Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΕίχε καταδικαστεί 15...

Είχε καταδικαστεί 15 χρόνια φυλακή για την δολοφονία Ψυχιάτρου στην Θεσσαλονίκη, Είχε αποφυλακιστεί τον Φεβρουάριο.

Είχε καταδικαστεί 15 χρόνια φυλακή για την δολοφονία Ψυχιάτρου στην Θεσσαλονίκη, Είχε αποφυλακιστεί τον Φεβρουάριο.

Ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους, προχώρησε στη σύλληψη ενός Έλληνα έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών για βιασμό γυναικών και ληστείες σε βάρος τους.

Πρόκειται για 38χρονο άντρα για τον οποίο σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με καταγγελίες και στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα 15 – 20 Μαρτίου 2021, προσέγγισε τρείς γυναίκες προσποιούμενος τον αστυνομικό και αφού τις έπεισε να επιβιβαστούν στο όχημά του με την πρόφαση διενέργειας ελέγχου, τις οδήγησε σε σημεία όπου μπορούσε να δράσει ανενόχλητος, οπότε και προχώρησε, κατά περίπτωση, στις προαναφερόμενες πράξεις.

Στην κατοχή του δράστη αλλά και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που τον συνδέουν με τις υποθέσεις.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος είναι σεσημασμένος για ανθρωποκτονία, η οποία διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα για τον φόνο 58χρονου ψυχιάτρου, υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί μαζί με την κουβανικής καταγωγής αρραβωνιαστικιά του, που ήταν πρώην σύζυγος του θύματος.

Το ζευγάρι είχε τιμωρηθεί από το Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη, αλλά προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Η προσφυγή έγινε δεκτή από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο Εφετείο, μόνο όμως ως προς το σκέλος της χορήγησης ελαφρυντικού, το οποίο τελικώς δόθηκε και τα ισόβια μετατράπηκαν σε κάθειρξη 15 ετών. Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, το ζεύγος των κατηγορουμένων αποφυλακίστηκε με όρους τον περασμένο Φεβρουάριο.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...