Το αρχίγραμμα «Δ» από τη λέξη Δράμα, με τη δημιουργία εντός αυτού μιας σύνθεσης που περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν τους υψηλής ποιότητας παραγόμενους οίνους της περιφερειακής μας ενότητας, είναι η «σφραγίδα» που μαζί με το μήνυμα «Δράμα Αυθεντική Εμπειρία» θα συνοδεύει από εφέτος όλες τις δραστηριότητες της «Δραμοινογνωσίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2015.
Όπως εξήγησε ο δημιουργός του, κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων που πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας , το σύμβολο της φετινής διοργάνωσης είναι λιτό και επιχειρεί να προβάλλει το κύρος, τη σταθερότητα, την ποιότητα, μα και την αυθεντικότητα μιας μεγάλης γιορτής η οποία φιλοδοξεί να καθιερωθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό, γαστρονομικό, οινικό και ψυχαγωγικό θεσμό.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης αναφέρθηκε στο όραμά του να καθιερώσει την Περιφερειακή Ενότητα ως «πρωτεύουσα» του κρασιού, μέσα από ένα ευρύ φάσμα προωθητικών δράσεων που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση και τόνωση τόσο της τοπικής επιχειρηματικότητας, όσο και της τοπικής οικονομίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η Δράμα θα καταφέρει πολύ σύντομα να καταστεί 12μηνος πόλος έλξης οινοτουρισμού, ως ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο θεσμό, που αναδεικνύει την αναγνωρισμένη τοπική ζώνη παραγωγής κρασιού, προωθεί τα εκλεκτότερα προϊόντα της Δραμινής γης εντός και εκτός συνόρων και καθιερώνει τη Δράμα ως παγκόσμιο σημείο συνάντησης των απανταχού φίλων του κρασιού.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο οινοποιός, κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης. Εκπροσωπώντας τους οινοποιούς που συμμετέχουν στην Δραμοινογνωσία ευχαρίστησε την Π.Ε. Δράμας για την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από πέρυσι
Από την πλευρά της, η συντονίστρια της Οργανωτικής Επιτροπής της Δραμοινογνωσίας , κα. Εύη Τζήμου, ανέφερε πως «με αφορμή το κρασί, θέλουμε να δημιουργήσουμε υψηλές εμπειρίες όπως ο τουρισμός και να αναπτύξουμε ταυτότητα ώστε η Δράμα να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο οινογαστρονομικού τουρισμού.»