Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΔιάγγελμα για την...

Διάγγελμα για την κατάσταση της Αμερικανικής Συμπολιτείας

usflag.jpg Στο έβδομο και τελευταίο ετήσιο διάγγελμά του στο Κογκρέσο για την κατάσταση της Αμερικανικής συμπολιτείας, ο πρόεδρος Μπούς αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, με πρώτο το σχέδιο ενίσχυσης της Αμερικανικής οικονομίας. Ο κ. Μπούς επεσήμανε ότι η οικονομία διανύει περίοδο αβεβαιότητας και χαρακτήρισε το εν λόγω σχέδιο «καλή συμφωνία» που θα βοηθήσει στην συνέχιση της ανάπτυξης της οικονομίας και θα διατηρήσει την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης υπενθύμισε στα μέλη του Κογκρέσου ότι απέτυχαν να λάβουν μέτρα για δύο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα,

 την μείωση των δημοσιονομικών δαπανών και την μετανάστευση. Σε θέματα ασφάλειας, ο κ. Μπούς ζήτησε απ’ το Κογκρέσο να εξουσιοδοτήσει την συνέχιση του προγράμματος παρακολούθησης επικοινωνιών μεταξύ ατόμων στις ΗΠΑ και υπόπτων για τρομοκρατία στο εξωτερικό. Η ισχύς του εν λόγω προγράμματος εκπνέει τη Παρασκευή.

 Επί διεθνών θεμάτων ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι παραμένουν οι δυσκολίες στο Ιράκ, αλλά σημείωσε ότι οι Αμερικανικές και Ιρακινές δυνάμεις έχουν κατορθώσει αποτελέσματα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν ένα χρόνο. Στόχος για φέτος στο Ιράκ, επεσήμανε ο κ. Μπούς, είναι η διατήρηση και διεύρυνση των επιτυχιών του 2007.

 Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Ιράν ότι συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να εκπαιδεύει αντάρτες στο Ιράκ και να υποστηρίζει τρομοκράτες της Χεζμπολλά στο Λίβανο και τις προσπάθειες της Χαμάς να υποσκάψει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ θα αντιπαραταχθούν στις απειλές σε βάρος των Αμερικανικών δυνάμεων, θα συμπαραταχθούν με τους συμμάχους τους και θα υπεραμυνθούν των ζωτικών συμφερόντων τους στον Περσικό Κόλπο, τόνισε ο κ. Μπούς.

Απαντώντας στην ομιλία Μπούς από πλευράς Δημοκρατικών, η κυβερνήτης του Κάνσας, Καθλήν Σιμπέλιους, επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αλλάξουν πορεία στο Ιράκ, να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, να αποκαταστήσουν το κύρος τους στο εξωτερικό και να αγωνιστούν αποτελεσματικότερα κατά της τρομοκρατίας.

 Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπούς έχει αφήσει τη χώρα με «λιγότερους συμμάχους και περισσότερους εχθρούς» σημείωσε η κ. Σιμπέλιους. Επίσης τόνισε ότι η Αμερικανική οικονομία χρειάζεται «άμεση δραστηριοποίηση και συνεχή προσοχή», όπως είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε την ανάγκη αναδιάρθρωσης του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και λήψης μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...