Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκκλησιαστικάΓέροντας Μεθόδιος της...

Γέροντας Μεθόδιος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους μιλάει στο Elliniko Fenomeno και τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη,για το σχέδιο εισβολή Εντάση δημιουργήθηκε στη Μονή Εσφιγμένου με την η καινούργια αδελφότητα και την παλαιά αδελφότητα για το αμπέλι της μονής. «Το αμπέλι αυτό το φτιάξαμε εμείς πριν από 30 χρόνια

Ο σεβασμιότατος Γέροντας Μεθόδιος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους μιλάει στο Elliniko Fenomeno και τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη,για το σχέδιο εισβολή Εντάση δημιουργήθηκε στη Μονή Εσφιγμένου με την η καινούργια αδελφότητα και την παλαιά αδελφότητα για το αμπέλι της μονής. «Το αμπέλι αυτό το φτιάξαμε εμείς πριν από 30 χρόνια και τώρα το διεκδικούν σαν δικό τους. Δεν φτάνει που έμειναν δυο άτομα, δεν φτάνει όσα κάνανε, θέλουν να πάρουν και τους κόπους άλλων δήλωσε στο  Elliniko Fenomeno  γέροντα Μεθόδιο, ο ίδιος υποστήριξε πως «θέλουν να πάρουν και το αμπέλι, για να το βάλουν σε πριμοδότηση και να πάρουν λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση».Αυτή την ώρα στην μονή βρίσκεται η αστυνομία και κάνει συστάσεις και στις δυο πλευρές, ώστε να λυθεί το θέμα και να μην ξανά προκύψει το ίδιο ζήτημα.Ο γέροντας Μεθόδιος ξεκαθάρισε στο Elliniko Fenomeno και τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, δήλωσε    Γέροντας Μεθόδιος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους

Γέροντας Μεθόδιος “Δεν υπάρχει αγάπη από το Άγιον Όρος, αυτό που βρήκαμε από τους παλιούς πατέρες, οι σημερινοί πατέρες καλύπτουν τις αιρέσεις του Πατριάρχου….””https://elliniko-fenomeno.gr/Γέροντας Μεθόδιος “Δεν υπάρχει αγάπη από το Άγιον Όρος, αυτό που βρήκαμε από τους παλιούς πατέρες, οι σημερινοί πατέρες καλύπτουν τις αιρέσεις του Πατριάρχου….

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Γέροντας Μεθόδιος μιλά στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com και τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, για την Ελλάδα, για την Ορθοδοξία, για τον πόλεμο που δέχεται διαρκώς η Μονή Εσφιγμένου από τον Πατριάρχη, τον διοικητή του Αγίου Όρους, αλλά και το κράτος, για την κάρτα του πολίτη, που αγωνίζεται με νύχια και δόντια, για να μην πάρει κανείς Έλληνας.

Νίκος Βάνης: Σήμερα φίλοι μου ακροατές μαζί μας είναι ο σεβάσμιος γέροντας Μεθόδιος της Μονής Εσφιγμένου, γέροντα μου τι κάνεις;;

Γέροντας Μεθόδιος: Είμαι καλά κύριε Νίκο, καλή σας μέρα.

Νίκος Βάνης: Καλημέρα σας, επειδή μας ακούει πολύς κόσμος, να μας στείλετε την ευλογία σας, για να μας προστατεύει από τις κακοτοπιές.

Γέροντας Μεθόδιος: Να έχετε την ευλογία της Παναγίας κύριε Νίκο μου.

Ν. Βάνης: Γέροντα ας έλθουμε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πατριάρχης στον Άγιον Όρος. Έγραψα ένα κείμενο για όλα όσα είπε ο Πατριάρχης για τους γέροντες της Μονής Εσφιγμένου, και το πόσο αδιάλλακτος είναι. Ποιος είναι ο σκοπός της επισκέψεως του γέροντα μου στο Άγιον Όρος;; Πληροφορίες αναφέρουν πως ήλθε για τα ιερά κειμήλια του Αγίου Όρους.

Γ. Μεθόδιος: Δεν προοιωνίζει τίποτα καλό η έλευση του Πατριάρχη κύριε Νίκο μου εδώ, έρχεται μόνο για κακό, καλό δεν μπορεί να κάνει ποτέ. Μίλησε στην μονή της Μεγίστης Λαύρας και είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι, “πρέπει να ενωθούμε με τους Παπικούς”, και δεν μίλησε κανένας.

Ν. Βάνης: Δεν μίλησε κανείς, μας λέτε.

Γ. Μεθόδιος: Πώς να ενωθούμε με τους Παπικούς, που την στιγμή που οι Παπικοί δεν έχουν αφήσει καμιά από τις αιρέσεις.;; Εγώ βλέπω ένα πράγμα ότι, δεν μας διδάσκει τίποτα η ιστορία ότι, οι Παπικοί είναι αμετανόητοι, έχουν κάνει τόσα όργια εναντίον της Ελλάδος, σκότωσαν 800.000 Σέρβους, και τώρα πρόσφατα που έγινε ο πόλεμος στην Σερβία πάλι έκαναν εγκλήματα.

Ο Πατριάρχης χωρίς να υπάρχει μετάνοια από αυτούς τους ανθρώπους, προσπαθεί να παρασύρει τους Αγιορείτες, αυτό είναι πολύ λυπηρό, γιατί πάντοτε το Άγιον Όρος ήταν εναντίον όλων αυτών των αιρέσεων. Τώρα φτάσαμε στο σημείο να μιλά μέσα στο Άγιον Όρος για τους Παπικούς, και να μην ξεσηκώνονται να τον πετάξουν έξω.

Ν. Βάνης: Υπήρξε κάποια αντίδραση, κάπου διάβασα. Σε ποια μονή είπε ότι “δεν είναι δυνατόν να έχετε και εσείς τις ίδιες απόψεις”

Γ. Μεθόδιος: Στην Μονή της Μεγίστης Λαύρας είπε ότι, δεν μπορεί η Λαύρα που είναι το πρώτο μοναστήρι να είναι ουραγός της σχισματικής Μονής Εσφιγμένου.

Ν. Βάνης: Το είπε αυτό γέροντα μου.

Γ. Μεθόδιος: Ναι, είπε και κάτι άλλο, επάνω στον λόγο του “ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό ο οποίος θα συμβάλλει στην λύση της σχισματικής Μονής Εσφιγμένου”

Ν. Βάνης: Δηλαδή ο πρωθυπουργός θα λύσει το θέμα της Μονής Εσφιγμένου γέροντα μου, για να σας πετάξουν έξω, εάν είναι δυνατόν!!!

Γ. Μεθόδιος: Ξέρω και εγώ τι είναι δυνατόν, σήμερα δεν μπορεί να πιστέψεις τίποτα και κανέναν κύριε Νίκο μου. Δυστυχώς το Άγιον Όρος έφτασε σ΄ αυτήν την κατάσταση με τις υποχωρήσεις. Εκτός αυτού πριν από δέκα μέρες η καινούργια αδελφότητα την οποία δημιούργησε ο Πατριάρχης, το καρκίνωμα αυτό θα το έλεγα εγώ, μας έστειλε ένα τελεσίγραφο, για 21 αδελφούς, εμένα, τον πατέρα Θεόκλητο, Θεολόγο, Γρηγόριο, Σεραφείμ, Βαρνάβα, Εφραίμ, Νικόδημο, Χαράλαμπο, Αρσένιο, Λουκά, Κλεόπα, Αντύπα, Αβραάμ, Μαρδάριο, Χρυσόστομο, Παχόβιο, Πορφύριο, και μας λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ, δεν πιστεύω ο Μουσολίνι να είπε πιο πολλά στον Ιωάννη Μεταξά.

“Σας καλούμε όπως αποδώσετε προς ημάς την παλαιά σφραγίδα, τα κειμήλια, τους ναούς, τα κλείθρα του ταμείου, τα γραφεία, τα ενδιατήματα, παραρτήματα, και κινητά πράγματα της μονής, το κοινωνικό κτιριακό συγκρότημα αυτής. Προκειμένου όπως εγκατασταθούν εντός αυτής, η περιουσία αυτής, η αδελφότης και δυνηθεί η ιερά μονή να λειτουργήσει».

Θα λειτουργήσει με 5 άτομα η Μονή. Εμείς είμαστε 115 και δεν προλαβαίνουμε και αυτοί θα λειτουργήσουν με 5 άτομα. Και να δείτε και πιο κάτω την ιταμότητα αυτών των ανθρώπων

“για την απόδοση των πραγμάτων προς ημάς, δέον όπως έλθει σε συνεννόηση μεθ΄ ημών”. Θα πάμε εμείς να συνεννοηθούμε Θα τους πάρουμε τηλέφωνο, για να τους τα παραδώσουμε. Και λέει πιο κάτω “προς αυτούς καλούμε άπαντες όπως παραδώσουν προς ημάς άπαντα τα λοιπά πράγματα, ακίνητα και κινητά που ανήκουν στην κοινότητα της μονής εντός και εκτός Αγίου Όρους, ως αντιπροσωπείο οι Καρυές, το αγρόκτημα της Ιερισσού, το κονάκι των Νέων Ρόδων, το κονάκι Θεσσαλονίκης και παν έτερον ακίνητον και κινητόν που ευρίσκεται εις την χρήση των.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη δημοσιεύθει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η οποία διατάσσει την απόδοση του εν Θεσσαλονίκη κονακίου της μονής εις ημάς, και καταδικάζει τους πρωταιτίους της καταλήψεως εις την δικαστικήν δαπάνην της μονής. Ακολουθούν δε δέκα δίκαι για το αγρόκτημα της Ιερισσού, και το κονάκι στα Νέα Ρόδα.

Δηλαδή εκ παραλλήλου ότι είμεθα ευχαρίστως διατεθειμένοι να δεχθούμε ανθρωπίνως πανέτοιμα παρά των ηλικιωμένων, και τυχόν ευθυνών προς όφελος και φροντίδας της μονής. Επίσης δηλούμε ότι αναμένουμε ότι αναμένουμε αιτήματα εκ των εφ΄ ημάς μοναστικής ομάδος και επιθυμούντων να ενταχθούν εις την νόμιμον αδελφότητα. Και εκδηλούμεν να πράξουμε τα δέοντα, μεσολαβούντες υπέρ αυτών προς την εκκλησία και την άλλη κοινότητα, για την απόδοση εις ημάς των προαναφερθέντων. Τάσομεν προθεσμία 10 ημερών από της επιδόσεως της παρούσης”.

Δηλαδή λήγει σήμερα – αύριο.

“Της προθεσμίας ταύτης παρερχομένης θα ευριθόμεν εις την δυσάρεστον θέσην να προβούμεν εις πάσαν νόμιμον ενέργειαν προς προάσπιση των δικαίων της ιεράς μονής ενώπιον πάσης αρμοδίας αρχής. Η διοίκηση του Αγίου Όρους παρακαλείται όπως δια της αυτής οργάνων επιδώσει προς τον Μεθόδιον την παρούσα, και για την επέλευση των συνεπειών του νόμου, αντιγραφομένης αυτής της συντασσομένης εκθέσεως, ο καθ΄ ηγούμενος της ιεράς μονής Εσφιγμένου”.

Πράγμα το οποίο είναι ψέμα, γιατί ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται στις Σέρρες άρρωστος και το έχουν υπογράψει άλλοι.

Νίκος Βάνης: Και εδώ υπάρχει δόλος γέροντα μου

Γ. Μεθόδιος: Εμείς είμαστε καταληψίες, θα μπορούν να περιθάλψουν τους ασθενείς γέροντες που είναι αυτή την στιγμή 10, ενώ αυτοί είναι 5. Που θα πρωτοπάνε μαγειρείο, τράπεζα, αρχονταρίκι, δεν θα μπορούν ούτε αναπνοή να πάρουν. Θέλω να πω ότι, ο διωγμός συνεχίζεται, και πιο σκληρός.

Δυστυχώς αυτόν που θέλουν να παρουσιάσουν ως Πατριάρχη της αγάπης, για μένα δεν είναι Πατριάρχης της αγάπης, είναι αιρετικός, είναι Πατριάρχης του μίσους, γιατί όπου πάει χωρίζει, όπου πάει έρχεται η οργή του θεού. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας συνδέει μ΄ αυτούς τους ανθρώπους, ούτε ένα δεν πρόκειται να πάει μαζί τους.

Βρισκόμαστε σ΄ αυτήν την κατάσταση, έχουμε συνεχώς πόλεμο, είμαστε συνεχώς στα δικαστήρια και πληρώνουμε χρήματα. Δεν υπάρχει κύριε Νίκο μου δικαιοσύνη στην Ελλάδα, και το καταγγέλλω δημοσίως. Γιατί εάν υπήρχε ένας πραγματικός δικαστής που να θέλει να φανεί η δικαιοσύνη, θα έπιανε τους νόμους του Αγίου Όρους, και θα έβλεπε ότι, όλα όσα έκανε η ιερά κοινότητα, το Πατριαρχείο, και η νέα αδελφότητα, είναι παράνομα, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη, και εκτός αυτού το παίρνουμε ανθρωπίνως ότι, είναι παράνομα, αλλά και από τον θεό είναι παράνομα, γιατί δεν μπορεί τον άλλον να τον κόψεις τον λαιμό επειδή δεν συμφωνεί με σένα. Αυτοί σου λένε, θέλετε, δεν θέλετε, θα υποταχθείτε σ΄ εμάς. Κάνουν λάθος, εμείς έχουμε πει, και θα το δούνε όταν το επιχειρήσουν “Ορθοδοξία ή θάνατος”.

Νίκος Βάνης: Γέροντα αυτοί οι πέντε είναι όπως λέω εγώ οι εγκάθετοι του Πατριάρχη.

Γ. Μεθόδιος: Ναι, τους έβαλε από το τίποτα, και αυτοί τώρα διεκδικούν. Πέντε άτομα τα οποία δεν μπορούν ούτε την διοίκηση της μονής να συγκροτήσουν, γιατί θέλει 6-7 άτομα μαζί με τον ηγούμενο, δεν μπορούν να συγκροτήσουν ούτε την σύναξη. Θέλουν να μπουν σε ένα τεράστιο μοναστήρι, το οποίο θέλει τουλάχιστον πάνω από 100 άτομα, για να τα βγάλεις πέρα. Και δεν είναι μόνο αυτό οι άνθρωποι αυτοί είναι και αυθάδεις. Το μόνο κίνητρο τους πιστεύω είναι τα χρήματα.

Εγώ έχω πει, να βρεθεί ένας εισαγγελέας και να τους πει “ελάτε εδώ από το 2005 παίρνετε τα ενοίκια της μονής, παίρνετε τις κρατικές επιχορηγήσεις, δεν ξέρω εάν πήραν από την Ευρωπαϊκή ένωση που προορίζονταν για την μονή 4 δις 800.000.000. Που πάνε όλα αυτά τα χρήματα, ποιος τα παίρνει;; Γιατί αυτά τα χρήματα έπρεπε να δοθούν στην μονή για να συντηρηθεί. Που τα πάνε πέντε άτομα αυτά τα χρήματα της μονής;;

Ν. Βάνης: Αυτά τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση γέροντα μου τα πήραν οι κατσουλιέρηδες;;

Γ. Μεθόδιος: Δεν το γνωρίζω κύριε Νίκο, αλλά για να τα πάρουν θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν για την μονή. Μπορεί να τα έχουν πάρει και να τα ξόδευσαν, δεν το ξέρω. Εγώ καταγγέλλω τον Πατριάρχη ως αιρετικό, και ως όχι άνθρωπο. Δεν μπορεί να αγαπάει του πάντες και τα πάντα, όλους τους ερυθρόδερμους, τους ειδωλολάτρες, τους ιερείς, τις γυναίκες, και δεν αγαπάει αυτούς που λένε την αλήθεια, και του λένε “πρόσεξε γιατί δεν βαδίζεις σωστά”.

Νίκος Βάνης: Πράγματι γέροντα μου δεν βαδίζει σωστά ο Πατριάρχης, δεν έχει κάνει τίποτα, αντιθέτως έχει διαλύσει την ορθοδοξία.

Γ. Μεθόδιος: Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά ακόμα και τον ορθόδοξο κόσμο διαίρεσε, έκανε ένα σωρό σφάλματα, και τώρα γυρίζει να δικάσει εμάς, ποιος ο αιρετικός που δεν ανήκει καν στην εκκλησία, γιατί από την στιγμή που κηρύττει αίρεση δεν είναι Πατριάρχης. Εμείς τον Πατριάρχη τον θέλουμε να είναι πραγματικός Έλληνας, να το λέει η ψυχή του, να θυσιάζεται όπως έκαναν οι προκάτοχοι του.

Το 1880 ήταν Πατριάρχης ο Άνθιμος από την μονή μας. Πήγε στον Σουλτάνο κάποιος Εβραίος και του είπε ότι, όλα τα κακά προέρχονται από τους Χριστιανούς, φωνάζει λοιπόν ο Σουλτάνος τον Πατριάρχη και του λέει “σε τρεις μέρες να έχετε κλείσει όλες τις εκκλησίες”, και του απαντά ο Πατριάρχης, “εγώ δεν μπορώ να κλείσω τις εκκλησίες, εγώ ανοίγω εκκλησίες, δεν κλείνω”, τότε του λέει εάν σε τρεις μέρες δεν έχετε κλείσει τις εκκλησίες θα βάλω μαχαίρι σ΄ όλους τους Χριστιανούς.

Τότε ο Πατριάρχης διέταξε να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες. Τον φωνάζει ο Σουλτάνος, αλλά πηγαίνοντας να τον συναντήσει παίρνει μαζί του και ένα σχοινί και το βάζει στην τσέπη, του λέει ο Σουλτάνος “ τι έκανες, θα σε κρεμάσω” και εκείνος του απαντά “εγώ σαν Πατριάρχης έκανε αυτό που έπρεπε, εάν εσύ νομίζεις ότι, θέλεις να με κρεμάσεις εγώ θα σου δώσω και το σχοινί”, και βγάζει το σχοινί και το δίνει, ο Τούρκος έμεινε μ΄ ανοιχτό το στόμα, και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά έδωσε και άλλα προνόμια στην εκκλησία.

Έτσι αγωνίζονταν οι πατέρες, έτσι αγωνίστηκε ο Γρηγόριος Ε΄, δεν αγωνίζονται το να είναι μέρα – νύχτα με τους αιρετικούς, δεν ωφελεί σε τίποτα. Χθες λειτούργησε μέσα στο πρωτάτο, έξω από το πρωτάτο υπάρχει μια πέτρα που οι Λατίνοι έκοβαν τα κεφάλια των πατέρων, που δεν τους δέχονταν. Εκεί μέσα υπάρχει ο τάφος του Αγίου Κοσμά του Α΄ που τον κρέμασαν μέσα στην εκκλησία. Αυτοί οι Άγιοι πατέρες, οι Αγιορείτες δεν τα βλέπουν αυτά;; Από την μια μνημονεύουν του Αγίους και από την άλλη συλλειτουργούν μ΄ αυτούς που κρέμασαν τους Αγίους, δηλαδή είναι να γελάς και να κλαις μ΄ αυτούς τους ανθρώπους.

Νίκος Βάνης: Πάντως γέροντα μου η έλευση του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος έφερε πολλά δεινά.

Γ. Μεθόδιος: Δεν προοιωνίζει κανένα καλό, κατά πληροφορίες δεν είμαστε σίγουροι. Ήλθε για να πείσει τους Αγιορείτες να βάλουν ενέχυρο τα κειμήλια του Αγίου Όρους για να πάρουν οι κλέφτες οι πολιτικοί χρήματα. Ήλθε για να πει “τίποτα δεν μας χωρίζει από τους Παπικούς, και θα πρέπει να ενωθούμε”. Ήλθε για το Άβατο του Αγίου Όρους. Ήλθε να προετοιμάσει το έδαφος για να έλθει του χρόνου ο Πάπας στον Άγιον Όρος.

Όλα αυτά κατά πληροφορίες βέβαια, αλλά όμως όταν φτάνει στο σημείο να λέει μέσα στον Άγιον Όρος ότι “πρέπει να ενωθούμε με τους καθολικούς, και ότι εμείς οι ορθόδοξοι δεν φοβόμαστε”, μα τον είδαμε να υποχωρεί παντού. Δεν συμπροσεύχεται με Μουσουλμάνους, με ειδωλολάτρες, με γυναίκες ημίγυμνες μέσα στην εκκλησία;; Ας μας πει εάν έφερε έναν στην ορθοδοξία από τότε που έχει αρχίσει αυτή η οικουμενιστική κίνηση το 1920, επέστρεψε ένας από αυτούς, για να μας πει ότι, εγώ θα γίνω ορθόδοξος. Απλώς τους λέμε “καθίστε μια χαρά είμαστε”. Να βλέπεις να συμπροσεύχεται ο Πατριάρχης με Χοτζάδες, με Ραβίνους, με Κόπτες, και όλο τον συμφερτό των αιρέσεων. Πως είναι δυνατόν λοιπόν εμείς να δεχθούμε τον Πατριάρχη και να του πούμε “συγνώμη κάναμε λάθος” , όχι δεν κάναμε λάθος, κάναμε πολύ καλά.

Ν. Βάνης: Φυσικά και κάνατε πολύ καλά, διότι η ορθοδοξία και ο Ελληνισμός γέροντα μου κράτησε τόσα χρόνια, χάρη σ΄ αυτούς που αντιστάθηκαν.

Γ. Μεθόδιος: Ακριβώς, όταν έγινε Πατριάρχης δήλωσε ότι “έχουμε μια ωραία συνεργασία με τους Τούρκους, ξεχώρισαν κάποιοι ξεβράκωτοι, δηλαδή οι ήρωες του 1821 και ότι μας δημιούργησαν τις προστριβές με τους Τούρκους. Εμείς δεν έχουμε διαφορά” Είπε για τους κανόνες των Αγίων Πατέρων ότι είναι τα τείχη του αίσχους. Αυτοί οι Άγιοι Πατέρες που θυσιάστηκαν για να τα βρει αυτός έτοιμα.

Αλλά ας μας πουν και από Ελληνικής πλευράς, πόσες χιλιάδες Έλληνες ήταν στην Κωνσταντινούπολη, κάπου 250.000 και τώρα είναι μόνο 1500. Που είναι λοιπόν η πολιτική τους, που είναι αυτοί που συνεχώς υποχωρούν. Πόσοι Τούρκοι είναι στην Ελλάδα;; Στην Ελλάδα δεν είναι Τούρκοι υπήκοοι, αλλά Έλληνες. Είναι 200.000, το ίδιο θα είναι και στην Κωνσταντινούπολη. Πόσοι βουδιστές ή μουσουλμάνοι είναι στην Ελλάδα δύο, δύο θα είναι και στην Τουρκία. Άλλα δεν υπάρχει ούτε θρησκευτική, ούτε πολιτική αρχηγία, για να μας κατευθύνει σωστά. Δυστυχώς ήλθε και μέσα στον Άγιον Όρος, το λέω και θα το ξαναλέω, να μας πει “να ενωθούμε με τους Παπικούς”. Δεν είναι δυνατόν ένας Πατριάρχης να φέρεται και να ενεργεί όπως ακριβώς ενεργεί αυτός.

Ν. Βάνης: Γέροντα μου ο Πατριάρχης προετοιμάζει το έδαφος για την έλευση του Πάπα στο Άγιον Όρος, για να το κάνει τουριστικό θέρετρο.

Γ. Μεθόδιος: Μ΄ αυτούς τους ανθρώπους όλα είναι δυνατά. Έχουν πάρει δις κύριε Νίκο μου και δεν έχουν το σθένος να αντιδράσουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαιτήσει τα χρήματα που έδωσε. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για το μοναστήρι, για εμάς, όμως εμείς τα φτιάξαμε με τον κόπο μας, τον ιδρώτα μας, με την βοήθεια τον Χριστιανών, και αυτά που έρχονται κα ζητούν τώρα αυτοί, δηλαδή αυτή η αδελφότητα η οποία είναι παράνομη πέρα για πέρα, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη.

Γιατί σας το λέω ξανά ο καταστατικός χάρτης λέει ότι “ για να γίνει κάποιος ηγούμενος σε μια Αγιορείτικη μονή πρέπει να είναι Αγιορείτικη κουρά, δηλαδή να έχει γίνει μοναχός στο Άγιον Όρος. Ο πατήρ Χρυσόστομος δεν έγινε μοναχός στο Άγιον Όρος, έγινε έξω στον κόσμο. Πρέπει να είναι 10 χρόνια τουλάχιστον μέσα στο μοναστήρι, και εάν δεν υπάρχει άνθρωπος τότε η αδελφότης και η αρχή της μονής καλεί κάποιον να γίνει ηγούμενος, όχι η κοινότητα και ο Πατριάρχης”.

Μάλιστα η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου λέει ότι “κανένας Πατριάρχης, κανένας επίσκοπος καμιάς περιοχής δεν έχει το διοικητικό δικαίωμα μέσα στον Άγιον Όρος, μόνο η σύναξη και η αρχή της μονής” Μόνο σε περίπτωση που χρεωθεί το μοναστήρι και δεν μπορεί να ξεχρεώσει, αυτά τα οποία χρωστάει, τότε μόνο καλή η αρχή της μονής την ιερά κοινότητα, για να λύσουν το πρόβλημα, σε καμιά άλλη περίπτωση δεν μπορεί να επέμβει στα εσωτερικά της μονής. Αυτοί οι άνθρωποι ούτε κουράστηκαν, ούτε ξέρουν το κάθε διακόνημα της μονής. Θα πρέπει να τους κάνουμε τον ξεναγό, τον οδηγό, και μας λένε τώρα “αυτά είναι δικά μας και πρέπει να φύγετε”.

Τι λες ευλογημένε, που τα βρήκες, από τον πατέρα σου τα έφερες;; Δεν μπορώ να καταλάβω από που τα έφερε. Αυτά είναι για τους ανθρώπους που είναι μέσα στο μοναστήρι, δεν είναι για σας που δεν έχετε πατήσει στο μοναστήρι. Δεν προσφέρατε τίποτα, εμείς ιδρώσαμε εδώ μέσα, φάγαμε την ζωή μας. Εγώ είμαι από 19 χρονών, το μοναστήρι το βρήκαμε ερείπιο. Δεν υπήρχε νερό, κουβαλούσαμε από μια πηγή που έχει κάτω, δεν υπήρχαν αποχετεύσεις, δεν υπήρχε ξενώνας, μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε μόνο 40 άτομα και τώρα φιλοξενούμε 500 άτομα. Φτιάξαμε τις σκεπές, την εκκλησία, τα παρεκκλήσια, και τι δεν έχουν φτιάξει.

Και έρχονται τώρα αυτοί και μας λένε ότι πρέπει να φύγουμε εμείς. Και μόνο αυτή η αδικία η οποία γίνεται εις βάρος μας, δεν θα μείνει απλήρωτη από τον θεό. Έρχονται αυτοί χωρίς συνείδηση και μας λένε “πρέπει να φύγετε”. Τι λες ευλογημένε εγώ έχω 42 χρόνια στο μοναστήρι, άλλος έχει 60 χρόνια, άλλος 30, άλλος 40, και ήλθες εσύ ο χθεσινός να μου πεις να φύγω, από πού κι ως που, και με ποιο δικαίωμα, δηλαδή με τα ψεύτικα στοιχεία που παρουσιάζεις;;

Τα ψεύτικα αυτά στοιχεία χάλασαν το Άγιον Όρος, και δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο, για να μπορούν, να κάνουν ότι, θέλουν. Είναι αυτά μοναχική ζωή;; Ήλθαν στο Άγιον Όρος για να σωθούν, όχι δεν ήλθαν για να σωθούν, ήλθα για να πλουτήσουν, ήλθαν για να αρπάξουν ξένες περιουσίες που δεν τους ανήκουν, ήλθαν να φάνε ξένο κόπο, ήλθαν να πάρουν τον ξένο ιδρώτα, που εμείς οι πατέρες λιώσαμε για να συντηρήσουμε το μοναστήρι.

Και έρχονται αυτοί τώρα μοναχοί, ο θεός να τους κάνει, και μας λένε ότι “πρέπει να φύγετε εσείς”. Τι λες ευλογημένε, όπως έκανε ο Μουσολίνι και του είπε ο Ι. Μεταξάς, ας είναι αιωνία του η μνήμη, “δεν θα περάσετε”. Αυτό τους λέμε και εμείς. Δυστυχώς πατέρες μου δεν θα περάσετε, κι αν νομίζετε ότι, τα πάρετε όλα, να τα πάρετε, ούτε φέραμε τίποτα εδώ, ούτε θα πάρουμε τίποτα μαζί μας. Αλλά να ξέρουν ένα πράγμα ότι, εμείς έχουμε δηλώσει “Ορθοδοξία ή θάνατος”.

Και να προσέξουν πάρα πολύ αυτά τα οποία κάνουν, γιατί θα τους στιγματίσουν αιωνίως και απέναντι στη ιστορία, στην εκκλησία, αλλά και απέναντι στον κόσμο. Ας κάνουν ότι θέλουν, εγώ τα είπα και τα ξαναλέω, ότι συμβεί από δω και πέρα, θα είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.

Ν. Βάνης: Γέροντα έγραψα για τους κατσουλιέρηδες ότι παίρνουν από τα ακίνητα της μονής 20.000 Ευρώ το μήνα, χωρίς όμως να τους ανήκουν αυτά τα χρήματα.

Γ. Μεθόδιος: Ναι Νίκο μου, παίρνουν ακόμα χρήματα και από το κράτος. Τα μοναστήρια είχαν δώσει στους Μικρασιάτες μετόχια, και τότε το κράτος έδινε μία δραχμή το στρέμμα, πριν από το 2005 που μας τα έκοψαν , εμείς ως μονή παίρναμε 3.000.000 δραχμές, τώρα πόσα είναι δεν ξέρω. Όλα τα παίρνουν αυτοί, ας βρεθεί ένας εισαγγελέας, προκαλώ την δικαιοσύνη, να τους πει “ελάτε εδώ τόσα χρόνια τι τα κάνετε αυτά τα χρήματα;;” Τα παίρνουν έξι χρόνια. Μας πήραν τι τρακτέρ που εμείς το πήραμε με τον ιδρώτα, μ΄ αυτό εμείς οργώναμε για να τρώνε τα γεροντάκια, και πάνε και λειτουργούν, έχουν δε το θράσος να βγαίνουν και να λένε ότι “είμαστε καταληψίες”

Ν. Βάνης: Γέροντα γράφτηκε στην Ελεύθερη ώρα ότι, ο Πατριάρχης της Ρωσίας ήλθε σε επικοινωνία με τον Βαρθολομαίο για να ανοίξει το θέμα της μονής Εσφιγμένου.

Γ. Μεθόδιος: Ναι το είδα και εγώ στην Ελεύθερη Ώρα, αλλά είναι παραμύθια. Απλώς λένε ότι ο Πατριάρχης ήλθε στον Άγιον Όρος για να τα βρει ειρηνικά με την μονή Εσφισμένου, εμείς όμως το μόνο που βλέπουμε είναι μίσος.

Ν. Βάνης: Αποδείχθηκε γέροντα μου ότι ο Πατριάρχης ήλθε με τόση κακία εναντίον των γερόντων της μονής Εσφιγμένου, αυτή η πράξη είναι τελείως απαράδεκτη.

Γ. Μεθόδιος: Είναι απαράδεκτο, έπρεπε να μας πει “ελάτε βρε πατέρες, γιατί με κατηγορείτε ότι είμαι αιρετικός” και εμείς να του πούμε ότι όλα αυτά είναι αλήθεια, διότι έχουμε ντοκουμέντα, γι΄ αυτά που λέμε, και δεν έχουμε τίποτα με το Πατριαρχείο το οποίο θεωρούμε δικό μας, και το οποίο θα ξαναπάρουμε σαν Έλληνες. Εμείς τα έχουμε μ΄ αυτά τα πρόσωπα τα οποία δεν είναι Έλληνες, δεν είναι ορθόδοξοι, δεν ορθοτομούν τον λόγο της αλήθειας αυτά που θέλει ο Χριστός. Δεν μπορούμε να υποτασσόμεθα σ΄ έναν Πατριάρχη ο οποίος ότι, απόφαση βγάλει θα πρέπει να την εγκρίνει ο νομάρχης της Τουρκίας.

Ν. Βάνης: Άλλο απαράδεκτο και αυτό γέροντα μου, δηλαδή να κανονίζει ο Τούρκος νομάρχης τα του Ορθοδόξου Πατριαρχείου, και το τελευταίο που έγινε οι Μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδος μπορούν να πάρουν την Τουρκική υπηκοότητα.

Γ. Μεθόδιος: Και αυτό που λέει ο Πατριάρχης οι νέες χώρες, ποιες νέες χώρες, δηλαδή χωρίζεις την Ελλάδα στην μέση για να προάγεις τους Τούρκους. Τι είναι αυτό το πράγμα, η Ελλάδα είναι μία, και ενιαία από την μια άκρη ως την άλλη. Και για να μην πω σε όλον τον κόσμο, γιατί εμείς τους φωτίσαμε, εμείς τους κάναμε ανθρώπους. Έρχονται τώρα οι ξένοι και μας ζητούν αυτά που μας χρωστούν, γιατί μόνο η Γερμανία αυτά που έκανε στην Ελλάδα, πόσα χρωστάει;;

Ν. Βάνης: Αυτά που μας χρωστά η Γερμανία, είναι 560 δις γέροντα μου.

Γ. Μεθόδιος: Αυτά εάν μας τα δώσουν όχι μόνο ξεχρεώνουμε, αλλά η τεχνική οικονομική κρίση παγκοσμίως είναι έργο των σκοτεινών δυνάμεων που θέλουν, να πάρουν όλα τα χρήματα του κόσμου. Το βλέπουμε άλλωστε, κόψιμο από εδώ, κόψιμο από εκεί, γιατί κύριοι δεν κόβετε τους δικούς σας μισθούς;; Όπως έκανε ο Παπαδόπουλος ο οποίος είχε πει ότι “ τον μισθό μου τον αφιερώνω στο πολεμικό μας ναυτικό”.

Γιατί και εσείς δεν λέτε ότι, θα κόψουμε τους μισθούς μας, και θα δουλεύουμε με ένα μεροκάματο, όπως δουλεύουν οι φτωχοί εργάτες, για να ξεχρεώσουμε την Ελλάδα, αλλά εσείς κάθε λίγο και λιγάκι παίρνετε αυξήσεις, οι δε υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 5-6 μισθούς το μήνα, από πού;;

Ν. Βάνης: Οι υπάλληλοι της βουλής γέροντα μου από το 2002 έως και το 2011 τετραπλασιάστηκαν.

Γ. Μεθόδιος: Προσπαθούν να τα ξεπουλήσουν όλα, και εμάς που προσπαθούμε να μείνουμε Έλληνες Ορθόδοξοι, κύριε Νίκο μου μας πολεμούν από παντού. Ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την δικαιοσύνη, άλλα ούτε και από την εκκλησία υπάρχει ενδιαφέρον, μόνο ο πιστός κόσμος, οι άνθρωποι μας καταλαβαίνουν, και διαμαρτυρόμαστε και εναντίον της αστυνομίας και εναντίον της δικαιοσύνης, και εάν θα συμβεί κάτι, θα είναι αυτοί υπεύθυνοι.

Και εάν θα επέμβουν έστω και σε ένα κτίριο της μονής, τότε θα δουν αυτά τα οποία λέω. Θα είναι υπεύθυνοι ενώπιον της ιστορίας , γι΄ αυτά τα οποία θα γίνουν. Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στο παραμικρό. Θα υποχωρήσουμε τότε μόνον όταν δούμε ότι, πραγματικά ο Πατριάρχης είναι αυτός που πρέπει, ότι βαδίζει σύμφωνα με την Ελληνική ιστορία και την Ορθοδοξία, ότι είναι Έλληνας, ότι αυτά τα κάνει για το καλό της Ελλάδος και του Αγίου Όρους. Όταν φύγει από τις αιρέσεις, όταν δηλώσει ότι, δεν είναι μέσα στην μασονία, όταν σταματήσει όλα αυτά, τότε θα του φιλήσουμε και τα πόδια.

Ν. Βάνης: Εάν είναι δυνατόν ο Πατριάρχης να είναι χωμένες στην μασονία.

Γ. Μεθόδιος: Είναι δυνατόν!!! Αυτό λέμε και εμείς ένας ορθόδοξος Πατριάρχης να κάνει αυτά τα πράγματα, και να έρχεται εδώ για να μας πει τι;; Μα σε βλέπουμε!! Εμείς βλέπουμε τα έργα που κάνεις. Τι να κάνω τα μεγάλα λόγια.

Ν. Βάνης: Αυτό που είπε γέροντα μου ο Πατριάρχης ότι με την βοήθεια του Πρωθυπουργού θα διώξει τους μοναχούς από την μονή Εσφιγμένου. Τι θα κάνει θα στείλει την αστυνομία για να σας βγάλει από το μοναστήρι;;

Γ. Μεθόδιος: Όλα να τα περιμένεις από αυτούς τους ανθρώπους κύριε Νίκο μου, γιατί σου λέω ειλικρινά δεν πιστεύω σε τίποτα. Καλώς, κακώς, κάκιστα για μένα σε έβαλαν σε μια θέση. Αντί σαν άνθρωπος του θεού να πεις “ για ελάτε εδώ πατέρες, εμένα καλώς ή κακώς με βάλανε, μπορούμε να κάνουμε κάτι, να βρούμε μια λύση”. Αντί γι΄ αυτό εμάς μας έκοψαν το ρεύμα, το τηλέφωνο, κόψιμο από εδώ, κόψιμο από εκεί, κόψιμο το άλλο, κάτσε άνθρωπε μου ποιος είσαι;; Ο δικτάτορας για να σε φοβηθούμε;; Πάει πέρασε αυτή η εποχή που οι άνθρωποι έσκυβαν το κεφάλι, και ειδικά εμείς και η καταγωγή μας. Εγώ είμαι από την Πελοπόννησο, δεν σκύβουμε το κεφάλι, προτιμούμε να κοπεί το κεφάλι μας, παρά να σκύψουμε στα θέματα αυτά.

Ν. Βάνης: Και καλά κάνετε γέροντα μου.

Γ. Μεθόδιος: Δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα, εάν χρειαστεί θα πάμε και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα τους κυνηγήσουμε, γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα τους θησαυρούς αυτούς οι οποίοι είναι για την ορθοδοξία, για τους Έλληνες, να τους ξεπουλήσουμε στους Ευρωπαΐους, στον διεθνή Σιωνισμό, στο χρήμα. Δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να βγάζουμε τις εικόνες έξω, για να μαζέψουμε χρήματα. Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεπουλήσουμε το Άγιον Όρος, δεν έχουμε δικαίωμα να χαλάσουμε το άβατο, δεν έχουμε κανένα τέτοιο δικαίωμα.

Ν. Βάνης: Θα πρέπει να υπάρξει αντίσταση, ευτυχώς που είστε και εσείς στο μοναστήρι και κάνετε μεγάλο αγώνα. Εγώ δεν νομίζω γέροντα μου να κάνουν την κίνηση στο να έλθουν και να σας πετάξουν από το μοναστήρι.

Γ. Μεθόδιος: Έχουμε στην Ιερισσό ένα κτήμα.

Ν. Βάνης: Τι έγινε εκεί με κάποιον εργολάβο;;

Γ, Μεθόδιος: Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι εκτός δρόμου, πέρασε ο δρόμος και έκοψε ένα κομμάτι, και πήγαν οι κατσουλιέρηδες την ημέρα που ήταν ο Πατριάρχης εδώ, και το έκαναν αυτό για να προκαλέσουν. Σου λέει μην πάμε εμείς και δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, για να πούνε, ποιοι είναι αυτοί. Έβαλαν ένα εργολάβο, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτα για να το μπαζώσει. Μου παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε έτσι κι έτσι, και πήγα στον εργολάβο, και του είπα, γιατί κύριε Βασίλη πήγες;; Και εκείνος μου απάντησε ότι, μου έφεραν χαρτί οι κατσουλιέρηδες, ότι πρέπει να κάνουμε αυτήν την δουλειά. Του είπα λοιπόν ότι εσύ γιατί δεν ρώτησες, εμείς βρισκόμαστε στα δικαστήρια, δεν βγήκε καμιά απόφαση, πως πας σε ξένο κτήμα;; Του είπα να σταματήσεις τώρα, γιατί αλλιώς θα σου στείλω την αστυνομία, να σου πάνε αυτόφωρο.

Ν. Βάνης: Τελικά σταμάτησε γέροντα μου;;

Γ. Μεθόδιος: Σταμάτησε, αλλά κοιτάτε πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, την ημέρα που ήταν ο Πατριάρχης εδώ, προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα. Σου λέει θα πάμε εκεί, για να έλθει κάποιος, να γίνει φασαρία, για να έχουνε να λένε.

Ν. Βάνης: Αυτό ήταν το κίνητρο τους γέροντα μου

Γ. Μεθόδιος: Στο κτήμα αυτό το οποίο κτίσαμε με ιδρώτα και κόπο, έχουμε πέντε ζώα, για να παίρνουμε εμείς το τυρί, να τρώνε οι πατέρες, αλλά φιλοξενούμε και τον κόσμο, δεν είμαστε μόνοι μας. Κοιτούν αυτοί οι άνθρωποι να μας αποκόψουν από παντού. Έκοψαν τα ενοίκια, έκοψαν εδώ, έκοψαν εκεί, ξέχασαν μόνο έναν πράγμα οι ευλογημένοι “πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε ουκ ελαβοθήσσονται από παντός αγαθού”. Πτωχεύει ποτέ ο θεός, από τις πέτρες θα μας δίνει να τρώμε, γιατί αυτό που κάνουμε, δεν το κάνουμε από συμφέρον, γιατί θα μπορούσαμε να τους κοροϊδεύουμε, και να παίρνουμε τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να τα έχουμε καλά με όλους, αλλά δεν μάθαμε να υποκρινόμεθα, μάθαμε να λέμε τα σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη.

Ν. Βάνης: Γέροντα ένας ακροατής μας από την Νέα Υόρκη λέει στο μήνυμα του “ Μην φοβάστε γέροντα μου όλος ο Ελληνισμός είναι μαζί σας”.

Γ. Μεθόδιος: Ευχαριστούμε τον αδελφό. Αυτήν την στιγμή κύριε Νίκο αυτοί έχουν κάνει ένα δικαστήριο για το κονάκι της Θεσσαλονίκης, το κέρδισαν , γιατί δεν υπάρχει δικαιοσύνη, αλλά εμείς προσφύγαμε σε ανώτερα δικαστήρια, και μας χρέωσαν 5.500 Ευρώ για δικαστικά. Χρωστούμε 10.000 – 12.000 Ευρώ μόνο για δικαστικά έξοδα.

Ν. Βάνης: Δυστυχώς γέροντα μου δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Γ. Μεθόδιος: Ακριβώς αυτό λέω, και καταγγέλλουμε σε όλους τους Έλληνες, σ΄ όλον τον κόσμο αυτήν την αδικία, η οποία γίνεται εναντίον της μονής μας από πέντε άτομα τα οποία δεν ξέρουν γιατί ήλθαν στο Άγιον Όρος. Ο Πατριάρχης παραπονείται ότι τον πιέζουν οι Τούρκοι, μα αφού πιέζεις εσύ τους αδελφούς σου, δεν θα σε πιέσει ο Τούρκος, ο οποίος είναι αλλόθρησκος;; Όταν εσύ κάνεις κακό στα παιδιά σου, γιατί το Άγιον Όρος ανήκει στο Πατριαρχείο, μας λέει ότι είμαστε σχισματικοί., γιατί το κάναμε όχι επειδή είμαστε εναντίον σου, αλλά δεν βαδίζεις σωστά. Είναι ποτέ δυνατόν ο Πατριάρχης να σκέπτεται μ΄ αυτόν τον τρόπο;; Νομίζει εάν μας διώξουν από εδώ θα πανηγυρίσουν, Μπράβο στον Πατριάρχη ο θεός να του δίνει χρόνια, ωραίος Πατριάρχης, εάν ήταν έτσι όλοι οι Πατριάρχες, δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο.

Ν. Βάνης: Έχετε απόλυτο δίκιο γέροντα μου, εάν κάνουν αυτήν την κίνηση , να σας εκδιώξουν από το μοναστήρι, θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες πιστοί που αγαπούν αυτό το μοναστήρι.

Γ. Μεθόδιος: Πάρα πολύς κόσμος αγαπά ο μοναστήρι, γι΄ αυτό μπορούμε και στεκόμαστε όρθιοι. Εγώ ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Δεν μπορούμε εμείς σαν Έλληνες να προδώσουμε αυτά τα οποία πιστεύουμε, αλλιώς είναι περιττό που ήλθαμε στον Άγιον Όρος, για να κάνουμε τι;; Να μαζεύουμε χρήματα, αυτοκίνητα πολυτελείας γιατί;; Μας λένε ότι είμαστε παράνομοι, ας κάνουν έναν έλεγχο στις Καρυές να δούνε πόσοι έχουν παράνομα αυτοκίνητα. Και εμείς που έχουμε δύο σαράβαλα για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο, είμαστε παράνομοι, και είναι δικά τους, πρέπει να τα πάρουν, προς θεού δηλαδή!!!

Ν. Βάνης: Γέροντα μου εγώ πιστεύω ότι, δεν θα κάνουν την κίνηση, να έλθουν στην μονή, γιατί θα είναι εις βάρος τους.

Γ. Μεθόδιος: Σίγουρα, αλλά οι σκοτεινές δυνάμεις Νίκο μου θέλουν, να τελειώνουν με τους αντιδραστικούς, για να προχωρήσουν τα σχέδια τους, και τα σχέδια τους είναι το ξεπούλημα της Ελλάδος, του Αγίου Όρους, να μην υπάρχει τίποτα, να μην ακούγεται Έλληνας πουθενά δυστυχώς, και δεν έχουμε αρχηγούς, ούτε Θρησκευτικούς, ούτε πολιτικούς, για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ο Αρχιεπίσκοπος είναι άφωνος.

Ν. Βάνης: Όντως γέροντα μου ο Αρχιεπίσκοπος είναι τελείως άφωνος.

Γ. Μεθόδιος: Είναι άφωνος, κάτσε δεν έχεις την δύναμη, κατέβα κάτω, χτύπα με δύναμη το χέρι σου, και να πεις “τι είναι αυτά, με ποιους συμμαχείς;;” Κύριε Νίκο μου τα λέω από πίκρα και μόνο, εμάς καλό μας κάνουν.

Ν. Βάνης: Γέροντα μου όλα αυτά σας δυναμώνουν περισσότερο. Από την εφημερίδα που διανέμεται δωρεάν σ΄ όλην την Ελλάδα και περιείχε την πρώτη συνέντευξη σας, δέχθηκα μηνύματα από πολλούς οι οποίοι μου είπαν “ να πείτε στον γέροντα ότι είμαστε στο πλευρό της μονής”, εκφράζουν τον θαυμασμό τους προς τους γέροντες που κάνουν αυτόν τον αγώνα, δυστυχώς οι περισσότεροι δεν γνώριζαν τα πεπραγμένα του Πατριάρχη, οι περισσότεροι είναι εναντίον του.

Γ. Μεθόδιος: Όλος ο κόσμος θα γυρίσει μ΄ αυτά που κάνει. Αυτήν την στιγμή ο Πατριάρχης είναι επάνω με τους κατσουλιέρηδες. Τι δουλειά έχει με τους κατσουλιέρηδες;;

Ν. Βάνης: Αυτοί γέροντα μου είναι σε ηλικία πολύ νέοι.

Γ. Μεθόδιος: Οι τέσσερις είναι νέοι, ο γέροντας μόνο είναι μεγάλος. Όταν εμείς ήμασταν μοναχοί αυτοί ήταν αγέννητοι ακόμα. Και μας λένε τώρα ότι κάνουμε και κατάληψη. Αλλά είπαμε έπρεπε αν υπάρχει δικαιοσύνη.

Ν. Βάνης: Αποδεικνύεται γέροντα μου ότι δεν υπάρχει κανείς δικαστικός λειτουργός που να πράττει σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.

Γ. Μεθόδιος: Ένας τουλάχιστον να βρεθεί, να τους πιάσει από το αυτί και να τους πει “ελάτε εδώ”. Εμείς κάναμε μια μηνυτήρια αναφορά, την πήγαμε στον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αυτήν την στιγμή μου διαφεύγει το όνομα του, και ο πρόεδρος έστειλε στον Πολύγυρο να αρχίσουν ανακρίσεις. Διευθυντής ασφαλείας του Πολυγύρου ήταν ο Τασσιόπουλος, τον οποίον έπιασαν με λαθραία τσιγάρα, ο κύριος αυτός τον μήνυση την έβαλε στο συρτάρι, αλλά και ο νέος που ανέλαβε δεν έκανε τίποτα, σίγουρα υπήρχαν άνωθεν εντολές, γιατί θα βγουν πράγματα τα οποία θα τους εκθέσουν. Γιατί λοιπόν δεν ενεργούν, για να δουν που είναι η αλήθεια;; Να βρεθεί κάποιος που να πει, γιατί γίνεται αυτή η αδικία σ΄ αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι Έλληνες αυτοί;; Στο τέλος μας βγάζουν ότι εμείς δουλεύουμε εναντίον τους Αγίου Όρους και εναντίον της πατρίδος μας, μα είναι ποτέ δυνατόν;;;

Ν. Βάνης: Είστε οι μόνοι γέροντα μου που αγωνίζεστε υπέρ της πατρίδος και της ορθοδοξίας, οι υπόλοιποι γέροντες του Αγίου Όρους δεν βλέπω να αντιδρούν στα σχέδια του Πατριάρχη, αλλά και εναντίον αυτών που πάνε να βουλιάξουν την Ελλάδα.

Γ. Μεθόδιος: Να την βουλιάξουν, κι άλλο αν την βουλιάξουν;; Αλλά έχει ένα ωραίο ο Γιώργος Σουρής, δεν ξέρω εάν το έχετε υπ΄ όψιν σας, θα το διαβάσω να το ακούσει και ο κόσμος.

Λέει λοιπόν “Ποιος είδε κράτος λιγοστό, σ΄όλη την γη μοναδικό, εκατό να ξοδεύει και πενήντα να μαζεύει. Να τρέφει όλους τους αργούς, νάχει επτά πρωθυπουργούς, ταμείο δίχως χρήματα, και δόξες τόσα μνήματα. Να ΄ χει κλητήρες για φρουροί και να κλέβουν φανερά, και ενώ αυτοί σε κλέβουμε, τον κλέφτη να γυρεύουνε. Κλέφτες, πτωχοί, και άρχοντες με άμαξες και άπχια, κλέφτες χωρίς πήχη γη, και κλέφτες με παλάτια. Ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί, ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή. Όλοι σ΄ αυτήν την γη μασκαρεύτηκαν, ονείρατα, ελπίδες, και σκοποί, οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκανε, δεν ξέρουμε τι λέγεται ντροπή. Χαρά στους χασομέρηδες, χαρά στους αρλεκίνους, σκλάβους ξανάσκυψε ο Ρωμιός και δασκαλοκρατιέται. Γι΄ αυτό το κράτος που τιμά, τα ξέφρενα γαϊδούρια, σιχτίρ στα χρόνια τα παλιά, σιχτίρ και στα καινούργια. Και των σοφών οι λόγοι θαρρώ πως είναι ψώρα, τις πτώσεις ότι λέει κανένας δεν εφάνει. Αυτός ο πλάνος κόσμος και πάντοτε και τώρα, δεν κάνει ότι λέγει, δεν λέγει ότι κάνει. Σουλούπι, μπόι, μικρομεσαίο, ύφος του γόη ψευτομοιραίο, λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης, σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι, κάτι μισόμαθε και όλα τα ξέρει, Και από προς πάππου και από παππού, και χρόνος μπούφος και αλεπού. Και ψωμοτύρι και για καφέ, δεν βαριέσαι και ωχ αδελφέ. Ωσάν πολίτης σκυφτός ραγιάς, σαν πιάσει πόστο δερβεναγάς, θέλει ακόμα και αυτό είναι ωραίο, παριστάνει τον Ευρωπαίο. Στα δυό φορώντας στα πόδια που΄ χει, στο ένα λουστρίνι, στο άλλο τσαρούχι. Δυστυχία σε Ελλάδα με τα τέκνα που γεννάς, Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα”. Αυτό γράφτηκε πριν από 120 χρόνια.

Ν. Βάνης: Πριν από 120 χρόνια γέροντα μου μπορεί να γράφτηκε, αλλά είναι τόσο επίκαιρο.

Γ. Μεθόδιος: Έγραψε κάποιος κριτικός, ήταν λέει κάποια εποχή που οι μοναχοί ήταν σαν τα βόδια, και κοιτούσαν να τρώνε και τίποτε άλλο. Το ίδιο έγινε τώρα και ακόμα χειρότερα. Καταντήσαμε να είμαστε επαίτες στους Εβραίους για να μας δώσουν χρήματα. Μα το Άγιον Όρος στήθηκε με χρήματα των Εβραίων;; Ήλθα οι Εβραίοι για να το συντηρήσουν, για να μας δώσουν χρήματα. Η Παναγία μας που το συντήρησε τόσα χρόνια, δεν μπορεί να το συντηρήσει και τώρα;; Γιατί καταντήσαμε σ΄ αυτό το χάλι, γιατί φτάσαμε σ΄ αυτόν τον γκρεμό;; Γιατί δεν βγαίνει ένας Έλληνας για να τους κόψει τα πόδια;; Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε ηγουμένους που ήλθαν από αδελφότητες, που είχαν συνηθίσει να υπηρετούν τις γυναίκες, για να καταργήσουν το άβατο του Αγίου Όρους;; Εάν δεν σας άρεσε κύριοι ας μην ερχόσασταν. Λένε εμάς καταληψίες, αλλά όλα τα μοναστήρια τα κατέλαβαν οι απ΄ έξω αδελφότητες, του Διονυσίου, του Σίμωνος Πέτρας, το Βατοπέδι, του Αγίου Παύλου, του Σταυρονικήτα, όλες οι αδελφότητες ήλθαν απ΄ έξω. Εμείς κάναμε κατάληψη λοιπόν;; Οι αδελφότητες έξω ήταν με το νέο ημερολόγιο και τώρα κάνουν ότι είναι με το παλαιό, δηλαδή γιατί αυτή η κοροϊδία, γιατί κανείς δεν έχει το σθένος να μιλήσει.

Ν. Βάνης: Είναι μεγάλη κοροϊδία γέροντα μου όπως το λέτε.

Γ. Μεθόδιος: Ο Κοσμάς ο Φλαμιάτης του χίλια επτακόσια τόσο, λέει “θα μορφώσουν νέους με το σύστημα της πλάνης, και μετά θα τους στείλουν στα μοναστήρια του Αγίου Όρους και των Μετεώρων να πιάσουν θέσεις, και μετά να γίνει η άλωση από μέσα”. Τα Μετέωρα τα κατέστρεψαν, έφτασαν στο σημείο να γυρίζουν πορνοταινίες επάνω στις άγιες τράπεζες των Μετεώρων, τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο και στο Άγιον Όρος. Δεν θα βρεθεί κάποιος να τους κόψει την φόρα;;

Ν. Βάνης: Σίγουρα πρέπει να βρεθεί κάποιος γέροντα μου για να τους κόψει την φόρα, διότι δεν πάμε καθόλου καλά.

Γ. Μεθόδιος: Εμείς ξέρεις πόσες φορές αδελφέ μου έχουμε φτάσει στο σημείο να μην έχουμε ούτε 5 Ευρώ που λέει ο λόγος. Και όμως έρχονται αυτοί οι αδελφοί μας, και αντί σαν άνθρωποι του θεού, βγαίνουν και μιλούν περί αγάπης, που την είδαν την αγάπη οι σημερινοί Αγιορείτες;; Να πούνε από το 2005 τους κόψαμε τα πάντα, πως ζούνε αυτοί οι άνθρωποι,, τι κάνουν;; Αλλά ξέρουμε να δίνουμε δυό δραχμές στον άλλον και να νομίζουμε ότι είμαστε οι μεγάλοι ευεργέτες. Δυστυχώς το Άγιον Όρος αδέλφια μου βουλιάζει, ας το δούνε και αυτό πριν είναι αργά.

Ν. Βάνης: Γέροντα μου εμείς πάντα θα είμαστε στο πλευρό σας. Δεν ξέρω εάν έχεις να προσθέσει κάτι άλλο.

Γ. Μεθόδιος: Νάσαι καλά. Λυπάμαι για την πορεία του Πατριάρχη, λυπάμαι για την πορεία του έθνους, λυπάμαι για την πορεία του Αγίου Όρους, λυπάμαι για την πορεία της ορθοδόξου εκκλησίας. Ευχαριστώ όλους τους αδελφούς που μας ακούν και μας στηρίζουν, ο θεός να τους έχει καλά. Να μην ξεχνούν ότι ο Έλληνας δεν πρέπει να προδίδει, ο Έλληνας πρέπει να είναι έτοιμος, πόσο μάλλον εμείς που αφήσαμε τα πάντα για να έλθουμε εδώ, και μαλώνουμε μεταξύ μας. Δεν δίδουμε το καλό παράδειγμα. Όμως εμείς δεν δώσαμε αφορμή σε κανέναν, απλώς προσπαθούμε να μην περάσουν τα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων.

Ν. Βάνης: Σ΄ ευχαριστώ γέροντα μου.

 Γ. Μεθόδιος: Ευχαριστώ κύριε Νίκο μου, η Παναγιά μαζί σας, και να είμαστε πάντα Έλληνες.

Γεροντας Μεθόδιος Ι.Μ Εσφιγμένου για το Κονάκι  Elliniko Fenomeno https://youtu.be/–HWi5j_gXI

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...