Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔηλώσεις είς μνήμη...

Δηλώσεις είς μνήμη του Ευάγγελλου Γιαννόπουλου

adamantidis2στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη στον Ράδιο Σπορ 98,7, του Θέμη Αδαμαντίδη, του Λευτέρη Πανταζή και του Δημήτρη Χρυσοχοΐδη. Νίκος Βάνης: Θέμη θέλω να μιλήσουμε για τον άνθρωπο Ευάγγελο Γιαννόπουλο που αγαπούσε την διασκέδαση, και τα πολιτιστικά κέντρα όπως τα αποκαλούσε.  

Θέμης Αδαμαντίδης: Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος στο θέμα της διασκέδασης ήταν αυθεντικός, δεν προσποιείτο όπως πολλοί που θα ήθελαν να διασκεδάσουν, αλλά λόγω θέσεως το αποφεύγουν. Ήταν αυθόρμητος στην διασκέδαση, αλλά και στην πολιτική, ήταν πολύ σταράτος.

Ν. Βάνης: Ήταν ευθύς άνθρωπος Θέμη, μια και εσύ τον γνώριζες εδώ και πολλά χρόνια.

Θ. Αδαμαντίδης: Ήταν από τους σπάνιους ανθρώπους γι΄αυτό θα μας λείψει, από τους ανθρώπους που φεύγοντας συγκινεί ακόμα και τους εχθρούς του, αλλά και αυτούς της αντιπολίτευσης που ήλθε πολλές φορές σε αντιπαράθεση.

Ν. Βάνης: Να πούμε δε ότι ο αείμνηστος Υπουργός Ευάγγελος Γιαννόπουλος βοήθησε πολύ κόσμο, θα μας λείψει όλους μας, αλλά και από τα νυχτερινά κέντρα.

Θ. Αδαμαντίδης: Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος. Τώρα το εάν θα λείψει από τα κέντρα είναι το λιγότερο. Ο πολιτικός κόσμος από σήμερα έγινε φτωχότερος. Θα λείψει από το βήμα του Υπουργού, του βουλευτή, όπου προσέφερε πολλά στον τόπο μας.

Ν. Βάνης: Ερχόταν όπου κι αν τραγουδούσες για να σε ακούσει, γιατί ήσουν από τους αγαπημένους του τραγουδιστές.

Θ. Αδαμαντίδης: Τον αγαπούσα και τον εκτιμούσα, πράγματι είχε έλθει αρκετές φορές να με ακούσει.

Ν. Βάνης: Τώρα Θέμη ας έλθουμε στο θέμα της δουλειάς σου. Τον χειμώνα σε πιο κέντρο θα εμφανίζεσαι, ή το συζητάς ακόμα;;;

Θ. Αδαμαντίδης: Όχι ακόμα δεν ξέρω, αλλά μπορεί να παραμείνω στην “Νεράϊδα” όπου εμφανίζομαι αυτήν την εποχή.

Ν. Βάνης: Ετοιμάζεις καινούργια δισκογραφική δουλειά, και πότε θα κυκλοφορήσει;;

Θ. Αδαμαντίδης: Όντως ετοιμάζω καινούργια δουλειά, είμαστε σε καλό δρόμο, ακόμα όμως δεν ξέρω πότε θα κυκλοφορήσει.

Ν. Βάνης: Ποιο από τα τραγούδια σου θα αφιέρωνες στην μνήμη του Ευάγγελου Γιαννόπουλου;;

Θ. Αδαμαντίδης: Τον “Όλυμπο”, αυτό το τραγούδι του αρμόζει.

Ν. Βάνης: Θέμη σ΄ ευχαριστώ, σου εύχομαι καλή δύναμη και πιστεύω να τα ξαναπούμε όταν θα έχει κυκλοφορήσει η καινούργια σου δουλειά.

Νίκος Βάνης: Λευτέρη έφυγε από την ζωή ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τους καλλιτέχνες, τον χώρο τους τον οποίον αποκαλούσε χώρο του πολιτισμού, πολιτιστικά κέντρα. Εσύ που τον είχες γνωρίσει πολύ καλά, πρώτα τον άνθρωπο, μετά τον πολιτικό και άριστο νομικό Ευάγγελο Γιαννόπουλο, θέλω να μας πεις δυο λόγια.

pandazis_auΛευτέρης Πανταζής: Ήταν ένας μεγάλος πολιτικός, λάτρης της Ελλάδος, αγαπούσε τον κόσμο, ήταν αγωνιστής, άνθρωπος που δεν δίσταζε να πει την αλήθεια, όσο καυτή κι αν ήταν, και δεν τον ένοιαζε εάν θα στεναχωρούσε κάποιους. Όταν κάποιος του ζητούσε βοήθεια την προσέφερε απλόχερα. Αγαπούσε τους καλλιτέχνες, ήταν φίλος μου, κάναμε παρέα, ερχόταν πολύ συχνά να με ακούσει.

Ν. Βάνης: Αυτό το βλέπαμε συχνά Λευτέρη, ερχόταν όπου κι αν τραγουδούσες, και μάλιστα σιγοτραγουδούσε μαζί σου.

Λ. Πανταζής: Του άρεσε πολύ το τραγούδι “Με παρέσυρε το ρέμα” από τον δίσκο που είχα κάνει σαν αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με την Χαρούλα Λαμπράκη, συνεχώς μου ζητούσε να του πω αυτό το τραγούδι. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Ν. Βάνης: Πρόσφατα Λευτέρη έχει κυκλοφορήσει η καινούργια σου δισκογραφική δουλειά.

Λ. Πανταζής: Είναι ένας ζωντανός δίσκος με τίτλο “Καμπαρέ”

Ν. Βάνης: Έχω κάποιες πληροφορίες ότι τον χειμώνα μπορεί να σε έχουμε στην πόλη μας.

Λ. Πανταζής: Έχω προτάσεις από κάποιους επιχειρηματίες, ενδέχεται λοιπόν να ξεχειμωνιάσουμε στην Θεσ/νίκη.

Ν. Βάνης: Αυτό θα είναι καλό για όλους μας, γιατί από εδώ ξεκίνησες. Θυμάμαι όταν πρωτοκυκλοφόρησε το πρώτο σου βινίλιο έκανες τα πάντα για να πάει καλά. Είσαι αγωνιστής γι΄ αυτό έφτασες ψηλά. Βοηθάς όμως πολύ κόσμο και μάλιστα νέα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό για έναν καλλιτέχνη να είναι πρώτα άνθρωπος.

Λ. Πανταζής: Όταν μπορείς να βοηθήσεις με οποιονδήποτε τρόπο τον συνάνθρωπο σου, πρέπει να το κάνεις. Εγώ είμαι άνθρωπος που μ΄ αρέσει να βοηθώ, να δίνω τις συμβουλές μου για τα καλλιτεχνικά, αλλά και γενικά. Το κάνω για μένα γιατί θέλω να αισθάνομαι όμορφα.

Ν. Βάνης: Είναι καλό Λευτέρη που έρχεσαι και τιμάς την Θεσ/νίκη. Γιατί η πόλη μας σ΄ αγαπάει.

Λ. Πανταζής: Στη Θεσ/νίκη έχω πολλούς φίλους, συγγενείς, έχουμε σπίτι εδώ και θα πρέπει κάπου – κάπου να ερχόμαστε και να μην ξεχνάμε την πόλη μας. Από εκεί και πέρα επειδή έχω να τραγουδήσω στην Θεσ/νίκη τουλάχιστον πέντε χρόνια, ευελπιστώ κάποια από τις πολλές προτάσεις που έχω να υλοποιηθεί. Ο κόσμος εδώ μ΄ αγαπάει και τον αγαπώ και εγώ.

Ν. Βάνης: Λευτέρη το Ελληνικό τραγούδι βρίσκεται σε καλό δρόμο;;

Λ. Πανταζής: Σίγουρα το Ελληνικό τραγούδι κάνει καλύτερη πορεία απ΄ ότι πριν μερικά χρόνια. Αλλά υπάρχει το πρόβλημα της πειρατείας των CDs, που είναι μεγάλη πληγή. Θα πρέπει όλοι οι φορείς, η πολιτεία, οι δισκογραφικές εταιρείες, και εμείς οι καλλιτέχνες στον βαθμό που μπορούμε να συνεργαστούμε, για να μπορέσουμε να εξαλείψουμε την πειρατεία. Σήμερα τουλάχιστον το 605 των CDs που πωλούνται παράνομα. Το αποτέλεσμα ολέθριο όχι μόνο για τις εταιρείες, αλλά για τους καλλιτέχνες, και τους δημιουργούς, όλους όσοι εργάζονται για να γίνει ένα CD. Ξαφνικά βλέπουμε πριν καν κυκλοφορήσουν τα νέα CD, τα έχουν οι μαύροι και τα πωλούν στους δρόμους.

Ν. Βάνης: Στην Αμερική Λευτέρη δεν υπάρχει πειρατεία.

Λ. Πανταζής: Και στην Αμερική υπάρχει πειρατεία, εκεί όμως υπάρχουν νόμοι, τους κυνηγούν, τους κλείνουν φυλακή, τιμωρούνται για να μην ξανακάνουν τα ίδια. Εδώ δυστυχώς οι νόμοι είναι ελαστικοί. Θα πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία να βοηθήσει σ΄ αυτόν τον τομέα.

Ν. Βάνης: Λευτέρη σε χαιρετώ με το τραγούδι σου “Βαλίτσα όνειρα”

Λ. Πανταζής: Νάσαι καλά. Είναι ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το έχει γράψει ένας Σαλονικιός συνθέτης.

Ν. Βάνης: Σ΄ ευχαριστώ που ήσουν μαζί μας Λευτέρη.

Λ. Πανταζής: Νάσαι καλά και σ΄ ευχαριστώ που τα λέμε κάπου – κάπου, μέσα από την εκπομπή σου και από την σελίδα της τηλεφημερίδα σου, γιατί έτσι με φέρνεις σε επαφή με τους φίλους μου στην Θεσ/νίκη.

Νίκος Βάνης: Δημήτρη τον χειμώνα θα εμφανίζεσαι στο “Ρόδον Live”;;

Xrisoxoidis_auΔημήτρης Χρυσοχοΐδης: Ναι θα εμφανίζομαι στο “Ρόδον Live”, τα βρήκαμε με τα παιδιά και όλα θα πάνε καλά. Η σαιζόν θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες. Ξεκουραστήκαμε το καλοκαίρι, γεμίσαμε τις μπαταρίες μας και είμαστε πλέον έτοιμοι για τον χειμώνα.

Ν. Βάνης: Προηγουμένως είχαμε εδώ τον Θέμη Αδαμαντίδη, και τον Λευτέρη Πανταζή και μιλήσαμε για τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο, τον άνθρωπο που αγαπούσε το Ελληνικό τραγούδι, και πήγαινε συχνά στα κέντρα διασκέδασης.

Δ. Χρυσοχοΐδης: Να σου πω Νίκο μακάρι να φτάσουμε τα χρόνια του. Έτσι είναι η ζωή, όλοι δυστυχώς κάποια στιγμή θα αποδημήσουμε εις κύριον. Να πούμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του, μου ήταν συμπαθής, γιατί είχε γλυκιά τρέλλα.

Ν. Βάνης: Ήταν αγαπητός και απλός άνθρωπος.

Δ. Χρυσοχοΐδης: Η απλότητα είναι μεγαλείο. Ήταν πρώτα απ΄ όλα άνθρωπος και μετά πολιτικός και νομικός.

Ν. Βάνης: Πάντως Δημήτρη μια και είσαι μαζί μας να πούμε ότι τα τραγούδια σου ακούγονται πάρα πολύ απ΄ όλα τα ραδιόφωνα της πόλης μας, αυτή η πόλη σ΄ αγαπάει πολύ.

Δ. Χρυσοχοΐδης: Τα αισθήματα είναι αμοιβαία Νίκο. Όταν αγαπάς ο κόσμος το εισπράττει και σου ανταποδίδει την αγάπη του. Δεν χρειάζεται να το λέμε, με την Θεσ/νίκη εμείς είμαστε ερωτευμένοι και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα αυτό, όχι μόνο με λόγια.

Ν. Βάνης: Δημήτρη μου είπε ο Λευτέρης Πανταζής ότι φέτος τον χειμώνα θα δουλέψει εδώ. Πολλοί καλλιτέχνες των Αθηνών έρχονται στην Θεσ/νίκη για να δουλέψουν τον χειμώνα.

Δ. Χρυσοχοΐδης: Εμείς εδώ είμαστε πιο γλεντζέδες, έχουμε ωραία μαγαζιά, ωραίο κόσμο, αυτό είναι το ουσιαστικό. Μακάρι αυτό που κάνει ο Πανταζής, να το έκανα και εγώ στην Αθήνα, αλλά δυστυχώς εγώ αγαπάω την πόλη μου και δεν μπορώ να πάω στην Αθήνα για πολύ καιρό, για λίγο το παλεύω.

Ν. Βάνης: Είναι επίσης θετικό ότι φέτος τον χειμώνα θα έχουμε περισσότερα μαγαζιά.

Δ. Χρυσοχοΐδης: Αυτό είναι το θετικό για να υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός.

Ν. Βάνης: Δημήτρη θέλω να σ΄ ευχαριστήσω και να σου ευχηθώ πάντα επιτυχίες.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...