Πληροφορίες της απόλυτης τηλεφημερίδας elliniko–fenomeno.gr από τον νομικό κόσμο της Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι, εφοπλιστικά γραφεία του Λονδίνου και της Αθήνας που έχουν άμεση σχέση με τους τοκογλύφους – Τρόικα, έθεσαν θέμα να καταργηθεί ο τωρινός κώδικας δικηγόρων και να γίνει ο νέος που θα προβλέπει μεταξύ άλλων ακόμα και φορτηγατζής να είναι κάποιος στο επάγγελμα , θα μπορεί να ιδρύσει δικηγορική εταιρεία με παραρτήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για το θέμα αυτό ,ο έγκριτος νομικός και πρώην γραμματέας του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Χάρης Βεργούλης, δήλωσε στην τηλεφημερίδα και τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, ότι “τα προεδρεία των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος έπρεπε να αντιδράσουν σκληρά και όχι απλώς να απεργήσουν για δύο ημέρες”, και τόνισε ότι, “μια δικηγορική εταιρεία θα μπορεί να στέλνει στο δικαστήριο ένα εκπρόσωπο – δικηγόρο να δικάσει μία υπόθεση στο Πρωτοδικείο με αμοιβή 30 Ευρώ (!!). Όλοι οι νέοι άνεργοι δικηγόροι θα αναγκαστούν να προσληφθούν σε τέτοιες εταιρείες με ελάχιστο μισθό και δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε καν τα έξοδα τους.”
Ο τέως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κύριος Μανόλης Λαμτζίδης, δήλωσε στον δημοσιογράφο ότι, “η κυβέρνηση και η Τρόικα εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχουν κουρελιάσει τους δικηγόρους και την δικαιοσύνη. Θα δημιουργήσουν εταιρείες χταπόδια, οι δε συνάδελφοι δικηγόροι θα λαμβάνουν αμοιβές πείνας. Είναι ντροπή οι δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδος να μην αντιδρούν στα τεχνάσματα των Τροϊκανών.”
Επίσης για το θέμα αυτό έκανε δήλωση και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας κύριος Γιάννης Αδαμόπουλος, όποιος σε ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Βάνη ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδος δεν έχουν αντιδράσει σ΄ αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο που έρχεται, απάντησε ότι,” οι δικηγορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας έκαναν απεργία δύο ημερών. Είναι ντροπή συνάδελφοι μας της Θεσσαλονίκης να λένε ότι ο δικηγορικός σύλλογος των Αθηνών δεν έκανε απολύτως τίποτα” ,κατέληξε φανερά ενοχλημενος ο κύριοςΑδαμόπουλος.
Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνη θέλησε να επικοινωνήσει και με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης,τον κ. Νίκο Βαλεργάκη, αλλά δεν σήκωνε το τηλέφωνο.
Το Ελληνικό Φαινόμενο θα συνεχίσει τα ρεπορτάζ για τον κώδικα των δικηγόρων, άσχετα εάν ορισμένοι έγκριτοι νομικοί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα τους.
Νέος Κώδικας Δικηγόρων.
(ΦΕΚ Α’ 208/27-09-2013)