Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ. Σγουρός: – Να συζητήσουμε σοβαρά για την Πολιτική Προστασία πριν η Αττική καταστραφεί ολοσχερώς.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

 Η Περιφέρεια Αττικής δεν χρειάζεται πρόσωπα της κεντρικής διοίκησης επικεφαλής στα νομικά της πρόσωπα.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στο Δήμο Γλυφάδας, ο Γιάννης Σγουρός τοποθετήθηκε σε δύο κρίσιμα θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και για την αλλαγή Προέδρου στην «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

1. Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν ακόμα και περιοχές μέσα στον Αστικό ιστό, ζήτησε να γίνει ειδική τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το μείζον θέμα της Πολιτικής Προστασίας, στην οποία θα τοποθετηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Τόνισε ότι τα τελευταία 9 χρόνια η Αττική έχει υποστεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή και οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και με σχέδιο και όχι να περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο που θα ολοκληρώσει την καταστροφή.

Επιτέλους, η ΕΝΠΕ οφείλει να αντιμετωπίσει θεσμικά το πρόβλημα γιατί η Αττική δεν πρόκειται να γλυτώσει στο μέλλον αν δεν αλλάξουν τα πράγματα με σωστές προτάσεις και λύσεις και όχι με πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες.

Επίσης ζήτησε να ενισχυθούν οι Περιφέρειες -που από το 2010 υπέστησαν τεράστιες περικοπές που υπονομεύουν το θεσμό- με άμεση αύξηση των ΚΑΠ, να επιστραφούν τα 500 εκατομμύρια που αφαιρέθηκαν από τους Κοινοτικούς Πόρους της Περιφέρειας Αττική, να δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών τα χρήματα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής για την Πολιτική προστασία εξ’ ιδίων πόρων, καθώς επίσης να δοθούν από το υπουργείο Παιδείας τα τεράστια ποσά που καταβάλλουμε για ενοικίαση των κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Περιφέρεια Αττικής -στην οποία τα προηγούμενα χρόνια εξανεμίστηκε όλο το αποθεματικό σε γιορτές, αμφιβόλου ποιότητας εκδηλώσεις και πανηγύρια, αφήνοντας την Αττική απροστάτευτη, χωρίς επένδυση στις αναγκαίες υποδομές- οφείλει επιτέλους να διεκδικήσει πρόσθετους πόρους για να μην καταρρεύσει οικονομικά.

Επιτέλους οι συνεχείς δηλώσεις στήριξης των υπουργών Εσωτερικών που επαναλαμβάνονται σε κάθε εκδήλωση για τα μάτια του κόσμου, πρέπει να γίνουν πράξεις. Απαιτούμε έργα και όχι λόγια κενά περιεχομένου που τα παίρνει ο αέρας της επικοινωνίας.

2. Με αφορμή την ανακοίνωση παραίτησης του Περιφερειακού συμβούλου Νίκου Παπαγεωργίου από την θέση του Προέδρου της εταιρείας «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» και την αντικατάστασή του από κεντρικό πολιτικό πρόσωπο, τόνισε ότι είναι λάθος μια τέτοια εκχώρηση εξουσίας σε πρόσωπα εκτός Περιφερειακού συμβουλίου που δεν έχουν σχέση με τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Τα πρόσωπα που μετακινούνται από την Κεντρική διοίκηση στην Αυτοδιοίκηση ουσιαστικά αποτελούν «ξένο σώμα» και εμείς οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα του οίκου μας, ιδιαίτερα την ώρα που η Αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας Αττικής διαχειρίστηκε  πολλά εκατομμύρια ευρώ και ήδη «έχει μπει μέσα» χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κανένας απολογισμός για τη δράση της την τελευταία τετραετία.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να τονίσουμε -κρούοντας το καμπανάκι της ευθύνης-  ότι οι Αναπτυξιακές εταιρείες της Αυτοδιοίκησης που έγιναν στο παρελθόν «φαλίρισαν» όλες – με εξαίρεση τη Νομαρχία Αθήνας όπου ουδέποτε λειτουργήσαμε τέτοια εταιρεία!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Επιστέφει Η Ιουλία Καλλιμάνη στο παλάτι στο ΤΟΚΙΟ Από ΤΗΣ-4-10-2024  και Κάθε Παρασκευή κ Σάββατο.  

Ένας επιτυχημένος κύκλος εμφανίσεων ανα την Ελλάδα και το εξωτερικο η Ιουλία Καλλιμάνη έχει σαρώσει και τώρα γυρίζει Η Ιουλία Καλλιμάνη στο παλάτι στο ΤΟΚΙΟ Από ΤΗΣ-4-10-2024  και Κάθε Παρασκευή κ Σάββατο.   Το ΤΟΚΙΟ Η ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ για ένα από...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε προσφάτως στη Θεσσαλονίκη διευκρινίζω ότι πέρασε το κατώφλι του διάσημου εστιατορίου ως πελάτης. 

Το «Οψοποιών Μαγγανείαι» είναι ένα πασίγνωστο εστιατόριο κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που διακρίνεται για τις κοπές του στο μοσχαρίσιο κρέας. Δεκαπέντε διαφορετκές τεχνικές στις κοπές! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε προσφάτως στη Θεσσαλονίκη διευκρινίζω ότι πέρασε το κατώφλι...

Αντίγραφο Γιάννης Σγουρός: 20 Χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από την Ολυμπιάδα της Αθήνας. Από την ημέρα που οι αγώνες επέστρεψαν σπίτι τους. Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, αλλά είναι η πραγματικότητα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα ακόμα στοιχείο αθλητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που έδωσε...