Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΔισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς...

Δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς είναι νέος τσιφλικάς

Δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς είναι νέος τσιφλικάς

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, απέκτησε μαζί με τη σύζυγό πάνω από 269.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης στις ΗΠΑ.

Μπιλ Γκέιτς έχει την δυνατότητα να βόσκουν τα κοπάδια του στη γη του τσιφλικά για τον οποίο δούλευαν ανά τον κόσμο

Μπιλ Γκέιτς έχει των ζώων βοδιών και σπανιότερα βουβαλιών και η έκταση που τους παραχωρείτε για καλλιέργεια εξαρτιόταν από τον αριθμό των ζώων .

Η έκταση αυτή είναι τεράστια.

Ισοδυναμεί με 2,69 εκατομμύρια στρέμματα και απλώνεται σε 20 Πολιτείες. Μεγάλα τμήματα αυτής είναι μάλιστα ορατά από το Διάστημα.

Αγοράστηκε μέσω της επενδυτικής εταιρείας που ελέγχουν οι Γκέιτς, Cascade Investment, αλλά και δεκάδων ακόμη εταιρειών-κέλυφος και ενοικιάζεται σε αγροτικές επιχειρήσεις οι οποίες καλλιεργούν λαχανικά και δημητριακά, μεταξύ των οποίων σόγια, καρότα και πατάτες κάποιες από τις οποίες μπαίνουν στο τηγάνι και σερβίρονται μαζί με τα χάμπουργκερ των McDonald’s.

Τις λεπτομέρειες αυτές για το… τσιφλίκι των Γκέιτς έφερε στο φως πρόσφατο ρεπορτάζ του NBC το οποίο στην ανάλυσή του επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του Land Report πριν από πέντε μήνες ότι ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης καλλιεργήσιμης γης στις ΗΠΑ.

Εγκυρα στοιχεία δείχνουν ότι από το 1940 έως σήμερα η αξία ενός εκταρίου καλλιεργήσιμης γης έχει εξαπλασιαστεί στις ΗΠΑ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...