Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΓιατί χιλιάδες χιλιάδες...

Γιατί χιλιάδες χιλιάδες πολύ πλούσιοι άνθρωποι ξαφνικά ένιωσαν μια συντριπτική παρόρμηση να αγοράσουν ένα σπίτι στη Μοντάνα;

Γιατί χιλιάδες χιλιάδες πολύ πλούσιοι άνθρωποι ξαφνικά ένιωσαν μια συντριπτική παρόρμηση να αγοράσουν ένα σπίτι στη Μοντάνα;

Αυτή τη στιγμή, η Μοντάνα είναι μια από τις πιο καυτές αγορές ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα. Όταν ένα επιθυμητό σπίτι διατίθεται στην αγορά, μπορεί συχνά να πυροδοτήσει έναν άγριο πόλεμο.

Φυσικά, η συντριπτική πλειοψηφία των πιθανών αγοραστών που εμπλέκονται σε αυτούς τους πολέμους υποβολής προσφορών δεν έχουν καθόλου ρίζες στη Μοντάνα.

Τεράστιες ορδές πλούσιων ατόμων από το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη και άλλες μεγάλες πόλεις πλημμυρίζουν στην πολιτεία, και υπάρχει περιορισμένος αριθμός κατοικιών για να τους φιλοξενήσει. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των σπιτιών ωθούνται σε απολύτως παράλογα επίπεδα.

Στην κοιλάδα Flathead, οι κατασκευαστές σπιτιών εργάζονται απίστευτα σκληρά για την κατασκευή σπιτιών για τις νέες αφίξεις.

Όλοι γύρω από το Lodge, κατά μήκος της εθνικής οδού Montana 35, από το Kalispell έως το Whitefish, είναι αυτό που οι ντόπιοι αποκαλούν «COVID homes», προκατασκευασμένα σπίτια τροχιάς που ευθυγραμμίζονται κατά το παρελθόν με ξυλεία – όλα χτίστηκαν πέρυσι και πωλήθηκαν περίπου 550.000 $.

«Οι περισσότεροι αγοράστηκαν χωρίς θέαμα για προσφορές σε μετρητά», δήλωσε ο Doug Averill.
550.000 $ μπορεί να φαινόταν σαν μια τεράστια τιμή όταν αυτά τα σπίτια ανέβηκαν αρχικά, αλλά σήμερα 550.000 $ θα θεωρούνταν τιμή ευκαιρίας.

Αυτό συμβαίνει επειδή η μέση τιμή πώλησης ενός σπιτιού στο Flathead County έχει πλέον αυξηθεί σε περισσότερα από 638.000 $ …

Τον Μάιο του 2020, η μέση τιμή πώλησης ενός σπιτιού στο Flathead County ήταν 447.387 $ – ένα χρόνο αργότερα είχε αυξηθεί στα 638.992 $. Ο μέσος αριθμός ημερών που έμεινε ένα ακίνητο στην αγορά μειώθηκε σχεδόν στο μισό, από 77 ημέρες τον Μάιο 2020 σε 41 ημέρες τον Μάιο του 2021.
Η κοιλάδα Flathead διαθέτει μεγάλη φυσική ομορφιά και το Whitefish έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Όλο αυτό το ενδιαφέρον για το Whitefish βοήθησε να τροφοδοτήσει την άνοδο της τιμής του σπιτιού που μοιάζει με οτιδήποτε έχει βιώσει ποτέ η περιοχή…

Αν και αυτό μπορεί να είναι καλό για τους μεσίτες, οι ντόπιοι είναι σοκαρισμένοι από τις αυξήσεις των τιμών λόγω αυτού που ο Flathead Beacon ονόμασε «μετανάστευση COVID» από κράτη όπως η Νέα Υόρκη. «(Η στεγαστική κρίση) συμβαίνει σε όλη τη Μοντάνα», είπε ένας ντόπιος της Whitefish στο The Post. «Κανείς που είναι από εδώ δεν μπορεί πραγματικά να ζήσει εδώ».

Σύμφωνα με το Realtor.com , λίγο πριν την πανδημία τον Δεκέμβριο του 2019, η μέση τιμή κατοικίας στο Whitefish, μια πόλη 7.700 ανθρώπων νότια του Εθνικού Πάρκου Glacier, ήταν 369.450 $. Ενάμιση χρόνο αργότερα, αυτό σχεδόν διπλασιάστηκε – και η μέση τιμή κατοικίας είναι τώρα 704.000 $. Οι τοπικοί μέσοι μισθοί στο Whitefish είναι μόλις 30.642 $, σύμφωνα με το bestplaces.net .
Περιττό να πούμε, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών δεν μπορεί να αντέξει 700.000 δολάρια σπίτι.

Μόνο οι πλούσιοι έχουν αρκετά χρήματα για να μετεγκατασταθούν στο Whitefish τώρα, και πολλοί ντόπιοι με ρίζες στην περιοχή πρέπει να φύγουν για καλό γιατί η στέγαση έχει γίνει τόσο γελοία ακριβά.

Ένα παρόμοιο πράγμα συμβαίνει στη Μισούλα. Από τον περασμένο Μάιο έως τον Μάιο, η μέση τιμή πώλησης στη Missoula αυξήθηκε κατά 41% …

Νέα δεδομένα ακινήτων για το μήνα Μάιο δείχνουν μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά στη δυτική Μοντάνα.

Τα νέα δεδομένα της υπηρεσίας πολλαπλών καταχωρίσεων δείχνουν ότι η μέση τιμή πώλησης στη Missoula αυξήθηκε 41% από τον Μάιο του 2020 έως τον Μάιο του 2021, έως τα 449.338 $.
Πριν από δέκα χρόνια, η μέση τιμή πώλησης στη Missoula ήταν μόλις 205.000 $.

Αν πάτε μέχρι το 2001, ήταν μόλις 138.000 $.

Τα πράγματα τρελαίνονται και στο Bozeman. Σε αυτό το σημείο, «το μέσο σπίτι στην ευρύτερη περιοχή Bozeman πηγαίνει για περισσότερα από 650.000 $» …

Εκατόν τριάντα χιλιάδες δολάρια. Αυτό χρειάζεται για μια προκαταβολή για να αγοράσετε μια κατοικία μέσης τιμής στο Bozeman της Μοντάνα. Στη συνέχεια, ένας επίδοξος ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να καταβάλει άλλα 3.000 $ κάθε μήνα, ποσό που είναι περισσότερο από τα δύο τρίτα των μισθών του νοικοκυριού τους, εάν κάνουν το μέσο εισόδημα για την περιοχή του μετρό.

Αυτό συμβαίνει επειδή το μέσο σπίτι στην ευρύτερη περιοχή Bozeman κοστίζει περισσότερα από 650.000 $, από ένα ήδη αστρονομικό 500.000 $ στις αρχές του 2020.
Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί οι τιμές των σπιτιών στη Μοντάνα και σε άλλες επιθυμητές τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα είναι απολύτως ξηρές;

Πολλοί κατηγορούν την πανδημία COVID, και αυτό σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αρχή, αλλά τώρα η πανδημία COVID υποχωρεί.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...