Δημόσια ακρόαση (Public Hearing), με θέμα:
«Αγιά Σοφιά: η βεβήλωση ενός ιερού χώρου», θα διεξαχθεί από τη Μικτή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αμερικανικού Κογκρέσου, στις 20 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον.
Πρόκειται για «ιστορικής σημασίας» ακρόαση, αφού για πρώτη φορά θα γίνουν καταθέσεις σχετικά με τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.
Της ακρόασης θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ, Βουλευτής (Congressman), Τομ Λάντος, Πρόεδρος και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Στην ακρόαση ο κ. Λάντος έχει προσκαλέσει τον κ. Κρις Σπύρου να καταθέσει για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας «FREE AGIA SOPHIA COUNCIL OF AMERICA», της οποίας ηγείται, ώστε να αποκατασταθεί η Αγία Σοφία ως ιερό τόπο της Χριστιανοσύνης και την επαναφορά της ως σύμβολο της Ορθοδοξίας.
Ενόψει της δημόσιας αυτής ακρόασης στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο κ. Σπύρου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007, και ώρα 12:00, στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23, στην Αθήνα.
πηγή;voiceofgreece