Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο Χορού Φεβρουαρίου 2011

Σεμινάριο ανατομίας

Ειδικευμένες γνώσεις για δασκάλους και χορευτές, στο Ηράκλειο Κρήτης 29 και 30 Ιανουαρίου 2011 με θέμα “Ανατομία, χορευτική εκπαίδευση και πρακτική”.

10/02/2011 Βήματα από το Νότιο Κόσμο:

μουσική, χορός, ποίηση. Πολιτιστικός σύλλογος «Χοσέ Μαρτί».

Εισηγητής: Χαϊνε Σβαρτ.

17/02/2011 Η μαγεία των χεριών.

Η εκφραστική δύναμη των χεριών, ζωντανά παραδείγματα.

 Εισηγήτρια: Μαριάμ Πρόκου

24/02/2011 Αφρικανικοί χοροί. Με την “Ενωση Αφρικανών Γυναικών”.

Εισηγήτρια: Agusta Ernista

10/03/2011 Χορός και αρχιτεκτονική.

Εισηγήτρια: Βίκυ Σπανοβαγγέλη.

Είδη χορού Βιβλία, έντυπα, δίσκους, CD, DVD, βίντεο, κάρτες, αφίσες, γκραβούρες και άλλα είδη για το χορό θα βρείτε σε Μέλος του CID με 25 χρόνια ιστορία στις εκδόσεις χορού.

Συνέδριο στην Αλικαρνασό Ευκαιρία για τα δωδεκανησιακά συγκροτήματα (και άλλα ελληνικά, αλλά και μεμονωμένα άτομα) να συμμετάσχουν στο Συνέδριο του CID στην Αλικαρνασό (Bodrum) 13-17 Απριλίου 2011.

Περνάει κανείς απέναντι με καραβάκι από την Κω.

Συντηρήτριες για φορεσιές

Ζητούνται κυρίες με μεράκι και στοιχειώδεις γνώσεις που να έρχονται στο Σπίτι του Χορού στην Πλάκα ένα ή περισσότερα πρωινά την εβδομάδα για να βοηθούν στη συντήρηση παραδοσιακών φορεσιών εθελοντικά.

Οσες θέλουν θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα κεντητικής κάθε Τετάρτη. Θα αποκτήσουν εφαρμοσμένες γνώσεις συντήρησης παραδοσιακών φορεσιών και θα μπορούν να απασχοληθούν σε λαογραφικά μουσεία ή χορευτικά συγκροτήματα.

 Η συλλογή του Θεάτρου είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια και περιλαμβάνει περίπου 2000 πλήρεις φορεσιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κοσμήματα και εξαρτήματα, όλα αυθεντικά κειμήλια φτιαγμένα στα χωριά τότε που υπήρχαν ακόμα τεχνίτες γι αυτά και οι κοπέλες έραβαν τα προικιά τους.

Οι φορεσιές αυτές φοριούνται στις παραστάσεις του από το 1953 γιατί δεν έχει τα μέσα να φτιάξει αντίγραφα, με αποτέλεσμα η φθορά τους να είναι πολύ προχωρημένη.

 Πληροφορίες στο τηλ. 210 324 4395 πρωί ή 210 921 4650 βράδυ

 Συνέδρια του CID-UNESCO

Οπως πάντα θα συμμετάσχει ένα κλιμάκιο από την Ελλάδα. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, είτε χωρίς παρουσίαση, είτε με παράσταση, ανακοίνωση, έκθεση, μάθημα.

Τα επιβεβαιωμένα συνέδρια είναι:

– Μόσχα, Ρωσία, 29 Απριλίου – 4 Μαϊου 2011, με την Ολυμπιάδα Χορού

– Μποντρουμ (Αλικαρνασός), Τουρκία, 13-17 Απριλίου 2011 (μετάβαση με καραβάκι από Κω)

– Διδυμότειχο, Ελλάδα, 6-10 Ιουλίου 2011 (μετάβση με πούλμαν ή αεροπλάνο)

Παγκόσμιο ευρετήριο

Ολοι οι δάσκαλοι, σχολές, ομάδες, συγκροτήματα χορού στην Ελλάδα είναι καταχωρημένα στο Παγκόσμιο Ευρετήριο.

Το Δελτίο Χορού έχει νέα από την Ελλάδα κυρίως. Τα διεθνή νέα, τα φεστιβάλ, διαγωνισμοί και άλλες σημαντικές διοργανώσεις περιλαμβάνονται στο του που στέλνεται κάθε μήνα.

Οι τεχνικοί του Θεάτρου “Δόρα Στράτου” ετοιμάζουν ένα πόρταλ όπου θα καταχωρούμε όλα τα άρθρα περί χορού. Στην αρχή τα άρθρα που θα έμπαιναν στο έντυπο περιοδικό, μια και αυτό θα σταματήσει, κατόπιν τα άρθρα προηγουμένων τευχών, και τέλος κάθε άλλο κείμενο που θα στέλνουν τα μέλη.

Το Δελτίο Χορού στέλνεται κάθε μήνα στα ελληνόφωνα μέλη του CID-UNESCO σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε 11.000 άλλα άτομα, επαγγελματίες και φίλους του χορού.

Dora Stratou

Dance Theatre Scholiou

8, Plaka,

GR-10558 Athens,

Greece

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...