Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤέχνες γράμματαΕιδική αγωγή στα...

Ειδική αγωγή στα γενικά σχολεία

eefΈνωσης Ελλήνων Φυσικών

Ο Νόμος ορίζει ότι οι σχολικές μονάδες Ειδικής Εκπαίδευσης που πρέπει το Κράτος να υποστηρίζει σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης θα στεγάζονται σε κατάλληλα διαμορφωμένα κτίρια και θα παρέχεται στο μαθητή το ανάλογο με τις ανάγκες του εκπαιδευτικό υλικό.

Στο πλαίσιο της Σύμβασης για τα δικαιώματα του ατόμου με αναπηρία , καθορίζεται και η υποχρέωση της Πολιτείας να αναβαθμίζει διαρκώς την παρεχόμενη εκπαίδευση στα άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών και για όλα τα στάδια: προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την παροχή δωρεάν Δημόσιας Εκπαίδευσης -ενσωματωμένης μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις στη γενική εκπαίδευση, εκτός από αυτήν της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Έτσι ακόμη και στα γενικά σχολεία εφαρμόζονται πλέον ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με τις αναπηρίες και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Η γενική κατεύθυνση στην κατάρτιση του εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πως “κανένας μαθητής δεν χαρακτηρίζεται εκ των προτέρων, αλλά κάθε περίπτωση μαθητή είναι ξεχωριστή και έχει ξεχωριστές ανάγκες” .

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό οι εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με όρους όπωςη δυσλεξία , η δυσγραφία, οι γενικευμένες μαθησιακές δυσκολίες και καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες πρακτικές και δυσκολίες διαχείρισης στη διάχυση της διδασκαλίας.

Το ετήσιο πιστοποιημένο από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο επιμορφωτικό πρόραμμα 500 ωρών της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς ,εστιάζει στην αντιμετώπιση των εμποδίων στην σύγχρονη αίθουσα διδασκαλίας και στην υποστήριξη του μαθητή με αναπηρία ειδικά τώρα που υπάρχει η τάση ενσωμάτωσης των περισσότερων περιπτώσεων στις τάξεις του γενικού σχολείου.

Ζητήματα που αφορούν την παράλληλη στήριξη μαθητών -θολό τοπίο σε πολλές περιπτώσεις- αλλά και τις ειδικές περιπτώσεις όπου ο εκπαιδευτικός καλείται να χειριστεί δύσκολες καταστάσεις και να πάρει αποφάσεις σχετικά με την ομαλή ένταξη ενός μαθητή στο σχολικό περιβάλλον εξετάζονται διεξοδικά.
“Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πρέπει να είναι συνεχής καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές” λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Πληροφορίες www.eef.gr

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...