Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚριτικές δισκών cdΓιώργος Μάης “Έχω...

Γιώργος Μάης “Έχω τρελαθεί μαζί σου”

cd5.gif Είναι το πρώτο τραγούδι της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του καλλιτέχνη , και αυτό που ξεχωρίζει. Ραδιοφωνικά είναι ένα χαλαρό κομμάτι με πολύ καλό στίχο και μουσική από τους Αντώνη Πατρομάνη και Μάριο Τζελαλίδη . Με άριστα το 10 βαθμολογείται με  10΄.

Νο2 -“ Απαράδεκτη” ένα γρήγορο και χαρούμενο κομμάτι σε ρυθμό τσιφτετέλι, αλλά και μοντέρνο, όπως θέλει το χορεύει ο καθένας. Όμως θα μπορούσε να είναι εμπλουτισμένο με μουσικά όργανα, όπως κλαρίνο, σάζι, κτλπ, βαθμός.9΄. Η μουσική και οι στίχοι είναι του Χάρη Γαλανού.

Νο3- “ Γιατί”, είναι ελαφρύ ζεϊμπέκικο, θα το προτιμούσα με πιο ζωντανά μουσικά όργανα, όπως μπουζούκι, ντραμς, και όχι βέβαια μόνο ηλεκτρονική μουσική, βαθμός 7, σε στίχους Αντώνη Πατρομάνη, και μουσική του Μάριου Τζελαλίδη.

Νο4 -“Χιλιάδες παγίδες”, είναι μια ραδιοφωνική μπαλάντα με πολύ καλή ερμηνεία, όμως το κομμάτι είναι επενδυμένο με φτωχά μουσικά όργανα, λείπουν πλήκτρα, κιθάρες, βαθμός 7. Η μουσική και ο στίχος είναι του Χάρη Γαλανού.

Νο5- “Πανικός”, είναι γρήγορο και πολύ καλό τραγύδι με καλή ερμηνείακαι καλό στίχο, βαθμός 10΄ Η μουσική και ο στίχος είναι του Ερμή, 

Νο6 -“Δεν έχω μάτια για άλλη”,  σε ρυθμό τσιφτετέλι, με καλή ερμηνεία, όμως γυμνό σε μουσικά όργανα, βαθμός 8΄ Η μουσική και ο στίχος είναι το Ανδρέα Λάμπρου. 

Νο7 -“Πρώτη κίνηση”, μπαλάντα με καλή ερμηνεία, όμως φτωχή σε όργανα, βαθμός 8΄. Η μουσική και ο στίχος είναι του Ανδρέα Λάμπρου

Νο8 -“Δύο φυλακές”, η εισαγωγή στη ζεϊμπεκιά είναι πάρα πολύ καλή, και το τραγούδι εμπλουτισμένο από μουσική και ερμηνεία βαθμός 10 στα  10΄. Η μουσική είναι του Κωνσταντίνου Πλατάκη και ο στίχος του Στάθης Αρτινός.

Νο9- “Πρώτη φορά”. Ο στίχος θα μπορούσε να είναι και καλύτερος, όπως και η μουσική ,με περισσότερα όργανα, ενώ η ερμηνεία είναι μέτρια. Δεν μου άρεσε προσωπικά, καθώς είναι άδειος, βαθμός 6. Η μουσική και ο στίχος είναι του Στέφανου Καρασαββίδη.

Νο10 -“Δεν αναπνέω”. Έχει ωραία εισαγωγή, καλό στίχο και μουσική, είναι ραδιοφωνικό κομμάτι. Όμως θα μπορούσε και εδώ να μπουν περισσότερα, βαθμός 9΄Στοίχος Γιάννης Μαλλιάς, μουσική του Ιορδάνη Παύλου.

Νο11- “Πάνω στην άμμο”,είναι σε ρυθμό χασάπικο, με πολύ καλή εισαγωγή και φοβερή ερμηνεία για έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Η μουσική πολύ καλή και ο στίχος επίσης πολύ καλός, με περισσότερα όμως όργανα το κομμάτι θα ήταν τέλειο, βαθμός 10. Ο στίχος και η μουσική είναι του Ερμή.

Νο12 “Για το καλό σου” Είναι μια δυνατή ζεϊμπεκιά, και η ερμηνεία όλα τα λεφτά., ο στίχος εξαιρετικός, η μουσική θα μπορούσε να είναι σε πιο δυνατό τόνο, βαθμός 10΄Η μουσική και ο στίχος είναι του Ερμή.

Το εξώφυλλο του CD είναι σχεδιασμένο μοντέρνα, αρκετά πρωτότυπο, και η φωτογράφηση αρκετά καλή, όμως θα περίμενα ως πρώτη δισκογραφική δουλειά το πακέτο να είναι καλύτερο. Ποιοτικά ο δίσκος έχει πολλά και καλά τραγούδια, και ως πρώτη δουλειά είναι ικανοποιητική.

 Κυκλοφορεί από την Alpha Records.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...