Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΔιώξεις στην ...

Διώξεις στην Τράπεζα της Κύπρος

bocΤο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας  απέρριψε εκτός μίας, που απεδέχθη μερικώς, τις προδικαστικές ενστάσεις των 5 φυσικών κατηγορουμένων του ΔΣ και τη Διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου.

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στις οποίες δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι κατηγορούμενοι και ορίσθηκε η έναρξη ακροαματικής διαδικασίας στις 16 Ιουνίου.

Κατηγορούμενοι στην ποινική διαδικασία πέραν της εταιρείας, στην υπόθεση είναι ο Προέδρου του ΔΣ Κύπρος Θεόδωρος Αριστοδήμου και ο διάδοχός του Ανδρέα Αρτέμη, κατά την επίδικη περίοδο,ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Ηλιάδης και ο διάδοχός του Γιάννη Κυπρή και ο πρώην πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Πεχλιβανίδης κεφάλι του Ελληνική εργασιών της τράπεζας.

Στη ενδιάμεση απόφαση επί των προδικαστικών ενστάσεων, μία προδικαστική ένσταση έγινε μερικώς αποδεκτή από το Κακουργιοδικείο το οποίο διέταξε την κατηγορούσα αρχή να υποβάλει στο Δικαστήριο και τους κατηγορούμενους διευκρινίσεις για την 3η κατηγορία.

Η κατηγορούσα αρχή διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος του τότε ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων διέδωσε παραπλανητικές πληροφορίες για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα της Τράπεζας τόσο κατά την ομιλία του όσο μέσω των απαντήσεων τους στις υποβληθείσες ερωτήσεις.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι  κατάχρησης της αγοράς και τη συνωμοσία για να παραπλανήσουν τους επενδυτές, διότι παρέλειψε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ότι οι ανάγκες κεφαλαίων της τράπεζας Κύπρου το 2012 είχε αυξηθεί σημαντικά έως € 400 εκατομμύρια πάνω από την ανακοινωθεί € 200 εκατομμύρια.

ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

 

 

 

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...