Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΔιαγράφουν τα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»,...

Διαγράφουν τα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», «ΘΡΑΚΗΣ»και «ΑΙΓΑΙΟΥ»

gr1makedonia.pngαπο τα ακριτικά Υπουργεία,σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Μακεδονία», η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει το όνομα και το ρόλο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα θα συγχωνευθεί με το Υπουργείο Αιγαίου και θα μετονομαστεί σε Υπουργείο Περιφερειακής Πολιτικής ή Ανάπτυξης, σε μια περίοδο που οι Σκοπιανοί κορυφώνουν την υφαρπαγή του ονόματος «Μακεδονία» και έχουν αποσπάσει ήδη ανεμπόδιστα περίπου 120 διμερείς αναγνωρίσεις με το όνομα αυτό!!!

Αλλά η συγχώνευση και κατάργηση και του Υπουργείου Αιγαίου, δημιουργεί αντίστοιχα προβλήματα στα ευαίσθητα επίσης και διεκδικούμενα πολλαπλώς ελληνικά νησιά, χωρικά ύδατα, υποθαλάσσιο και εναέριο χώρο του Ελληνικού Αρχιπελάγους, όπως και η κατάργηση του όρου «Θράκη» γεννά μείζονα ερωτηματικά στη νευραλγική περιοχή που υποσκάπτεται συστηματικά από την Άγκυρα!

Επίσης, η πρόθεση κατάργησης του όρου «Μακεδονία» από την ονομασία του Υπουργείου, ευθυγραμμίζεται με την ιταμή απαίτηση των απαράδεκτων προτάσεων Νίμιτς που ζήτησαν σχεδόν να μην χρησιμοποιούμε εμείς τον όρο «Μακεδονία», δημιουργώντας την αίσθηση ότι η Κυβερνητική Πολιτική έχει αμερικανοποιηθεί πλήρως, προσφέροντας «γη και ύδωρ», διαγράφοντας πρώτα την Ιστορία μέσα από τα βιβλία και ύστερα τις ονομασίες από τα Υπουργεία και αύριο ποιος ξέρει τι ακόμη…

Πάντως η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα επιφυλάσσεται για τις αντιδράσεις και συνεχίζει μεθοδικά την ενημέρωση και οργάνωση του Μακεδονικού Ελληνισμού ΒΙΒΛΙΟ & ΣΚΟΠΙΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 17/8/2007 Το Βιβλίο «Ιστορίας» Στ΄ Δημοτικού και το Θέμα των Σκοπίων, φαίνεται πως είναι οι δύο σοβαροί, πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν σε μια βεβιασμένη και αναιτιολόγητη έως αντισυνταγματική, πρόωρη προσφυγή στις κάλπες!

Το Βιβλίο καταρχήν, που θα κόστιζε πολύ βαριά στην Κυβέρνηση, τώρα δεν θα προλάβει να φτάσει καλά καλά στα χέρια των γονιών-ψηφοφόρων, αφού τα Σχολεία θα ανοίξουν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και θα κλείσουν μετά την Πέμπτη 13, αφού από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, θα είναι Εκλογικά Κέντρα!!! Αλλά και την Παρασκευή εκείνη, δεν θα γίνουν ομιλίες και εκδηλώσεις για την Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού!!!

 Ο δεύτερος πραγματικός και κυριότερος λόγος όμως της πρόωρης και αναίτιας, πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είναι το ακανθώδες θέμα των ΣΚΟΠΙΩΝ, τα οποία απαιτούν οι Αμερικάνοι, με τελεσίγραφο Μπερνς, να τα βάλει η Αθήνα στο ΝΑΤΟ με το προσχηματικό όνομα FYRO”M” στην αίτηση και το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στο Σύνταγμα και στο Έμβλημα του «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ», στις αρχές Απριλίου 2008, λίγο πριν δηλαδή τις κανονικές Εκλογές του Μαρτίου, οπότε και θα ερχόταν εκλογική συντριβή!

Γι΄ αυτό και η Κυβέρνηση προσφεύγει αναιτιολόγητα τώρα σε Εκλογές, για να μην καταποντιστεί μετά, αφού δε διαφαίνεται ίχνος προθέσεως στάσης Εθνικής & Ιστορικής Αξιοπρέπειας, ενώ έχει ήδη δημοσιοποιηθεί η πρόθεση κατάργησης και αυτής ακόμα της Ονομασίας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης!!!

Τον πραγματικό λόγο των Σκοπίων, είχαν έγκαιρα δημοσιεύσει με ταυτόχρονα πρωτοσέλιδα δύο φιλοκυβερνητικές Εφημερίδες από τις 20 Μαΐου, ο Ε.Τ. και η Καθημερινή, που έγραφε τότε έχοντας εσωτερική, υψηλή προφανώς ενημέρωση: «…εισηγούνται τη διεξαγωγή εκλογών το Σεπτέμβριο, ώστε να «προλάβει» η κυβέρνηση τη διεθνή αναγνώριση των Σκοπίων με τη συνταγματική τους ονομασία»!!!

Δηλαδή κατά την καλά πληροφορημένη τότε Καθημερινή, οι πρόωρες εκλογές θα γινόταν το Σεπτέμβριο (επιβεβαιώνεται) για να αποφευχθεί Εκλογική Συντριβή της Κυβέρνησης, εξαιτίας πιθανής διεθνούς αναγνωρίσεως των Σκοπίων σαν «Μακεδονίας», συνεπεία βεβαίως της σχετικής επίσημης αδιαφορίας, αδράνειας και υποχωρητικότητας…

πηγή;noiazomai-kathimerini-el.typos

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...