Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήWikileaksΔυσαρεστημένοι είναι οι...

Δυσαρεστημένοι είναι οι Αμερικανοί με την μη αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα

Τηλεγράφημα του Στέι Ντιπάρτμεντ που διέρρευσε από την WikiLeaks σχετικά με  τους Ιρακινούς λαθρομετανάστες που βρέθηκαν  να περνούν από τα σύνορα του Μεξικού με πλαστά διαβατήρια.

Η αναφορά γίνεται από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στις 4/12/2009, και τον τότε Αμερικανό πρεσβευτή κ.Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ότι πολλοί διακινητές ειδικού ενδιαφέροντος εξακολουθούν, να ενεργούν στην Αθήνα, όπου για κάθε λαθρομετανάστη παίρνουν 9000 δολάρια.

Η πρόσφατη επιχείρηση αναφέρει το έγγραφο της Αμερικάνικης υπηρεσίας DHS-ICE, (του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων), ότι μια οργάνωση λαθρεμπορίου δημιουργήθηκε από Ιρακινό υπήκοο, που διαμένει στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα, ο οποίος μπορούσε με ευκολία να διακινεί άτομα ειδικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα προς την Κεντρική Αμερική, και από εκεί στις ΗΠΑ.

Το άτομο που συνελήφθει από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ είναι Ελληνικής Καταγωγής λέγεται Δημήτρης Κάσος, διακινητής, διέμενε στο Μεξικό, στην πόλη Mexico City.

Επίσης, το τηλεγράφημα αναφέρει ότι το 2005 ένας Ιρακινός που πιάστηκε στα σύνορα ΗΠΑ με το Μεξικό, είχε διαβατήριο με όνομα και επίθετο Έλληνα Υπουργού.

Παρέμβαση γι΄ αυτό το θέμα έγινε από την Αμερικάνικη πλευρά προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη “  για το πως γίνεται ένα κύκλωμα να δρα στην Αθήνα, να πλαστογραφεί Ελληνικά διαβατήρια, και να μην ερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ αντιθέτως, γίνονται επιχειρήσεις από τις Αμερικανικές αρχές στα σύνορα Μεξικού με τις ΗΠΑ, και να πιάνονται λαθρομετανάστες και διακινητές.

Η Ελληνική κυβέρνηση  όχι μόνο δεν αναφέρει λέξη , αλλά  δείχνει  και  πως δεν έχει καμιά ιδέα γι΄αυτό το πολύ σοβαρό  θέμα

Σήμερα δε, πολλά πρωτοσέλιδα του τύπου δημοσιεύουν ότι, “ η Ευρωπαϊκή Ένωση χτυπά το καμπανάκι σε Ελλάδα και Ιταλία, για πρόταση αναθεώρησης του κανονισμού της Σένγκεν”.

Με απλά λόγια, ότι  όλοι οι Ευρωπαίοι θα διακινούνται ελεύθερα στις χώρες τις Ευρώπης, ενώ οι Έλληνες θα περιμένουν με τις ώρες για έλεγχο διαβατηρίου .

Τότε ποιος είναι ο λόγος να βρισκόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση;;

Στην πόλη  της Ηγουμενίτσας λαθρομετανάστες έχουν στρατοπεδεύσει με σκηνές μέσα σε δάσος, όπου διαμένουν πρόχειρα  μέχρι να  βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία, να χωθούν παράνομα  και πάλι σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει χρόνια να κάνει σκούπα.

 Από την άλλη πλευρά,οι  Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί είναι ενοχλημένοι με την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης που δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει την εισροή μεταναστών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, μετατρέποντας την Ελλάδα σε χωνευτήρι λαθρομεταναστών, και υπόδουλη στους μεγαλοδιακινητές που οι περισσότεροι είναι ξένοι, σε συνεργασία με την μαφία η οποία έχει εισχωρήσει ευρέως στο κρατικό μηχανισμό.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ (Schengen);

Στις 14 Ιουνίου 1985 υπογράφηκε στη μικρή, ομώνυμη κωμόπολη του Λουξεμβούργου, η λεγόμενη <Συμφωνία του "Schengen" Σέγκεν) από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου και του Βελγίου. Το 1990 προσχώρησε η Ιταλία, το 1991 η Ισπανία και η Πορτογαλία και το 1994 η Δανία και η Αυστρία.  Η Ελλάδα υπέγραψε τη σχετική Σύμβαση, το Νοέμβριο του 1992, η οποία επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το Μάρτιο του 1997. Η Μ. Βρετανία και η Ιρλανδία είναι οι μόνες χώρες που δεν υπέγραψαν τη Σύμβαση και δεν είναι μέλη του λεγόμενου <Χώρου Schengen>, όπου από την 1η Δεκεμβρίου 1997 προβλέπεται να υπηκόους των 13 κρατών μελών που μετακινούνται στο εσωτερικό της Κοινότητας.

 Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 1997, οπότε υπογράφηκε η Συνθήκη του Αμστερνταμ, η Συμφωνία αυτή αποτελούσε πεδίο διακυβερνητικής συνεργασίας των συμβαλλομένων κρατών μελών στους τομείς της δικαιοσύνης, αστυνομίας και τελωνείων, συμφωνίες που υφίστανται εκτός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου, δηλαδή, για την εφαρμογή των οποίων δεν είχαν καμία δικαιοδοσία τα κοινοτικά όργανα (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκής Επιτροπή).

 Οι πολίτες της Ρουμανίας θα μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες-μέλη της ΕΕ χωρίς την απαίτηση έκδοσης βίζας, αλλά μόνο με το διαβατήριο τους από την 1η Ιανουαρίου του 2007, σύμφωνα με τον Ρουμάνο υπουργό Εσωτερικών Βασίλε Μπλάγκα.

 Δύο λόγοι, βασικά, οδήγησαν στη σύναψη της Συμφωνίας και της αντίστοιχης Σύμβασης εφαρμογής της:

 η εφαρμογή της Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς, με την οποία επιδιώκεται η κατάργηση των εσωτερικών ελέγχων,

και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του διεθνώς οργανωμένου εγκλήματος, για την οποίαν θα έπρεπε να προβλεφθούν ενιαία αυστηρά μέτρα ελέγχου τόσο στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, όσο και μέσα στον ίδιο το <Χώρο του Schengen>.

Στο επίκεντρο των μέτρων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας είναι το <Σύστημα Πληροφοριών του Schengen”>(SIS), του οποίου βασικό στοιχείο είναι ένας κεντρικός υπολογιστής που βρίσκεται στο Στρασβούργο και με τον οποίο συνδέονται τα εθνικά συστήματα καταζήτησης.

Η καταχώριση προσωπικών στοιχείων στον κεντρικό υπολογιστή γίνεται <σύμφωνα με την εθνική διαδικασία> και στη βάση συγκεκριμένων, περιοριστικών κριτηρίων (δικαστική απόφαση, ένταλμα σύλληψης, απόφαση αρμοδίων διοικητικών αρχών και δικαστηρίων).

Πέραν τούτου και σε κοινοτικό επίπεδο εξασφαλίζεται στους πολίτες δημοκρατικός έλεγχος και αποτελεσματικά διαθέσιμα δικαστικά μέσα προσφυγής, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορούν να παρέμβουν.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...