Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΓιατί καθυστερεί η...

Γιατί καθυστερεί η άφιξη του νέου Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα;

Γιατί καθυστερεί η άφιξη του νέου Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα;

Μέχρι πολύ πρόσφατα, όλα έδειχναν ότι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ θα αντικατασταθεί στα μέσα Ιουλίου μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στην Ελλάδα.

Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στις αρχές του έτους σηματοδότησε την προβλεπόμενη ανάγκη αλλαγής φρουράς και στην αμερικανική πρεσβεία.

Τον πρέσβη της Ελλάδας, που εξακολουθεί να ανήκει στον «υποκινητή των ταραχών στην Ουκρανία», αναμένεται να πάρει ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γιώργος Τσούνης.Γιατί καθυστερεί η άφιξη του νέου Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα;

Ο Τσούνις προτάθηκε, μεταξύ άλλων, από τον Δημοκρατικό γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος εκλέγεται τακτικά από τους Αμερικανούς.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ καλείται να δώσει το πράσινο φως για αυτό στο άμεσο μέλλον.

Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί περίπου 1,5 μήνας από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές , καθυστερεί περαιτέρω λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει τον ανασχηματισμό πολλών εργασιών της Επιτροπής.

Οι «κακές γλώσσες» της διπλωματίας, ωστόσο, σχολιάζοντας την καθυστέρηση με καυστικό χιούμορ, σημειώνουν ότι «ο Πάιατ δεν θέλει να πάει σπίτι ακόμη».

Το παράδοξο είναι ότι η υποψηφιότητά του για πρεσβευτή εξακολουθεί να έχει δυνατότητες μπλοκαρίσματος, καθώς αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Τσούνης ήταν υποψήφιος κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Ετοιμαζόταν να αναλάβει πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία, κάτι που δεν εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ.

Η εταιρεία του Τσούνη διαχειρίζεται ξενοδοχεία παγκοσμίου φήμης στις ΗΠΑ, ενώ ο ίδιος ταξιδεύει τακτικά στην Ελλάδα.

Φοίτησε σε ελληνικό σχολείο, μιλούσε ελληνικά στο σπίτι και ήταν ενεργό μέλος της Εκκλησίας.

Είναι πολύ γνωστός στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και έχει συμμετάσχει στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής

greekcitytimes

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...