλου επακολούθησαν οι Ομιλίες του καθηγητή  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Λάβδα, της Συγγραφέως  Κοινωνικού Ψυχολόγου Ευγενίας Σαρηγιαννίδη και του Δρα Φιλοσοφίας και διδάσκοντος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Την παρουσίαση των ομιλητών και το χαιρετισμό εκ μέρους της πρωτοβουλίας έκανε ο Στρατηγός ε.α Δημήτρης Κυπριώτης

και τον συντονισμό της συζήτησης η δημοσιογράφος –επικοινωνιολόγος κ. Σοφία Σοφικίτη .

Το λόγο έλαβαν ομιλητές από το ακροατήριο και ανέπτυξαν τις απόψεις τους .
Κατά τη συζήτηση, το σύνολο των ομιλητών προέβη ομοθυμαδόν στη διαπίστωση ότι:

  • Ο Ελληνικός Λαός βιώνει βαθειά και πολύμορφη κρίση αρχής γενομένης από Μεταπολίτευσης και η οποία συνεχίζεται αμείωτη. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα οδηγεί όλο και περισσότερο την Ελλάδα στην φτώχια σε όλους τους τομείς της ζωής, και τους Έλληνες στη συρρίκνωση την αβεβαιότητα και την πατρίδα μας  σε ένα ζοφερό μέλλον • Η μνημονιακή περίοδος, και αυτή του coronavirus, ανέδειξαν ανάμεσα στα άλλα και τη φαυλότητα του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Τούτο ιδιαίτερα  είναι φανερό με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την απουσία σοβαρής αντιπολίτευσης και εναλλακτικής πρότασης για την Ελλάδα και τους Έλληνες .
  • Το πολιτικό κατεστημένο συντηρεί την φαυλότητα του και εξυπηρετεί  άριστα τη διεθνή ολιγαρχία και τη διεθνή και εθνική Ελίτ, προωθώντας τη Νέα Τάξη πραγμάτων. Αυτό βιώνεται στο πλαίσιο της σύγκρουσης του σύγχρονου καπιταλισμού ολιγαρχικής Δύσης και Εθνικού καπιταλισμού της Ανατολής και έχει ως  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά   την καταστροφική δράση για τον  Άνθρωπο  και το μέλλον του.
  • Ο Ελληνισμός αποτελεί αχτίδα φωτός στον ζοφερό κόσμο της παγκοσμιοποιητικής ΝΤΠ και της παγκόσμιας δικτατορίας που εξυφαίνεται με όλα όσα τελευταία προβάλλονται από την Ολιγαρχία της Δύσης και θεσπίζονται υπό το κράτος της Αντίνοησης  και της Αμφινομίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
  • Οι Δημοκρατικές Πατριωτικές Πολιτικές Δυνάμεις, δεν μπόρεσαν να οργανωθούν σε ενιαίο πολιτικό σύνολο, με αποτέλεσμα και στον χώρο αυτό να μην υπάρχει πολιτική προοπτική για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τη νεολαία της πατρίδος.

Μετά το πέρας των εργασιών  διαπιστώθηκε η ανάγκη συγκρότησης Ευροψηφοδελτίου με πρόσωπα ευρείας αποδοχής και  πρόσωπα μεγάλης κοινωνικής εμβελείας ώστε να πρωτοστατήσουν στην αφύπνιση όλων μας, και να αποτελέσουν την πολιτική και κοινωνική ομαιχμία διεμβολίσεως του σαθρού και εθνοκτόνου πολιτικού συστήματος, στην προοπτική  ανάδειξης του άλλου πολιτικού πόλου, με τις Ευρωεκλογές ως όχημα προς τούτο.

Για το σκοπό αυτό συστήθηκε Ανοιχτή Επιτροπή που θα εργαστεί με μεθοδικότητα για να εκπληρωθεί ο σκοπός αυτός !

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων:

Ο πολιτικός αναλυτής – αρθρογράφος Παναγιώτης Αποστόλου και η δικηγόρος Μαρία Παναγιώτου

Από την  ομιλία του καθηγητή Δημήτρη Παναγιωτόπουλου Επισημάνθηκε ειδικά ότι:

ι καιροί απαιτούν σύγχρονη  Πολιτική  στη βάση της Κοινότητας, του κοινοτισμού, της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και της κλασσικής Ελληνικής Πολιτικής Σκέψης, του Δημοκράτη Πατριώτη και της Χριστιανικής ορθοδόξου πίστεως. Πολιτική που δεν δεσμεύεται από καμία συμφωνία του παρελθόντος και χαράζει προοπτικές που ανταποκρίνονται σε ένα καλύτερο αύριο της Πατρίδας του Ελληνισμού, του ελληνικού έθνους  και του ελληνικού Λαού.

Η Δημοκρατία δεν είναι ούτε ριζοσπαστική, ούτε φιλελεύθερη, ούτε μικτή, ούτε κρατικοποιημένη. Δημοκρατία είναι το απεριόριστο δικαίωμα των πολιτών, να επιλέγουν ελεύθερα, να συλλογιούνται ελεύθερα, να οραματίζονται ελεύθερα, να δημιουργούν ελεύθερα, να αποφασίζουν ελεύθερα και όλα αυτά χωρίς περιορισμούς, όρους και προϋποθέσεις με γνώμονα μόνον το συμφέρον της Ελλάδος, του Ελληνικού Λαού και της Πατρίδας.

Πρωταρχική αξία για μας είναι ο άνθρωπος η φιλοπατρία η ορθόδοξη πίστη και σκληρός πυρήνας  της η κοινότητα, η αλληλεγγύη, ο Ανθρωπισμός και η φιλία. Σήμερα απαιτείται αντίσταση του Λαού απέναντι στον σύγχρονο Μινώταυρο της παγκοσμιοποίησης, τη διεθνή ολιγαρχία και τη διεθνή και εθνική Ελίτ.

Όλοι οι Έλληνες μαζί ενωμένοι μπορούμε να χτίσουμε την Ελληνική Πολιτεία, για την Ελλάδα και τον Ελληνικό τρόπο Ζωής που είναι θαμμένος σε κάθε θεμέλιο ελληνικής Οικίας, την Ελλάδα του Ήθους, της λεβεντιάς, της αξιοπρέπειας, του φιλότιμου, την Ελλάδα που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας και τις νέες γενιές, την Ελληνική Πολιτεία , το Κοινόν των Ελλήνων και την ορθόδοξη πίστη μας.

Γιατί Θεωρούμε ότι «μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστίν η Πατρίς».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...