Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΔΟΛ: Στα μαχαίρια...

ΔΟΛ: Στα μαχαίρια Ψυχάρης-Ρέστης, εκτός ΔΣ ο εφοπλιστής

ΔΟΛ: Στα μαχαίρια Ψυχάρης-Ρέστης, εκτός ΔΣ ο εφοπλιστήςΑλλάζουν πάλι οι μετοχικές και διοικητικές ισορροπίες στον ΔΟΛ, καθώς κλιμακώνεται η υπόγεια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βασικών μετόχων Στ. Ψυχάρη -Β. Ρέστη, ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι επίκεται η είσοδος νέου στρατηγικού επενδυτή – πιθανότατα του επιχειρηματία Π. Γερμανού.

Νέο “επεισόδιο” στον πόλεμο των δύο μεγαλομετόχων αποτελεί η αποχώρηση/απομάκρυνση δύο μελών της οικογένειας Ρέστη από το ΔΣ της εταιρίας, η οποία ανακοινώθηκε στην ΓΣ, όπου ελήφθη απόφαση για ΑΜΚ.Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης να προηγηθεί μείωση μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να εξαλειφθούν συσσωρευμένες ζημίες 42,5 εκ. ευρώ, να καθαρίσει ο ισολογισμός και να γίνει πλέον εφικτή η είδοδος στρατηγικού επενδυτή.Η μείωση κεφαλαίου θα γίνει με reverse split και μείωση της ονομαστικής αξίας της νέας μετοχής.

8 παλιές μετοχές θα γίνουν μία και ο συνολικός αριθμός μετοχών από 83.000.000 θα περιοριστεί σε 10.375.000. Θα ακολουθήσει ΑΜΚ με 9 νέες ανά 4 μετοχές που θα έχουν προκύψει από το reverse split (δηλαδή 9 νέες ανά 32 τωρινές).

Στη Γενική Συνέλευση αποφασίσθηκε επίσης να μειωθούν από 14 σε 12 τα μέλη του ΔΣ.

Εκτός ΔΣ τίθενται ο Βίκτωρ Ρέστης και η Καίτη Ρέστη.

Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα προεγγραφών για τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Το ΔΣ έλαβε εξουσιοδότηση από τη συνέλευση να ορίσει την τιμή διάθεσης, η οποία μπορεί να είναι ανώτερη της τρέχουσας χρηματιστηριακής κατά την περίοδο που θα «τρέχει» το δικαίωμα προτίμησης.

Στη συνέλευση ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης, που είναι βασικός μέτοχος με 25,15%, δεσμεύτηκε πως θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του, ενώ θα συμμετάσχει και στη διαδικασία των προεγγραφών.

sofokleousin.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...