Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΓιώργος Γιασεμής

Γιώργος Γιασεμής

Giasemisστην ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη . Έχω την χαρά να φιλοξενώ από το βήμα αυτό έναν καλλιτέχνη που η Θεσσαλονίκη τον γνωρίζει για πρώτη φορά. Είναι ένα νέο παιδί με ήθος, με σεβασμό προς τον κόσμο που τον στηρίζει χρόνια. Πέρυσι εμφανιζόταν στο “Ρωμαίο” με τον Γιώργο Τσαλίκη.

Ένας καλλιτέχνης που έδωσε τις εξετάσεις του, τις πέρασε με άριστα και υτός φίλοι μου είναι ο Γιώργος Γιασεμής.

 Γιώργο γεια σου, τι κάνεις;;;

Γιώργος Γιασεμής: Γεια σου φίλε μου Νίκο. Είμαι πολύ καλά. Αντέχω πολύ, όπως λέει και το τραγούδι μου.

Ν. Βάνης: Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα Single που περιέχει 4 τραγούδια και απ΄ ότι μαθαίνω πάει πολύ καλά. Μου άρεσε και εμένα πάρα πολύ, η εταιρεία σου είναι η Alpha Records.

Γ. Γιασεμής : Είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά, κυκλοφορεί από την Alpha Records, και πιστεύω να αρέσει στον κόσμο. Περιέχει όπως είπες 4 τραγούδια. Ένα εκ των οποίων είναι ένα πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο. Είναι η πρώτη φορά που γράφουν μαζί ο Πάνος Φαλάρας και ο Ιωσήφ Σαρασίδης. Δύο πολύ αγαπημένοι φίλοι μου και πολλοί μεγάλοι στο χώρο, στιχουργός και συνθέτης αντίστοιχα. Ξεκίνησα να ψάχνω τραγούδια γι΄ αυτήν την δουλειά, αλλά τελικά δεν μας βγήκε. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι πρόχειρο και ειδικά όταν ξεκινάω για πρώτη φορά δισκογραφικά.

Ν. Βάνης: Στο νυχτερινό κέντρο “Γοργόνες και Μάγκες” όπου εμφανίζεται βλέπω ότι ο κόσμος σε έχει αγκαλιάσει και δείχνει τον ενθουσιασμό του.

Γ. Γιασεμής: Προσπαθώ εγώ προσωπικά να κάνω τον κόσμο κάθε βράδυ να περνάει καλά και να διασκεδάζει. Οι “Γοργόνες και Μάγκες” είναι ένας πάρα πολύ ωραίος χώρος. Όσοι τον έχουμε δει, αυτό λένε.

Ν. Βάνης: Εκτός του ότι είναι ένας πολύ ωραίος χώρος, έχει και καλό σέρβις. Αυτό το λένε όσοι τον έχουν επισκεφθεί. Η τιμή της φιάλης είναι 100 Ευρώ. Με ποιους άλλους συνεργάζεσαι στις “Γοργόνες και Μάγκες”;;;

Γ. Γιασεμής: Εκτός από εμένα είναι ο Πάρις, ο Κυριάκος και πολλά άλλα νέα παιδιά. Μ΄ αρέσει αυτό που κάνω Νίκο μου, μ΄ αρέσει το τραγούδι, αλλά σίγουρα το ερωτικό τραγούδι βγάζει άλλα συναισθήματα. Όντως οι “Γοργόνες και Μάγκες” εκτός του ότι είναι ένας ωραίος χώρος έχει και καλό σέρβις όπως είπες και εσύ, ο κόσμος κάθε βράδυ φεύγει ευχαριστημένος.

Ν. Βάνης: Πόσα χρόνια είσαι στο τραγούδι;; Έχεις δουλέψει στην επαρχία;;

Γ. Γιασεμής: Στο χώρο του τραγουδιού είμαι έντεκα χρόνια. Έχω δουλέψει και στην επαρχία. Για πολλά χρόνια εμφανιζόμουν στο “Ρωμαίο” στην Αθήνα. Για πρώτη όμως φορά έρχομαι να δοκιμαστώ στην Θεσ/νίκη, την οποία θεωρώ το μεγαλύτερο σχολείο για όλους τους καλλιτέχνες. Το κοινό της με υποδέχθηκε με μεγάλη αγάπη. Αυτό το βλέπω κάθε βράδυ στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζομαι. Η Θεσ/νίκη είναι η πόλη που ανέδειξε πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες. Για μένα θα είναι η μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής μου.

Ν. Βάνης: Απ΄ ότι μαθαίνω επιλέγεις τραγούδια για να γίνει το ολοκληρωμένο CD, και ετοιμάζεις και βιντεοκλίπ.

Γ. Γιασεμής: Και τα τέσσερα κομμάτια του single θα τα κάνουμε ένα Hit mix. Όντως είμαι στην επιλογή των τραγουδιών για το ολοκληρωμένο CD που θα κυκλοφορήσει το Πάσχα, κακώς εχόντων των πραγμάτων.

Ν. Βάνης: Πόσο καιρό θα εμφανίζεσαι στην Θεσ/νίκη;;

Γ. Γιασεμής: Θα είμαι όλη την σαιζόν, πάντα πρώτα ο θεός, να έχουμε την υγεία μας που είναι το βασικότερο.

Ν. Βάνης: Υπάρχει διαφορά στην διασκέδαση μεταξύ του κοινού της Αθήνας και της Θεσ/νίκης;;

Γ. Γιασεμής: Για μένα όλη η Ελλάδα είναι ίδια, δηλαδή δεν βλέπω κάποια διαφορά. Όσον δε αφορά το κοινό της Θεσ/νίκης είναι πολύ ζεστό, ο κόσμος διασκεδάζει. Εγώ προσωπικά το δηλώνω εδώ περνάω τέλεια.

Ν. Βάνης: Θέλω την γνώμη σου για τις εκδηλώσεις που γίνονται για άτομα που έχουν την ανάγκη μας, μια και το κράτος δεν μεριμνά γι΄ αυτούς , και αναφέρομαι στην συμμετοχή των καλλιτεχνών συγκεκριμένα.

Γ. Γιασεμής: Νομίζω ότι θα πρέπει να συμβάλλουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλλιτέχνης ο οποίος να του ζητηθεί να συμμετάσχει κα να μην το κάνει. Πιστεύω ότι όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι μπροστάρηδες σ΄ όλα αυτά.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις τις εντυπώσεις σου από το νυχτερινό κέντρο “Γοργόνες και Μάγκες”;;

Γ. Γιασεμής: Όπως είπα και προηγουμένως είναι ένας πολύ ζεστός χώρος, με πολύ καλό πρόγραμμα από τον μαέστρο μας τον Θεόφιλο που είναι ένας πολύ καλός μουσικός και άνθρωπος πάνω απ΄ όλα. Πιστεύω ότι όλα τα προγράμματα του, γιατί έχουμε ξανασυνεργαστεί και στο παρελθόν. Θυμάμαι ότι όταν δουλεύαμε στο “Ρωμαίο” μου έλεγε ότι εσένα πρέπει να σε πάρω στην Θεσ/νίκη, και όντως τήρησε τον λόγο του. Αυτό δε που μου άρεσε στις “Γοργόνες και Μάγκες” είναι η ομάδα από τους τραγουδιστές και μουσικούς. Είμαστε τόσο δεμένοι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και γενικά το κλίμα είναι ευχάριστο. Περνάμε πολύ καλά και αυτό βγαίνει και στον κόσμο.

Ν. Βάνης: Απ΄ ότι μαθαίνω Γιώργο μου το CD σου πουλά, ισχύει αυτό;;

Γ. Γιασεμής: Όντως Νίκο μου πάει πολύ καλά και στην Βόρεια Ελλάδα. Ο κόσμος αγαπά τα τραγούδια μου, και αυτό το βλέπω κάθε βράδυ στο μαγαζί που σιγοτραγουδά μαζί μου τα τραγούδια μου, αυτό εμένα με γεμίζει χαρά. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ν. Βάνης: Θέλω Γιώργο να μου πεις λίγα λόγια για την καταγωγή σου.

Γ. Γιασεμής: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μένω στο Καλαμάκι κοντά στην Θάλασσα η οποί μ΄ αρέσει πολύ. Κάθομαι ώρες ατέλειωτες ατενίζοντας την. Το πατρικό του πατέρα μου είναι στο Φάληρο. Είμαι βέρος Αθηναίος, εάν και λένε ότι ο προπάππος μου ήταν από την Σύρο, άλλωστε το δηλώνει και το επίθετο μου.

Ν. Βάνης: Τι γνώμη έχεις για τις γυναίκες της Θεσ/νίκης;;

Γ. Γιασεμής: Η Θεσ/νίκη έχει πολύ ωραίες γυναίκες. Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι οι γυναίκες σας προσέχουν πολύ το ντύσιμο τους.

Ν. Βάνης: Ποιον από τους παλιούς καλλιτέχνες από μικρός είχες ως πρότυπο;;

Γ. Γιασεμής: Πρότυπο μου ήταν όλοι οι παλιοί καλλιτέχνες. Ξεχώριζα τον Στράτο Διονυσίου, έναν από τις μεγαλύτερες φωνές της Ελλάδας. Άφησε στο Ελληνικό τραγούδι μεγάλη παρακαταθήκη. Όσον δε αφορά την μουσική και τους σημερινούς καλλιτέχνες θα ήταν καλύτερα να πάμε λίγο προς τα πίσω, γιατί το πολύ μπροστά δεν μας κάνει καλό. Να έχουμε σαν παράδειγμα όλους αυτούς τους μεγάλους που άφησαν ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι με το έργο τους.

Ν. Βάνης: Με λύπη μου διαπιστώνω Γιώργο ότι το παλιό καλό Ελληνικό τραγούδι σήμερα προσπαθούν να το εξαφανίσουν.

Γ. Γιασεμής: Δεν νομίζω ότι μπορούν να το πετύχουν γιατί ο Έλληνας όσο και να εκσυγχρονιστεί δεν αλλάζει. Όταν βγαίνει να διασκεδάσει και να χορέψει θέλει παλιά καλά χορευτικά τραγούδια. Θέλουν τραγούδια του Σ. Καζαντζίδη, του Σ. Διονυσίου, του Π. Γαβαλά, του Μ. Αγγελόπουλου, της Κ. Γκρέυ, της Μαρινέλλας και πολλών άλλων. Επίσης θέλω να πω ότι δεν μια μερίδα κόσμου που τα τραγούδια αυτά τα λέει σκυλάδικα. Π. χ το “Βρέχει φωτιά στην στράτα μου” είναι ιεροσυλία να το αποκαλούν σκυλάδικο.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις την γνώμη σου για τον φίλο σου τον Νίκο Γεραλή. 

Γ. Γιασεμής: Ο Νίκος είναι καλό παιδί. Περάσαμε ένα πολύ καλό χειμώνα στο “Ρωμαίο. Η συνεργασία μας ήταν άψογη. Κάθε βράδυ γελάγαμε, όλα ήταν τέλεια, και ο Γιώργος Τσαλίκης ήταν στα χάι του.

Ν. Βάνης: Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Γιώργο Τσαλίκη;; Πιστεύεις ότι θα έχει διάρκεια η καριέρα του;;

Γ. Γιασεμής: Η συνεργασία μου με τον Γιώργο ήταν άριστη. Εγώ δεν μπορώ να πω εάν, ή όχι θα έχει διάρκεια η καριέρα μου. Αυτό όμως που μπορώ να πω ότι ο  Γιώργος είναι ένα παιδί που ότι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, το κατάφερε δίκαια. Είναι παιδί που τρέχει πολύ, αγωνίζεται, στην πίστα τα δίνει όλα, την τρώει στην κυριολεξία την πίστα, έχει φοβερή αμεσότητα με τον κόσμο. Αυτό που έχει κάνει μέχρι στιγμής το δικαιούται.

Ν. Βάνης: Πάνος Φαλάρας ένας εκ των μεγαλυτέρων στιχουργών, εκείνο που μου έκανε εντύπωση όταν τον γνώρισα είναι η απλότητα του. 

Γ. Γιασεμής: Τον Πάνο τον γνωρίζω προσωπικά, είμαστε φίλοι. Όπως είπες Νίκο τον χαρακτηρίζει η απλότητα. Ο άνθρωπος είναι παράδειγμα προς μίμηση, είναι αυτός που έχει γράψει το 80% της Ελληνικής δισκογραφίας.

Ν. Βάνης: Γιώργο σ΄ ευχαριστώ για όλα όσα είπαμε. Σου εύχομαι να έχεις μεγάλη επιτυχία στις “Γοργόνες και Μάγκες”, που θα την έχεις σίγουρα έτσι κι αλλιώς. Επίσης να έχει επιτυχία και απήχηση στον κόσμο το CD σου.   

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...