Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΓιάννης Πλούταρχος στο...

Γιάννης Πλούταρχος στο ψηφιακό Ραδιόφωνο

PLOUTARXOS4Ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης πιστός πάντα στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη τηλεφωνικά, μιλά (στις 27 Ιουνίου 2009) στους ακρωατές του ψηφιακού ραδιοφώνου elliniko-fenomeno.com για τις 30 συναυλίες του ανά την Ελλάδα, που μόλις έχουν αρχίσει. 

Νίκος Βάνης: Γεια σου Γιάννη μου, τι κάνεις αδελφέ μου. Γιάννης Πλούταρχος: 

Γιάννης Πλούταρχος: Γεια σου Νικόλα μου, χαίρομαι που σ΄ ακούει, είσαι καλά;;

Νίκος Βάνης: Οι συναυλίες σου εάν και είναι στην αρχή έχουν σπάσει ρεκόρ, έχεις μαζέψει όλον τον κόσμο.

Γ. Πλούταρχος: Δόξα το θεό, αυτήν την στιγμή βρίσκομαι στα Γιάννενα. Παρ΄ ότι ο καιρός είναι χάλια ο κόσμος είναι συγκινητικός, εάν δεις το γίνεται θα πάθεις πλάκα, είναι πάρα πολύ όμορφα.

Ο κόσμος είναι απερίγραπτος, γιατί ξέρεις αυτό είναι πρωτόγνωρο για μένα, δεν το έχω ξαναζήσει, έχει δε φοβερή ενέργεια. Αυτό που ζω Νικόλα μου είναι μοναδικό, πραγματικά στο λέω είμαι πολύ συγκινημένος.

Ν. Βάνης: Από τις φωτογραφίες που πήρα για να τις δημοσιεύσω στο περιοδικό, και στην τηλεφημερίδα, έμεινα έκπληκτος από την κοσμοσυρροή, που υπάρχει σε κάθε συναυλία σου. Λίγοι είναι αυτοί οι καλλιτέχνες που μαζεύουν τόσο κοινό, και μάλιστα στην σημερινή εποχή που ο κόσμος έχει οικονομικά προβλήματα.

Γ. Πλούταρχος: Ο κόσμος είναι συγκινητικός, έρχονται απ΄ όλες τις ηλικίες, μικρά παιδιά, φοιτητές, μεγαλύτεροι, γέροι, όλη η γκάμα των ανθρώπων. Είναι απίστευτη η ενέργεια που έχει όλος αυτός ο κόσμος που έρχεται και με τιμά δια της παρουσίας του. Είναι μια εμπειρία που ευτυχώς την ζω.

Ν. Βάνης: Γιάννη πόσες συναυλίες θα κάνεις στο σύνολο;;

Γ. Πλούταρχος: Θα κάνουμε 30 συναυλίες.

Ν. Βάνης: Στις τρεις που έκανες τα πήγες περίφημα, και θα συνεχίσεις έτσι. Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένο να έλθεις;;

Γ. Πλούταρχος: Βέβαια εννοείτε ότι θα έλθουμε Θεσσαλονίκη. Χριστός και Παναγιά στην Θεσσαλονίκη δεν θα έλθω;;

Ν. Βάνης: Εμείς σ΄ αγαπάμε, άσχετα εάν η γυναίκα σου είναι Θεσσαλονικιά, αλλά και εσύ είσαι δικό μας παιδί.

Γ. Πλούταρχος: Εννοείται. Θα σου πω κάτι για την Θεσσαλονίκη, μ΄ έχει δει ο κόσμος, ήθελα να ξεκινήσω φέτος από πιο κεντρικά, ή από πιο νότια, ήταν να ξεκινήσω από την Πάτρα, τελικά κάτι έγινε με το γήπεδο, γι΄ αυτό και ξεκινήσαμε πρώτα από την Λάρισα, και μετά πήγαμε Πάτρα.

Έπρεπε να πάω σε μέρη που δεν μ΄ έχει δει ο κόσμος. Νίκο σου μιλώ ειλικρινά είναι απίστευτο αυτό που ζω, και μακάρι να πάει μέχρι το τέλος έτσι.

 Ν. Βάνης: Άκουσα ότι στην Κέρκυρα δεν σου έδωσαν το κάστρο για την συναυλία όπως είχε γίνει παλαιότερα με τον Νότη Σφακιανάκη και τον Σάκη Ρουβά. Ποιος ήταν ο λόγος;;

Γ. Πλούταρχος: Δεν ξέρω τι έγινε με την Κέρκυρα. Δεν είναι δική μου η παραγωγή της συναυλίας, είναι αλλουνού, και δεν γνωρίζω που θα παίξω, γιατί ακόμα είναι μακριά η ημερομηνία. Θα σου πω κάτι όλοι οι Δήμοι με υποστηρίζουν, όπως και όλοι οι τοπικοί φορείς, δεν έχω παράπονο, είναι αμαρτία από το θεό να πω κάτι τέτοιο.

Ν. Βάνης: Όλοι με ρωτούν πότε θα έλθεις στην Θεσσαλονίκη, γιατί ο κόσμος εδώ το απέδειξε άλλωστε ότι σ΄ αγαπάει.

Γ. Πλούταρχος: Την Θεσσαλονίκη την αγαπώ και εγώ, εάν μπορέσω τώρα με τις συναυλίες , γιατί είναι πολύ κουραστικές, οφείλω να έλθω στην Θεσσαλονίκη Χριστούγεννα.

Ν. Βάνης: Νομίζω ότι έκανες μια φορά Χριστούγεννα.

Γ. Πλούταρχος: Ήταν η πρώτη μου σαιζόν.

Ν. Βάνης: Θυμάμαι Γιάννη ότι ήταν φοβερή σαιζόν.

Γ. Πλούταρχος: Καλό τότε ήταν κάτι το ανεπανάληπτο.

Ν. Βάνης: Δεν μπορούσες να μπεις μέσα το νυχτερινό κέντρο “Πύλη Αξιού”, από τον πολύ κόσμο που περίμενε κάθε μέρα για να μπει μέσα.

Γ. Πλούταρχος: Ο κόσμος ερχόταν κατά χιλιάδες κάθε μέρα, τα νούμερα ήταν μοναδικά.

Ν. Βάνης: Όχι μόνο τα νούμερα, αλλά και τα λουλούδια που έπεφταν, ήταν κάτι το απερίγραπτο, δεν είχε ξαναγίνει με άλλον καλλιτέχνη, διότι από την “Πύλη Αξιού”, πέρασαν πάρα πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες.

Γ. Πλούταρχος: Εγώ δεν γνωρίζω άλλους καλλιτέχνες, εμένα όμως η πόλη με τίμησε πάρα πολύ. Λοιπόν σ΄ ευχαριστώ, καλή αντάμωση να έχουμε, και από κοντά. Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ν. Βάνης: Και εγώ σ΄ ευχαριστώ Γιάννη μου, και θέλω να σ΄ αποχαιρετήσω με το καινούργιο σου τραγούδι με τίτλο “Σου φωνάζω”, που είναι πολύ ωραίο. Έκανες κάτι διαφορετικό.

Γ. Πλούταρχος: Νομίζω ότι και ο κόσμος χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Σ΄ ευχαριστώ Νικόλα μου, να΄σαι καλά .

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...