Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔελτία τύπουΔρομολόγηση υδροπλάνων από...

Δρομολόγηση υδροπλάνων από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Συνάντηση με εκπροσώπους του Οργανισμού Λιμένος Θεσ/ίκης και της εταιρείας Air Thalassa είχε ο νομάρχης Π.Ψωμιάδης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για τη δημιουργία υδατοδρομίου και τη δρομολόγηση υδροπλάνων. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία υδατοδρομίου σε χώρο του Λιμανιού και στην προώθηση του αιτήματος στα συναρμόδια υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Μεταφορών & Επικοινωνιών. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε μια πόλη που βρέχεται από θάλασσα όπως η Θεσσαλονίκη και σε μια χώρα με τόσα νησιά και τέτοιο θαλάσσιο μέτωπο όπως η Ελλάδα» δήλωσε ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης.

 «Είναι αδιανόητο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι αποκομμένα από τη Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο. Είναι αξιέπαινη η ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΛΘ αλλά θα πρέπει και η Πολιτεία να προωθήσει άμεσα αυτήν την πρωτοβουλία που είναι προς όφελος των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, όπως έχει κάνει και στο λιμάνι του Λαυρίου.

Δεν μπορεί άλλο η Θεσσαλονίκη να παραμένει αποκλεισμένη ούτε από αέρος ούτε από θαλάσσης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ανάπτυξη περνάει μέσα από τους δρόμους που ανοίγουμε και θα πρέπει να μπορεί κανείς να πηγαινοέρχεται με κάθε μέσο στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στα νησιά μας» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να οριοθετηθεί ο χώρος του υδατοδρομίου στο Λιμάνι, ενώ η λειτουργία του θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2008. Σε πρώτη φάση προβλέπει τη δρομολόγηση τεσσάρων 9θέσιων υδροπλάνων προς τον Μαρμαρά Χαλκιδικής (Πόρτο Καρράς), το Άγιο Όρος και τη Μυτιλήνη, ενώ σε δεύτερη φάση προς τη Λήμνο, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και τη Θάσο.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...