Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΕίναι άλλο πράγμα...

Είναι άλλο πράγμα υπουργείο ή υφυπουργείο Απόδημου Ελληνισμού (που δεν υπάρχει) και άλλο υφυπουργός κάποιου υπουργείου ”αρμόδιος γιά Απόδημους”

Σε τι χρειάζεται υφυπουργός Εξωτερικών, ”αρμόδιος γιά Απόδημους”;;;

Οι ”δραστηριότητες” του υφυπ. Εξωτερικών ”αρμόδιου γιά Απόδημους”, γιά 30 χρόνια, ξεκινούν από ευχετήρια μηνύματα Χριστούγεννα-Λαμπρή και καταλήγουν σε τουριστικά ταξίδια ανά την υφήλιο, με χρήματα φορολογούμενων. Η ύπαρξή του, καθαρά διακοσμητική, που υποτιμά την νοημοσύνη των απόδημων Ελλήνων.

Ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια, οι εκτός συνόρων ‘Ελληνες, ζήσαμε και όσα δεν είχαμε ζήσει, ούτε φανταζόμασταν ότι θα ζήσουμε, με την κωμωδία που αποκαλείται ”ελληνικό κράτος” και σε ότι αφορά τις συμπεριφορές του απέναντι στο 1/3 του ‘Εθνους μας, που ζει εκτός Ελλάδας.

Ουδέποτε μπορέσαμε να καταλάβουμε το είδος των ”αρμοδιοτήτων” γιά απόδημο Ελληνισμό, ενός υφυπουργού Εξωτερικών. Παραδοσιακά, στο ΦΕΚ όπου ορίζονται οι ”αρμοδιότητες” διαβάζει κανείς ακαταλαβίστικα πράγματα, χωρίς ουσία.

Η όλη κωμική κατάσταση με τον υφυπουργό Εξωτερικών ”αρμόδιο γιά Απόδημους”, πρέπει να σταματήσει, επειδή παρατράβηξε η υποτίμηση νοημοσύνης των Ομογενών. ‘Οπως πρέπει να σταματήσει και το αστείο με την περίφημη ”Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού”, της οποίας προίσταται ο υφυπουργός.

Δεν μπορεί το 1/3 του ‘Εθνους μας, ο απόδημος Ελληνισμός, να είναι απλά μιά άχρηστη, υπολειτουργούσα ”Γραμματεία” του σάπιου ελληνικού κράτους. Ο απόδημος Ελληνισμός (ότι απόμεινε από αυτόν) δεν προσφέρεται άλλο, γιά να τον εξαπατούν και να τον χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις Ελλάδας. Παρατράβηξε η κοροϊδία.

Η ΓΓΑΕ ιδρύθηκε τον χρόνο 1982 ως ”αυτόνομη Γραμματεία” και κάτι έκανε. Τον χρόνο 1993 έγινε ”παράρτημα” του άθλιου υπουργείου Εξωτερικών και από τότε κατάντησε ”της πλάκας”. Tα τελευταία χρόνια, οι κρατικοδίαιτοι αργόσχολοι της άχρηστης ΓΓΑΕ, ούτε απαντούν στα emails ομογενειακών Οργανώσεων. H δε ιστοσελίδα της, έπαψε να λειτουργεί από τον προηγούμενο χρόνο.

Γιά να αντιληφθούμε το μέγεθος της ”σαχλαμάρας” και της διαχρονικής κοροϊδίας, αρκεί να σκεφτούμε το γεγονός ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών αποκαλείται ”αρμόδιος γιά Απόδημους”, ενώ η ”μόνιμη Επιτροπή της Βουλής” αποκαλείται ”Ελληνισμού Διασποράς”!!! Τελικά γιά τους γραφικούς πολιτικούς Αθήνας, είμαστε ”απόδημος Ελληνισμός” ή ”Ελληνισμός Διασποράς”, όπως μας θέλει ο πατρ. Βαρθολομαίος γιά τα εγωκεντρικά και οικονομικά του συμφέροντα, βάζοντας το ελληνικό κράτος -εξευτελιζόμενο- στο περιθώριο;;;

Χρήσιμη προϊστορία
Υφυπουργός Εξωτερικών ”αρμόδιος γιά Απόδημους”, μόνο τον χρόνο 1995 διαδραμάτισε κάποιον ρόλο, έμμεσα, στην δημιουργία του ”Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ), που ήταν μία μεγαλοφυής ιδέα των αείμνηστων Ανδρέα Παπανδρέου και αρχιεπ. Αμερικής Ιάκωβου, γιά την συνένωση των ομογενειακών Οργανώσεων ανά την υφήλιο. Αλλά ο τότε υφυπουργός ”αρμόδιος γιά Απόδημους” Γρηγόρης Νιώτης, τα έκανε, τελικά, ”σαν τα μούτρα” του.

Στην Θεσσαλονίκη, έδρα του ΣΑΕ, όπου έγινε η -διάρκειας 10 ημερών- ιδρυτική Συνέλευση (άρχισε 29 Νοεμβρίου 1995), προσκλήθηκαν, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το ελληνικό κράτος, 265 παράγοντες και παραγοντίσκοι της Ομογένειας από τις 5 Ηπείρους (49 χώρες). Τα 1/3 από αυτούς κακώς βρέθηκαν εκεί, αφού ήταν ”ημέτεροι ταξιδευτές”, που ουσιαστικά εκπροσωπούσαν τον εαυτόν τους. Το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής, ανοιχτό. Οι σύνεδροι μετά την συνέλευση, πήγαν στα χωριά τους γιά διακοπές. Ξενοδοχεία, φαγητά, διασκεδάσεις κλπ, όλα πληρωμένα από το ελληνικό Δημόσιο. Ακόμα μας ”τρώει” αν και τις πόρνες πολυτελείας που πηγαινοέρχονταν στα ξενοδοχεία όπου έμεναν οι σύνεδροι, τις πλήρωσε και αυτές το ελληνικό Δημόσιο.

Η πρώτη όμως κίνηση γιά την συνένωση των απόδημων σε παγκόσμιο επίπεδο, είχε γίνει. Και γιά να μην ξεχνάμε τις ”παραδόσεις” μας, ως νεο-‘Ελληνες της διαίρεσης και αυτοκαταστροφής, ταυτόχρονα έγινε και η πρώτη μεγάλη ζημιά, που απαξίωσε το ΣΑΕ στην ιδρυτική του Συνέλευση.

Στις εκλογές γιά πρόεδρο (8 Δεκεμβρίου 1995), η κάλπη έβγαλε τον μακαρίτη -από Σικάγο- Θεόδωρο Σπυρόπουλο, τότε πρόεδρο του ”Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου” και της Ομοσπονδίας ελληνικών Συλλόγων Ιλλινόϊς. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν το αναμενόμενο και ”μαγειρευμένο”, γιά εκλογή του εκλεκτού του Ιάκωβου, του -μακαρίτη- ‘Αντριου ‘Αθενς από το Σικάγο. ‘Ετσι, ο υφυπουργός Γρηγόρης Νιώτης, ”κατάργησε” το αποτέλεσμα και ”ανακήρυξε” πρόεδρο τον ‘Αθενς, με επαναληπτικές ”στημένες” εκλογές, γιά …”σωστό αποτέλεσμα”!!!. Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν ασθενής, δεν πήγε στην Συνέλευση και ούτε ασχολήθηκε.

Αλλά στην 1η ιδρυτική Συνέλευση συνέβηκε κι ένα ακόμα γεγονός σημαντικό. Το οικουμ. Πατριαρχείο, με την ομιλία μητροπολίτη εκπρόσωπου του Βαρθολομαίου, έκανε άγρια επίθεση στην δημιουργία του ΣΑΕ και ξεκίνησε τον πόλεμο, θεωρώντας ότι ο απόδημος Ελληνισμός είναι… ”υπόθεσή” του!!! Ο κομπλεξικός Βαρθολομαίος, φοβήθηκε την ηγετική ανάμιξη του Αμερικής Ιάκωβου και 8 μήνες αργότερα, τον οδήγησε σε ”παραίτηση”.

Mετά, το ΣΑΕ ”παραδόθηκε” από τις ασοβάρευτες ελληνικές κυβερνήσεις στις ορέξεις του πατριάρχη και αυτοκαταργήθηκε 15 χρόνια από την ίδρυσή του, αφού στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο, που πλήρωνε γιά ”τουριστικές συνελεύσεις ημέτερων” στην Θεσσαλονίκη και γιά γραφεία-προσωπικό ανά την υφήλιο, περισσότερα από 150 εκατ. ευρό.

Δύο φορές στο παρελθόν, επιχειρήθηκε η επανασύσταση του ΣΑΕ, επί υφυπουργίας Κων/νου Τσιάρα (κυβέρνηση Σαμαρά) και Τέρενς Κουίκ (κυβέρνηση Τσίπρα), τα σχετικά σχέδια νόμου δόθηκαν σε διαβούλευση, αλλά ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ”να τα αποσύρετε”. Και οι δουλοπρεπείς κυβερνήσεις το έπραξαν, χωρίς εξήγηση. μη σεβόμενες ούτε το Σύνταγμα (άρθρο 108 παρ. 2), που προβλέπει την ύπαρξη και λειτουργία του ΣΑΕ.

Το ΣΑΕ είχε τυπικά ιδρυθεί 1989, με τον νόμο 1867/89 (άρθρο 18), αλλά ουσιαστικά με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 196 στις 13 Ιουνίου 1995. Πρόθεση του ελληνικού κράτους, ο ”έλεγχος” των Απόδημων, μέσω του ΣΑΕ και διάθεσης κρατικού χρήματος.

Οι αστείες ”δραστηριότητες” υφυπ. Εξωτερικών, ”αμόδιων γιά Απόδημους”
Τελικά, ποιό το όφελος γιά την Ομογένεια, από το υφυπουργείο Εξωτερικών, ”αρμόδιο γιά Απόδημους”;;; Στα 30 χρόνια, τίποτα, προσφορά-έργο, μηδέν. Μόνο ”τουριστικά ταξίδια” των αρμόδιων, στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού.
Γιά να μην πάμε σε προηγούμενες δεκαετίες, ας δούμε τι έγινε την τλευταία 5ετία, από αρχές Ιανουαρίου 2015, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υφυπουργός Εξωτερικών και -έμμεσα- με αρμοδιότητες γιά Απόδημους, ο Γιάννης Αμανατίδης. Σε ρόλο ”γλάστρας”, στα χαμένα, ούτε κατάλαβε τι είναι ο απόδημος Ελληνισμός. Ευτυχώς, δεν ήταν και υφυπουργός -”τουρίστας”.

Τον Νοέμβριο 2016, τον διαδέχτηκε ο ”θρυλικός” Τέρενς Κουίκ, που ”έσπασε” όλα τα παγκόσμια ρεκόρ σε ταξίδια στο εξωτερικό.kalami.us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...