Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΟ Δήμος Θεσσαλονίκης...

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Αυστραλία

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος  από 6 έως 16 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αυστραλία, προσκεκλημένος του Δημάρχου της αδελφοποιημένης πόλης της Μελβούρνης John So στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ στη Μελβούρνη και σε ανταπόδοση της επίσκεψης του ιδίου στη Θεσσαλονίκη. 

Τον Δήμαρχο θα συνοδεύουν στην Αυστραλία ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του Συμφώνου Σταθερότητας της Ν.Α. Ευρώπης Βεν. Καρακωνστάνογλου και η Ειδική Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Κάτια Ζελομοσίδου.

Πρόγραμμα 

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί τις πόλεις της Μελβούρνης, του Σίδνεϋ και της Αδελαΐδας, πόλεις που αποτελούν κοιτίδες του ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα της Μακεδονίας μας.

Στη Μελβούρνη θα επισκεφθούν το Δημαρχείο, θα έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο John So, ο Δήμαρχος θα μιλήσει σε επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μελβούρνης και θα υπογράψει τιμητικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Στη Μελβούρνη, επίσης, θα συναντήσουν  τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας κ. Τζον Μπράμπυ και τον Κυβερνήτη Βικτώριας- Ν. Ουαλίας καθηγητή Ντε Κρέτσερ, ενώ θα έχουνε συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Παράδοσης, το σύλλογο Θεσσαλονικέων Μελβούρνης «Λευκός Πύργος» και την ένωση Κυπρίων Μελβούρνης.

Τέλος στη Μελβούρνη η αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης  θα παραβρεθεί στο ετήσιο Φεστιβάλ των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα απονεμηθεί το «Κλειδί της Πόλης» από το Δήμαρχο Τζον Σο. στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης Θα παραβρεθεί ακόμη στην έναρξη του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, θα επισκεφθούν την Αρχιεπισκοπή Μελβούρνης και θα καταθέσουνε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων Αυστραλών κατά τη διάρκεια των πολέμων.

Στην Αδελαΐδα θα έχουνε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Μάικ Ραν, το Δήμαρχο Λόρδο Χέρμπισον και εκπροσώπους της Παμμακεδονικής Ένωσης Αδελαΐδας.

Στο Σίδνεϋ θα επισκεφθούνε το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθεί ο Δήμαρχος κ. Κλάβερ Μουρ, καθώς και την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας όπου θα συναντηθούνβε με τον επίσκοπο Αππολωνιάδος κ.κ. Σεραφείμ.

Θα έχουνε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της Παμμακεδονικής Ένωσης Σίδνεϋ, του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου «Μέγας Αλέξανδρος» , του Ελληνο-οθόδοξου Κολεγίου «Άγιος Σπυρίδων» και του Γραφείου Αποδήμου Ελληνισμού Ωκεανίας»

Χρυσό Μετάλλιο της πόλης στον Πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας κ. Mike Rann

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...