Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΓ. Δασκουλίδης –...

Γ. Δασκουλίδης – Σ. Σπυράκος

στην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον Νίκο Βάνη. Δύο τραγουδιστές με σταθερή καλλιτεχνική πορεία όλα αυτά τα χρόνια.

Τους διακρίνει το ήθος και η ευπρέπεια και προπάντων ο σεβασμός και η αγάπη προς τον κόσμο. Ουδέποτε έδωσαν αφορμή για αρνητικά σχόλια.

Η μακροχρόνια συνεργασία τους είναι άψογη, μα πάνω απ΄ όλα είναι φίλοι και καλοί οικογενειάρχες.Παιδιά θέλω να σας καλωσορίσω που είστε σήμερα μαζί μας.

Γ. Δασκουλίδης – Σ. Σπυράκος: Καλώς σε βρήκαμε Νίκο μου.

Ν. Βάνης: Θέλω να ξέρετε ότι αυτή η εκπομπή αγαπά τους καλλιτέχνες και θα είστε πάντα ευπρόσδεκτοι. Στηρίζουμε τον αγώνα σας, γιατί έχετε γράψει την δική σας ιστορία στο Ελληνικό πεντάγραμμο.

Σ. Σπυράκος: Σ΄ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Αυτό είναι κρίση δική σου και του κόσμου, αλλά για τον αγώνα μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε και εμείς, γιατί πραγματικά για να δώσεις καλά πράγματα στο τραγούδι όπως είπες πρέπει να κάνεις αγώνα σήμερα, ενάντια σε πάρα πολλά πράγματα, σε προϊόντα υποκουλτούρας, ή σε κάποιες πρόχειρες δουλειές, που σκοπό έχουν μόνο να πιάσουν το δίμηνο, τρίμηνο, τετράμηνο, να πουλήσουν αυτό το διάστημα, αυτό που θέλουν οι εταιρείες.Εμείς κάνουμε δίσκους όποτε κρίνουμε, ότι έχουμε καλά πράγματα να δώσουμε, όπως έγινε και αυτή την φορά με το Live CD μας.

Ν. Βάνης: Έχετε κάνει ένα αξιόλογο CD.

Γ. Δασκουλίδης: Όπως κατάλαβες ο Σπύρος πήρε φόρα και δεν σταματά.

Ν. Βάνης: Όταν ήλθε στα χέρια μου πριν από αρκετό καιρό, αυτό το CD είπα στον Γ. Οικονόμου των υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας σας τα παιδιά έχουν κάνει μια πολύ αξιόλογη δουλειά. Ποια ήταν η φιλοσοφία ώστε να βγει αυτός ο δίσκος;;

Γ. Δασκουλίδης: Η φιλοσοφία μας είναι να αποτυπώσουμε τις καλύτερες στιγμές από τις ζωντανές ηχογραφήσεις και εμφανίσεις που κάναμε στα νυχτερινά κέντρα μαζί με τον Σύρο. Πήραμε αποσπάσματα σχεδόν απ΄ όλα τα μαγαζιά που έχουμε δουλέψει μαζί, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στης συνεργασίας μας εδώ στην Θεσ/νίκη. Δηλαδή “Πύλη Αξιού”, “Ρωμαίο”, “Μπίο – Μπίο”, “Prime”, “Ribas”, τα καλύτερα στιγμιότυπα και νομίζω ότι τα καταφέραμε.

 Περιλαμβάνει 98 τραγούδια, διπλό CD διάρκειας δυόμιση ωρών, μπορεί να το αγοράσεις κάλλιστα, γιατί είναι σε πολύ χαμηλή τιμή, και να περάσεις μια βραδιά άνετα με την παρέα σου, τους φίλους σου, ή να το έχεις στο αυτοκίνητο όταν ταξιδεύεις. Ακούς τραγούδια συνεχόμενα, μεγάλες επιτυχίες, όχι άγνωστα, είναι πασίγνωστα, αγαπητά εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ν. Βάνης: Να κάνω μια πρόβλεψη;; Το συγκεκριμένο CD λόγω της πείρας μου στα καλλιτεχνικά δρώμενα, θα γίνει χρυσό, γιατί ακούω θετικά σχόλια από την νύχτα.

Γ. Δασκουλίδης: Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να γίνει χρυσό, γιατί εδώ και δώδεκα εβδομάδες που κυκλοφορεί, βρίσκεται στο Top Ten των πωλήσεων της ΑΕΠΙ επίσημα, πουλά και το έχει αγαπήσει ο κόσμος.

Σ. Σπυράκος: Δηλαδή είναι στα 50 πρώτα. Παίζει από την 3η θέση στην 4η, από την 4η στην 7η, από την 7η στην 9η και από την 9η ξαναγυρνά στην 3η. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος το αγάπησε, το αγοράζει και μας δίνει μεγάλη χαρά να συνεχίσουμε έτσι και να προσπαθούμε περισσότερο.

Γ. Δασκουλίδης: Πιστεύω ότι θα πουλά και μετά από πέντε χρόνια, γιατί είναι κλασικό CD.

Ν. Βάνης: Αυτή η σκέψη στο να κάνετε ένα Live, ήταν δική σας, ή της εταιρείας;;

Γ. Δασκουλίδης: Ήταν συνδυασμός.

Σ. Σπυράκος: Είναι μια σκέψη όμως ξεχωριστά από εταιρείες, που την είχαμε από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας το 1997 στο “Ρωμαίο”, όταν κάναμε μια τρομακτική επιτυχία στο μαγαζί.

Ν. Βάνης: Νομίζω ότι σε όλα τα μαγαζιά που δουλέψατε είχατε μεγάλη επιτυχία, ακόμα και εδώ που ήλθατε. Θέλω δε να πω ότι είχατε πολύ καιρό, να έλθετε στην πόλη, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, ότι ο κόσμος σας αγαπά.

Σ. Σπυράκος: Δεν φταίμε εμείς Νίκο μου. Παρ΄ όλο που κάθε φορά δεχόμαστε προτάσεις, δεν ερχόμαστε, γιατί εμείς είμαστε άνθρωποι που δημιουργούμε στέκια. Ένα στέκι λοιπόν ήταν το φετινό μαγαζί, που δουλέψαμε για δεύτερη χρονιά, δεν λέω σεζόν γιατί ξεκινάμε από τις 5 Σεπτεμβρίου και τελειώνουμε τέλη Ιουλίου.

Δεν είχαμε χρόνο ποτέ να έλθουμε στην Θεσ/νίκη να παρουσιάσουμε την δουλειά μας, πράγμα που μας δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουμε τώρα σαν δυάδα που είμαστε χρόνια με τον Γιώργο.

Γ. Δασκουλίδης: Εγώ στην πόλη έρχομαι πολύ συχνά, απλώς δεν τραγουδώ συχνά.

Ν. Βάνης: Πρέπει Γιώργο να πούμε σε όσους δεν ξέρουν, ότι είσαι Θεσσαλονικιός, αλλά και ο Σπυράκος είναι δικό μας παιδί.

Γ. Δασκουλίδης: Είμαι Θεσσαλονικιός και ο Σπύρος από νησί του Βορείου Αιγαίου, οπότε είμαστε κοντά.

Σ. Σπυράκος: Σου λέω αλήθεια Νίκο, περιμένω πως και πώς να τελειώσουμε, για να πάω στην θάλασσα, στο νησί μου, να ξεκουραστώ για λίγες ημέρες και να κλείσω το κινητό, πράγμα πολύ δύσκολο, γιατί τελικά δεν το κλείνω. Ξέρεις είναι πολύ αγχώδης η δουλειά μας, πρέπει να είσαι συνέχεια κοντά στον κόσμο.

Γ. Δασκουλίδης: Μήπως μιλάμε πολύ;; Ας ακούσουμε και κανένα τραγούδι;;

Ν. Βάνης: Σ. Σπυράκος – Γ. Δασκουλίδης φίλοι μου να πάτε να τους δείτε στο “Boom” που εμφανίζονται μαζί με την Λ. Γιαγκούση και την Χ. Αναγνωστοπούλου. Ένα πολύ καλό σχήμα που θα συντροφεύει τις νύχτες μας εδώ στην πόλη. Εκείνο δε που εγώ θα πω, για τους δύο αυτούς καλλιτέχνες είναι, ότι δεν έχουν καβαλήσει καλάμι.

Σ. Σπυράκος: Κάθε βράδυ που έρχεται ο κόσμος δεν δίνουμε τυπικά ένα αυτόγραφο, αλλά συζητάμε μαζί του, μας λέει τις απόψεις για το που πάει το τραγούδι, και θέλω να σου πω Νίκο, ότι μαθαίνουμε πάρα πολλά πράγματα απ΄αυτόν.

Ν. Βάνης: Ο κόσμος είναι ένα ανοιχτό βιβλίο που πρέπει να το εκμεταλλευτείς.

Σ. Σπυράκος: Εμείς έχουμε επαφή με τον κόσμο, όχι μόνο από την πίστα που θέλουμε να γινόμαστε μια παρέα όλοι μαζί και να περνάμε και εμείς καλά μαζί, αλλά θέλουμε να μιλάμε με τον κόσμο, ή στο καμαρίνι, ή έξω όταν βγαίνουμε, γιατί μας δίνει πολλές και σημαντικές πληροφορίες, τις οποίες αξιοποιούμε. Όπως και για την κατάρτιση αυτού το CD, και για την επιλογή των τραγουδιών πάντα συμβουλευόμαστε τον κόσμο, όχι μόνο από την πίστα, αλλά και προφορικά.

Ν. Βάνης: Η εκπομπή μου Γιώργο και Σπύρο είναι πολύ δημοκρατική, ο καλλιτέχνης που έρχεται εδώ, εκφράζει την γνώμη του ελεύθερα.

Γ. Δασκουλίδης: Ξέρεις τι γίνεται Νίκο όταν εμφανιζόμαστε μαζί με τον Σπύρο, δεν χρειάζεται να ερχόμαστε μαζί, ή ο ένας πρέπει να έρχεται, ή ο άλλος. Γιατί ο ένας ξέρει ακριβώς αυτά που θέλει να πει ο άλλος, οπότε τα λέμε ό ένας και τελειώνει η υπόθεση.

Ν. Βάνης: Ένα καταπληκτικό CD φίλοι μου των δύο καλλιτεχνών, που θα βρείτε σε όλα δισκοπωλεία, σε πολύ καλή τιμή, κυκλοφορεί από την Alpha Records.

Γ. Δασκουλίδης: Είναι αρκετά καλή τιμή. Απ΄ ότι έχω δει σε κάποια δισκοπωλεία πωλείται γύρω στα 16 Ευρώ.

Σ. Σπυράκος: Είναι στην τιμή του μονού CD.

Ν. Βάνης: Αυτό θα πρέπει να το τονίσουμε, γιατί έτσι χτυπάμε την πειρατεία που είναι μάστιγα πλέον.

Γ. Δασκουλίδης: Αυτό θα πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως. Δεν θα το βρείτε παιδιά πουθενά σε έγχρωμους.

Σ. Σπυράκος: Έχουμε βρει τον τρόπο μας σ΄ αυτό.

Γ. Δασκουλίδης: Υπάρχει μόνο στα δισκοπωλεία.

Σ. Σπυράκος: Τον τρόπο αυτόν για να μη μπορούν να το έχουν οι έγχρωμοι, θα το εξηγήσουμε και σε άλλους συναδέλφους, για να πατάξουμε την πειρατεία.

Γ. Δασκουλίδης: Αλλά θα πρέπει να μειώσουμε τις τιμές, για να μην πατάξουμε τον κόσμο. 

Ν. Βάνης: Να πούμε ότι εκτός από σας στο Boom εμφανίζονται η Λ. Γιαγκούση και η Χ. Αναγνωστοπούλου, δύο άξιες καλλιτέχνιδες.

Γ. Δασκουλίδης: Είναι πολύ ωραίες κοπέλες και πολύ καλές τραγουδίστριες. Νομίζω δε ότι επειδή έχουν ακριβώς το ίδιο πνεύμα με μας, που σκοπός είναι να διασκεδάσει κόσμος και να περνά καλά, έχει δέσει αυτή η χημεία και περνάμε και πολύ καλά, όχι μόνο στο μαγαζί, αλλά και εκτός μαγαζιού.

Ν. Βάνης: Το πρόγραμμα σας είναι καταπληκτικό.

Σ. Σπυράκος: Περνάμε καλά παντού εδώ στην Θεσ/νίκη και είμαστε μια πολύ καλή παρέα.

Ν. Βάνης: Εγώ είμαι λίγο παραπονιάρης και θέλω να έρχεστε τακτικά στην πόλη μας.

Σ. Σπυράκος: Είσαι γκρινιάρης, παραπονιάρης, αλλά είσαι και ωραίος. Πες την αλήθεια, γιατί εσύ δεν είσαι σε Ραδιόφωνο που το κατευθύνουν συμφέροντα.  

Ν. Βάνης: Δεν είναι πιο ανθρώπινο ο Ραδιοφωνικός παραγωγός να έχει το CD που καλλιτέχνη, παρά μια λίστα που παίζει ότι θέλει;;

Γ. Δασκουλίδης: Κανονικά έτσι πρέπει να γίνεται. Εμείς για να βγάλουμε τα τραγούδια αυτά μοχθήσαμε. Αυτό το CD περιλαμβάνει 98 τραγούδια. Είναι κρίμα κάποιοι να διαλέγουν 2-3 και όλα τα άλλα να τα πετούν στην άκρη.

Σ. Σπυράκος: Με δεδομένο ότι όλα αυτά είναι τεράστιες επιτυχίες του παρελθόντος, εδώ και δεκαετίες κυρίως της δεκαετίας του ΄70.

Ν. Βάνης: Ποιος έχει κάνει την επιμέλεια του εξώφυλλου;;

Γ. Δασκουλίδης: Είναι ένα νέο παιδί που θα συνεργαστεί με την Alpha Records, είναι πολύ όμορφο το εξώφυλλο, πρωτοποριακό.

Σ. Σπυράκος: Είναι ο Ηλίας Μπαλές, πολύ καλός, έχει κάνει όπως είπε και ο Γιώργος κάτι πρωτοποριακό, γιατί συνήθως βλέπεις σε ένα Live εξώφυλλο, μια πίστα με λουλούδια, συνηθισμένα πράγματα, αυτό προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε.

Ν. Βάνης: Μαθαίνω ότι έχετε κάποιες προτάσεις από επιχειρηματίες για να εμφανιστείτε τον χειμώνα στην Θεσ/νίκη.

Σ. Σπυράκος: Κι άλλες χρονιές είχαμε τις προτάσεις.

Γ. Δασκουλίδης: Αυτό που έχουμε να πούμε είναι, ότι σίγουρα εάν τυχόν η πρόταση είναι σοβαρή και ο χώρος που θα θέλαμε πραγματικά να εμφανιστούμε, θα το κάνουμε. Εμείς ξέρεις έχουμε μάθει να δουλεύουμε σε πολύ μικρούς χώρους, πιο ζεστούς, να είμαστε δίπλα στον κόσμο, να με πιάνει ο άλλος και να τον πιάνω και να του λέω τι θέλεις να σου πω Νίκο, να μου πει θέλω αυτό το τραγούδι και να το πούμε. Έτσι δουλεύουμε με τον Σπύρο, με την αμεσότητα, με τον κόσμο δίπλα μας.

Εάν βρούμε έναν τέτοιο κατάλληλο χώρο στην Θεσ/νίκη και με ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά πιστεύουν σ΄ αυτό που κάνουμε, να είσαι σίγουρος ότι τον χειμώνα μπορεί να βρισκόμαστε εδώ.

Ν. Βάνης: Έχουμε βγάλει μια είδηση από τους καλούς μας φίλους, τον Γ. Δασκουλίδη και τον Σ. Σπυράκο. Ένα δίδυμο της φωτιάς με δύο ωραία κορίτσια στο Boom.

Σ. Σπυράκος: Να σου πω κάτι Νίκο με τις εταιρείες είμαστε περίεργοι, δεν τα πήγαμε και ποτέ καλά.

Ν. Βάνης: Και εγώ επίσης, πολλές φορές ήλθα σε ρήξη με τους υπευθύνους δημοσίων σχέσεων των εταιρειών.

Σ. Σπυράκος: Άστα αυτά Νίκο δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο.

Γ. Δασκουλίδης: Να πούμε ευχάριστα πράγματα Νίκο, καλοκαίρι είναι, Σάββατο βράδυ όλος ο κόσμος να βγει σήμερα να διασκεδάσει.

Ν. Βάνης:  Επιχειρηματίας του Boom είναι ο κύριος Σαξώνης.

Σ. Σπυράκος: Ο οποίος έδωσε όλο τον εαυτό του για την επιτυχία αυτού του σχήματος.

Γ. Δασκουλίδης: Είναι πολύ γλυκός άνθρωπος, μπορώ να πω ότι έχουμε μια καλή συνεργασία και ελπίζουμε ότι θα επαναληφθεί και στο μέλλον.

Ν. Βάνης: Σίγουρα θα επαναληφθεί, γιατί είναι ευχαριστημένος από σας. Παιδιά μέχρι πότε θα εμφανίζεστε στο Boom;;;

Σ. Σπυράκος: Συνεχίζουμε, παίρνοντας παράταση παρ΄ όλο που έχουμε συμπληρώσει τις εμφανίσεις μας.

Ν. Βάνης: Καλά κάνατε και πήρατε παράταση, πάτε πολύ καλά, γιατί ο κόσμος σας αγαπά.

Γ. Δασκουλίδης: Όσο μας θέλουν, θα είμαστε εδώ.

Σ. Σπυράκος: Ξέρεις σ΄ αυτά τα μαγαζιά που φέρνουν μεγάλα ονόματα, ανά τακτά διαστήματα, δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτό, γιατί είναι προκαθορισμένο το επόμενο σχήμα στο Boom, οπότε είναι συγκεκριμένες οι ημερομηνίες που θα τελειώσουμε.

Ν. Βάνης: Παιδιά μας ακούν και στην Αμερική, τι θα θέλατε να πείτε στους ομογενείς μας;;;

Γ. Δασκουλίδης: Πολλά φιλιά να δώσουμε στην Αμερική, ήμασταν δύο χρόνια εκεί.

Σ. Σπυράκος: Περάσαμε υπέροχα.

Ν. Βάνης: Να ξέρετε ότι αυτή η εκπομπή είναι συνδεμένη με τα “Ραδιοκύματα” της Βοστόνης, αλλά και με το πανεπιστήμιο χάρβαρντ που έχει 3.000 Έλληνες φοιτητές.

Γ. Δασκουλίδης: Να δώσουμε πολλά φιλιά στην Βοστόνη, δεν έχουμε πάει εκεί, αλλά θα κανονίσουμε να πάμε.

Ν. Βάνης: Τέτοιες χροιές σαν τις δικές σας σήμερα δεν  ακούς.

Γ. Δασκουλίδης: Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί τραγουδιστές στην Ελλάδα. Είμαστε μια χώρα που βγάζει καλούς καλλιτέχνες.

Σ. Σπυράκος: Και κυρίως η Θεσσαλονίκη έχει βγάλει μεγάλους καλλιτέχνες.

Γ. Δασκουλίδης: Αυτό που δεν υπάρχει είναι αξιοκρατία, όσον αφορά σε αυτούς που ακούγονται, που δεν είναι μόνο οι καλοί.

Ν. Βάνης: Ξέρετε ποιος φταίει γι΄ αυτό, εμείς οι Ραδιοπαραγωγοί των FM.

Γ. Δασκουλίδης: Το Ραδιόφωνο είναι αυτό που κάνει τα μεγαλύτερα καλά, αλλά και τα μεγαλύτερα κακά.

Ν. Βάνης: Πως είδατε Γιώργο και Σπύρο την τηλεφημερίδα μου;;

Σ. Σπυράκος: Είναι καταπληκτική. Είμαι σίγουρος ότι οι ακροατές σας μπορούν να πάρουν πολλές πληροφορίες για τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Γ. Δασκουλίδης: Πιστεύω ότι το Ίντερνετ έχει μπει στην ζωή μας, ειδικά στα νέα παιδιά, που εξαρτώνται πλέον απ΄ αυτό.

Ν. Βάνης: Παιδιά επειδή θα πρέπει να εγκαταλείψετε το στούντιο για να πάτε στο μαγαζί, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας ευχηθώ τα καλύτερα.

Γ. Δασκουλίδης: Μόλις γίνει χρυσό το CD, την παρουσίαση θα την κάνουμε εδώ.

Σ. Σπυράκος: Νίκο σ΄ ευχαριστούμε πάρα πολύ ειλικρινά, γιατί είσαι γνήσιος. Να ευχαριστήσουμε και όλους τους ακροατές σου.

Γ. Δασκουλίδης: Φιλιά πολλά σε όλους.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...