Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΠολιτικάΔήλωση αντίθεσης στην...

Δήλωση αντίθεσης στην πληρωμή αντισυνταγματικής φορολογίας

Δήλωση αδυναμίας πληρωμής.

Επειδή η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη υπερφορολογηθεί είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα είτε με την πληρωμή απαράδεκτα υψηλών συντελεστών ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων.

Σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα, που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους συντελεστές φόρου εισοδήματος και σχεδόν μηδενική επιβάρυνση από το ΦΠΑ (λόγω του συμψηφισμού ΦΠΑ πωλήσεων-αγορών). Κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημά μου έχει μειωθεί δραματικά, εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης του παγκοσμιοποιημένου συστήματος, αδυνατώ να ανταποκριθώ σε βασικές ανάγκες μου.

Το όποιο, λοιπόν, νέο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος).

ΕΠΕΙΔΗ σαν μισθωτός προπληρώνω κάθε μήνα τους φόρους του επόμενου έτους σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα, που πληρώνουν φόρους στο δεύτερο εξάμηνο του έτους φορολόγησης. Κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ σαν μισθωτός προπληρώνω κάθε μήνα τους φόρους του επόμενου έτους στα ακαθάριστα έσοδά μου με ποσοστό, που υπερβαίνει το 45% σε πολλές περιπτώσεις σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα και ιδιαίτερα τις τράπεζες, που πληρώνουν μόνο το 10% στα καθαρά κέρδη μετά την αφαίρεση των εξόδων και μάλιστα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους φορολόγησης. Κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ η παρ. γ της παρ.4 του άρθρου 29 του Ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερεί το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας, κατά παράβαση του αρθ. 20 παρ 1 του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι άδικα και δυσανάλογα με φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, φόρο μεταβίβασης ακίνητων κλπ.

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Αρνούμαι να πληρώσω το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος και δεν συναινώ σε οποιοδήποτε διοικητικό μέτρο που σχετίζεται με το προαναφερόμενο εκκαθαριστικό και σε συμψηφισμό με απαιτήσεις που έχω από το Δημόσιο.

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, δηλώνω ότι θα προβώ σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια (εξώδικη ή δικαστική) κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαφυλάξω και προασπίσω τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μου.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΔΟΥ):

Ο υπογραφόμενος (ονοματεπώνυμο):………………………………………………………..                            ΑΦΜ:

Με το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν 3986/2011 (αρ. δήλωσης:__________), που παρέλαβα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει απαίτηση σε ευρώ:____________________ του Υπουργείου Οικονομικών, από εμένα.

ΕΠΕΙΔΗ η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη υπερφορολογηθεί είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα είτε με την πληρωμή απαράδεκτα υψηλών συντελεστών ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων.

Σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα, που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους συντελεστές φόρου εισοδήματος και σχεδόν μηδενική επιβάρυνση από το ΦΠΑ (λόγω του συμψηφισμού ΦΠΑ πωλήσεων-αγορών).

Κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ η παρ. γ της παρ.4 του άρθρου 29 του Ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερεί το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας, κατά παράβαση του αρθ. 20 παρ 1 του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημά μου έχει μειωθεί δραματικά, εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης του παγκοσμιοποιημένου συστήματος, αδυνατώ να ανταποκριθώ σε βασικές ανάγκες μου. Το όποιο, λοιπόν, νέο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος).

ΕΠΕΙΔΗ σαν μισθωτός προπληρώνω κάθε μήνα τους φόρους του επόμενου έτους σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα, που πληρώνουν φόρους στο δεύτερο εξάμηνο του έτους φορολόγησης.

Κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ σαν μισθωτός προπληρώνω κάθε μήνα τους φόρους του επόμενου έτους στα ακαθάριστα έσοδά μου με ποσοστό, που υπερβαίνει το 45% σε πολλές περιπτώσεις σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα και ιδιαίτερα τις τράπεζες, που πληρώνουν μόνο το 10% στα καθαρά κέρδη μετά την αφαίρεση των εξόδων και μάλιστα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους φορολόγησης.

Κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι άδικα και δυσανάλογα με φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, φόρο μεταβίβασης ακίνητων κλπ.

ΕΠΕΙΔΗ………………………………………………

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Σας ενημερώνω, όπως προανέφερα, ότι οι διατάξεις του Ν 3986/2011 είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, αρνούμαι να πληρώσω το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος και δεν συναινώ σε οποιοδήποτε διοικητικό μέτρο που σχετίζεται με το προαναφερόμενο εκκαθαριστικό και σε συμψηφισμό με απαιτήσεις που έχω από το Δημόσιο.

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, δηλώνω ότι θα προβώ σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια (εξώδικη ή δικαστική) κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαφυλάξω και προασπίσω τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μου.

Ημερομηνία:

Τόπος:

Υπογραφή:

Αίτημα φτώχειας στο ΣτΕ εναντίον χαρατσιού στα ακίνητα

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Συνταγή Μητσοτάκη: Πολύ ΠΑΣΟΚ, Λίγη ΝΔ. Πώς η γαλάζια παράταξη έγινε πράσινη από το κακό της.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi.gr Υπάρχει μια συνταγή “επιτυχίας” που την έχει ανακαλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν την κρύβει ιδιαίτερα. Πάρτε μια Νέα Δημοκρατία, αδειάστε καλά το γαλάζιο της, γεμίστε αλαζονεία και ύβρι με πράσινο, και...

Η Κλειστή  η παιδική χαρά του Δημοτικού Κήπου Ρεθύμνου «επ’ αόριστον» Ανησυχία προκαλεί στους γονείς????

Ανησυχία προκαλεί στους γονείς η εικόνα που παρουσιάζει η Κλειστή παιδική χαρά μέσα στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου. Ο Δήμος Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες ότι η παιδική χαρά του Δημοτικού Κήπου θα παραμείνει κλειστή λόγω εργασιών αποξήλωσης φθαρμένου εξοπλισμού??? Ο Δήμος Ρεθύμνης...

Ηράκλειτος και η Φιλοσοφία της Αλλαγής»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου 2026, από τις 2:00 μ.μ. έως 3:00 μ.μ. (CST), στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων Timeless Wisdom. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Alex Kalamarides, ο οποίος θα παρουσιάσει τη σκέψη του Ηρακλείτου και τη διαχρονική σημασία...

Ο Βασίλης Φλωρίδης μίλησε Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις δικογραφίες βουλευτών και το άρθρο 86 και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία..

Ο Βασίλης Φλωρίδης «Όταν βλέπουμε βουλευτή η δικογραφία πάει κατευθείαν στη Βουλή» – «Όταν η Παπανδρέου συνέλαβε τον Τσοχατζόπουλο στο σπίτι του ήταν καλή» «Όταν βλέπουμε βουλευτή, η δικογραφία πάει κατευθείαν στη Βουλή, το άρθρο 62 δίνει την αρμοδιότητα της...