Τηλεφωνικώς στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” (18/11/2006) Στο Ράδιο Σπορ 98,7 με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη. Γιώργος Τσαλίκης ένας καλλιτέχνης που κοπίασε πολύ για να φτάσει στο ζενίθ της καριέρας του. Τον διακρίνει το ήθος, η ευπρέπεια, και ο σεβασμός προς το κοινό που τον ανέδειξε, έχει αμεσότητα με τον κόσμο την οποία πολλοί συνάδελφοι του δεν έχουν, γι΄ αυτό άλλωστε και τον ακολουθεί από τα πρώτα κιόλας χρόνια της καριέρας του.
Νίκος Βάνης: Γιώργο τι κάνεις; Είσαι καλά, γερός δυνατός.
Γιώργος Τσαλίκης: Κάτσε να ακούσω το κουπλέ του τραγουδιού. “……και στα κάστρα, κατεβαίνουν όλα τ΄ άστρα, για χατίρι της……”
Ν. Βάνης: Γιώργο είναι πολύ ωραίο τραγούδι.
Γ. Τσαλίκης: Ωραίο τραγούδι φίλε είναι και με πολύ αγάπη αφιερωμένο. Αγαπάμε πάρα πολύ τους ανθρώπους που μας αγαπάνε.
Ν. Βάνης: Και στην Θεσσαλονίκη που έχεις έλθει εδώ σε δύο μαγαζιά με το τραγούδι αυτό γινόταν χαμός.
Γ. Τσαλίκης: Αυτό είναι αλήθεια, γι΄ αυτό λέω ότι αγαπάμε τους ανθρώπους που μας αγαπάνε πολύ, και τους τιμούμε όπως μπορούμε. Εγώ δεν είμαι Αθηναίος, κατάγομαι από την Στυλίδα και εδώ στην Αθήνα πολύς κόσμος από την Θεσ/νίκη έρχεται και μου λέει, όταν ήσουνα στην “Πολιτεία”, ή στο “Boom” μου αναφέρει πολύς κόσμος από την Θεσ/νίκη τις βραδιές που είχαμε επάνω.
Ν. Βάνης: Γιατί το μαγαζί το είχες πραγματικά επάνω.
Γ. Τσαλίκης: Έτσι θα πρέπει να είμαστε. Έχει πρόβλημα ο κόσμος, θέλει να τον ανεβάζουμε. Και εμείς έχουμε προβλήματα και θέλουμε να ανεβαίνουμε με τον κόσμο, οπότε είναι λογικό, θέλουμε να είμαστε up, δεν μπορούμε ούτε dun να είμαστε ούτε να κλαίμε, στα μαγαζιά, πρέπει να περνάμε καλά.
Ν. Βάνης: Τώρα εμφανίζεσαι στο “Ρωμαίο” με την φίλη μου την Χρύσπα.
Γ. Τσαλίκης: Ναι είμαι με την Χρύσπα, τον Δ. Μακρή, και τον Ν. Απέργη.
Ν. Βάνης: Ένα πολύ καλό μπορώ να πω σχήμα, που φυσικά έχει ξεχωρίσει. Τι θα γίνει όμως θα έλθεις Θεσ/νίκη να σε δούμε και εμείς και να σε απολαύσει και ο κόσμος.
Γ. Τσαλίκης: Νίκο αφού τα ξέρεις εσύ τα νέα, να τα πούμε λοιπόν και στον κόσμο, αρχές Γενάρη θα είμαστε Θεσσαλονίκη. Το είχα όνειρο να έλθω χειμώνα στην πόλη. Δουλεύουμε στο Ρωμαίο χωρίς να σταματήσουμε από τις 7 Απρίλη, δεν έχουμε σταματήσει, πάρα πολλούς μήνες, από τον Σεπτέμβρη έχει αλλάξει το σχήμα με την Χρύσπα και τον Διονύση το μαγαζί σχίζει, πάει πάρα πολύ καλά. Και όπως λέει και η μάνα μου όταν της λέω ότι ίδια τα κάνει τα φαγητά, αφού σ΄ αρέσουν, είναι πετυχημένα όπως τα έχεις συνηθίσει, γιατί να την χαλάσουμε την συνταγή.
Οπότε το μαγαζί αυτήν την στιγμή πάει πάρα πολύ καλά, θεωρείται από τα Top στην Αθήνα, και το σχήμα δεν χρειάζεται να τα αλλάξουμε, έτσι όπως είναι θα ανέβει Θεσσαλονίκη, και πιστεύω ότι θα περάσουμε πολύ καλά.
Ν. Βάνης: Θα έλθετε λοιπόν όλοι μαζί Γιώργο και με τους μουσικούς.
Γ. Τσαλίκης: Αγκαλίτσα, όλοι μαζί θα έλθουμε, και θα περάσουμε μαζί δύο μήνες.
Ν. Βάνης: Έχει κάνει έναν καινούργιο δίσκο Γιώργο, το δίσκο σου ακόμα δεν τον έχω πάρει, αλλά θα μου το στείλουν έχω μιλήσει και με τον φίλο μου τον Ψάλτη, πήρε μόνο ένα καινούργιο τραγούδι σου.
Γ. Τσαλίκης: Θα σου αρέσει πολύ, γιατί είναι ο πρώτος μου Live δίσκος που έχω κάνει στην καριέρα μου, γιατί ότι εσύ περνάς καλά στα Live μου. Έχουμε μεταφέρει αυτήν την ατμόσφαιρα στο Live, έχει μέσα λαϊκά, νησιώτικα, έχει μπιτ, μπαλάντες, έχει τα πάντα, λαϊκά τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, και δεν υπάρχουν στα άλλα Live, γιατί δεν πρέπει να επαναλαμβανόμαστε, να βάζουμε τα ίδια με τους άλλους.
Διότι δεν μπορεί ο άλλος να παίρνει ένα Live, π.χ το Live του φίλου Νίκου Μακρόπουλου, ή το live της Άννας Βίσση και να έχουν τα ίδια τραγούδια, γι΄ αυτό δεν πρέπει να επαναλαμβανόμαστε. Έχουμε τραγούδια αγαπημένα, που δεν τα βρίσκεις συχνά σε Live, επίσης έχει και τα δικά μου που έχει αγαπήσει ο κόσμος, αλλά και τραγούδια διασκευές.
Έχουμε ένα τραγούδι του Νίκου Καρβέλα που έχει τραγουδήσει η Κατερίνα η Στανίση “Με τον έρωτα σου “, Το κάναμε διασκευή ντανς, έχει γίνει και video clip, που από χθες παίζεται στο MAD. Είναι μια ενδιαφέρουσα δουλειά, έχει το “Αγάπη αχάριστη”, και το “Ζάχαρη” τα καινούργια μου τραγούδια, είναι μια πολύ καλή δουλειά.
Ν. Βάνης: Και αυτό το τραγουδάκι είναι ωραίο.
Γ. Τσαλίκης: “Αχ να γινότανε, αχ να μπορούσα, να μην σε γνώριζα, να μην σ΄ αγαπούσα. Αχ και να πάλευα, παρά να πέσω…”
Ν Βάνης: “ να πέσω…στην δικιά σου αχαριστία..”
Γ. Τσαλίκης: Αυτό είναι.
Ν. Βάνης: Γεια σου ρε Γιώργη. Δεν μου λες στην Θεσσαλονίκη απ΄ ότι έχω μάθει θα καθίσεις αρκετό καιρό, ας μην τα βγάλουμε όλα στην φόρα, γιατί μου το εκμυστηρεύτηκε ο επιχειρηματίας. Μου το έλεγαν πολλοί πότε θα έλθει ο Γ. Τσαλίκης.
Μια και μας ακούν οι φίλοι μας στην Αμερική στην Βοστόνη, γιατί είμαστε συνδεδεμένοι με τα “Ραδιοκύματα” της Βοστόνης, και στην Αθήνα στο “Ράδιο paradise” στο 104,6FM, μας ακούει πολύς κόσμος, όταν ήλθα στην Αθήνα να σε δω όλον τον κόσμο τον έχεις επάνω στην πίστα. Περνούν και ωραίες παρουσίες ξανθούλες από την πίστα, τις οποίες χορεύεις, ξέρεις ότι σ΄ αγαπώ πολύ Γιώργο, και τον αδελφό σου τον Πάνο.
Γ. Τσαλίκης: Το ξέρω Νίκο μου, τον αδελφό μου τον Παναγιώτη.
Ν. Βάνης: Μπορεί να τσακωνόμαστε με τον Πάνο, αλλά είμαστε πάντα αγκαλιά.
Γ. Τσαλίκης: Ξέρεις τι γίνεται, όταν είσαι ένας άνθρωπος έξω καρδιά, τα λες όλα όπως πρέπει να τα πεις, γι΄ αυτό δεν υπάρχουν κακίες και παρεξηγήσεις ποτέ. Οπότε με τους φίλους σου δεν είσαι πάντα ευχάριστος, δεν τους χαϊδεύεις μόνο, αλλά λες πάντα την αλήθεια.
Ν. Βάνης: Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια Γιώργο, να μην τα παρουσιάζουμε όλα πλασματικά. Είμαι σύμφωνος μ΄ αυτό που είπες προηγουμένως για την νύχτα, ότι περνά δυσκολίες.
Γ. Τσαλίκης: Βέβαια, η νύχτα έχει δυσκολέψει πολύ, έχει αλλάξει πολύ, όμως εμείς προσαρμοζόμαστε, δεν μασάμε, και πάμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά. Να περνά ο κόσμος καλά, για να χαλαλίζει τα λεφτά του, διότι πλέον δεν μπορεί να τα πετά δεξιά και αριστερά. Πρέπει να πει ότι εγώ πλήρωσα άκουσα τον Γ. Τσαλίκη, και γούσταρα, πέρασα καλά., δεν βλαστήμησα τα λεφτά που έδωσα, αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Ν. Βάνης: Είναι μεγάλη υπόθεση, τα λεφτά να πιάνουν τόπο, στην διασκέδαση.
Γ. Τσαλίκης: Βεβαίως, να γυρίζει ο άλλος σπίτι του, και όταν πάει να ξαπλώσει, και έτσι όπως είναι ψιλοζαλισμένος, με όμορφη διάθεση, να λέει, τι όμορφα που πέρασα, και να κοιμάται με χαρά. Πέρασα καλά, διασκέδασα, ξέδωσα, έβγαλα την ένταση όλης της εβδομάδας, αυτό είναι ωραίο.
Ν. Βάνης: Μετά τις εμφανίσεις σου στην Θεσ/νίκη, θα βρίσκεσαι και πάλι στην Αθήνα;; Δεν θα ξεκουραστείς καθόλου;;
Γ. Τσαλίκης: Δεν ξέρω. Εσύ τι θέλεις;; Να μείνω για πάντα στην Θεσ/νίκη;;
Ν. Βάνης: Εγώ λέω να μείνεις για πάντα, χειμώνα, καλοκαίρι.
Γ. Τσαλίκης: Εμένα μ΄ αρέσει πάρα πολύ. Δηλαδή εδώ και δύο χρόνια εάν θυμάσαι που το συζητήσαμε, με την πρώτη ευκαιρία ήθελα να εμφανιστώ χειμώνα στην Θεσ/νίκη, τώρα ήλθε η ευκαιρία και το περιμένω πως και πως.
Ν. Βάνης: Νομίζω Γιώργο θα σου κάνει πολύ καλό το να εμφανιστείς χειμώνα στην Θεσ/νίκη.
Γ. Τσαλίκης: Ανεβαίνω λοιπόν καταχείμωνο στην Θεσ/νίκη.
Ν. Βάνης: Πως βλέπεις την νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας;;
Γ. Τσαλίκης: Όπως είπαμε ο κόσμος έχει οικονομικό πρόβλημα, και αυτό έχει αντίκτυπο σ΄ όλους τους χώρους. Το πρώτο πράγμα που μπορεί να πληγεί όπως κάποιος δεν έχει χρήματα είναι η διασκέδαση, και τα είδη ρουχισμού.
Αυτά δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα του ανθρώπου όμως το Σούπερ Μάρκετ, δηλαδή τα τρόφιμα, αυτή είναι η αλήθεια. Κόβεις τις έξτρα εξόδους. Εκεί ο κόσμος που έβγαινε 3 φορές την εβδομάδα, τώρα βγαίνει 2 ή 1 φορά. Μακάρι να αλλάξει η οικονομική κατάσταση, ο κόσμος να πάει καλύτερα, για να βγαίνει περισσότερο.
Ν. Βάνης: Γιώργο θέλω να σε ρωτήσω για την τιμή της φιάλης, θα κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια, εδώ στην Θεσ/νίκη. Γιατί γνωρίζω ότι εσύ το προσέχεις αυτό πολύ.
Γ. Τσαλίκης: Στην τιμή της φιάλης δίνω μεγάλη σημασία, σκεπτόμενος, πάντα τον κόσμο, για να μπορεί να έλθει να διασκεδάσει. Μ΄ αρέσει να υπάρχει σεβασμός προς τον κόσμο, για να μείνουν ευχαριστημένες όλες οι στιγμές, ο επιχειρηματίας, ο καλλιτέχνης, περισσότερο δε ο κόσμος.
Ν. Βάνης: Διότι εάν είναι σε χαμηλή τιμή η φιάλη ο άλλος μπορεί να παραγγείλει και δεύτερη, εάν περνά καλά, και διασκεδάζει. Γ. Τσαλίκης: Ή μπορεί να έλθει και δεύτερη φορά.
Ν. Βάνης: Τι κάνουν η γυναίκα και τα παιδιά σου, είναι καλά;;
Γ. Τσαλίκης: Όλοι είναι μια χαρά, δόξα το θεό.
Ν. Βάνης: Επίσης χαίρομαι Γιώργο που έχεις στο πλευρό σου, τον αδελφό σου Πάνο, και θα κλείσουμε την κουβέντα Γιώργο με το τραγούδι σου “Για σένα τα σπάω”.
Γ. Τσαλίκης: Μ΄ αυτό το τραγούδι έχεις ένα κόλλημα, το γουστάρεις πολύ.
Ν. Βάνης: Γιώργο Τσαλίκη σ΄ ευχαριστώ που ήσουν μαζί μας εδώ στο Ράδιο Σπορ, νάσαι καλά.
Γ. Τσαλίκης: Έχω ξανατραγουδήσει σε συνέντευξη;;
Ν. Βάνης: Είχε τραγουδήσει από το μικρόφωνο του στουντίου του Ραδιοφώνου όταν ήλθες για πρώτη φορά. Όταν ανέβεις Θεσσαλονίκη θα σε περιμένω να τα πούμε εδώ στο Ραδιόφωνο ζωντανά.
Γ. Τσαλίκης: Εννοείται Νικόλα μου.