Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΔιεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη...

Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη -Makedonia

gr1makedonia.pngΥπογράφτηκε τη Δευτέρα στην Θεσ/νίκη η προγραμματική σύμβαση για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) ανάμεσα στο δήμο Θεσ/νίκης και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Στην τελετή παρέστη και η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου. Για το ΔΙΠΑΕ διατέθηκε χώρος 680 στρεμμάτων κοντά στις αλυκές Αγγελοχωρίου.

Το Πανεπιστήμιο θα καταλάβει 300 στρέμματα ενώ για τα υπόλοιπα έχουν προβλεφτεί βοηθητικοί χώροι. Μετά την υπογραφή της σύμβασης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ανάθεση μελέτης θα γίνει προς το τέλος του 2007 και η ανάθεση του έργου στο τέλος του 2008. Τα έργα αναμένεται να τελειώσουν το 2010 με 2011.

 Μέχρι τότε το ΔΙΠΑΕ θα στεγάζεται προσωρινά στις εγκαταστάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ. Όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας το ΔΙΠΑΕ θα θα στρέψει το ενδιαφέρον του προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

 Παράλληλα, θα είναι το πρώτο ίδρυμα που λειτουργήσει όπως προβλέπει ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ και, για το λόγο αυτό, θα καταθέσει τετραετή προγραμματική σύμβαση.

Από την πλευρά του , ο δήμαρχος Ν.Μηχανιώνας, όπου θα φιλοξενηθεί το ίδρυμα, τόνισε την συμβολή του έργου στην ανάπτυξη των ανατολικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Συνέδεσε ακόμη το ΔΙΠΑΕ με την δημιουργία τουριστικών και υποστηρικτικών υποδομών.

πηγή:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...