Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΒυθίσατε το Τσεσμέ...

Βυθίσατε το Τσεσμέ ή διακόψτε τις διερευνητικές!


Του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή*Νέα Υόρκη

Από όποια πλευρά και να το δη κανείς, οι έρευνες του Τσεσμέ στο Αιγαίο είναι παράνομες, παράτυπες και πέραν του ανεκτού προκλητικές.

Οσο κι’αν αγωνίζωνται κάποιοι εντός Ελλάδος να μας πείσουν ότι παρά την πρόκληση το τουρκικό πολεμικό σκάφος με τη συνοδεία του κινούνται στα όρια της νομιμότητος, αυτό δεν ισχύει. Κατά αρχάς, η Νάφτεξ έχει εκδοθεί παράνομα αφού η

Σμύρνη δεν έχει δικαιοδοσία στο Βόρειο Αιγαίο και η Ελλάς, η μόνη αρμόδια χώρα, δεν του έδωσε άδεια διεξαγωγής ερευνών είτε στον αφρό είτε στον βυθό.

Ούτε πρόκειται για ένα πλοίο του μακαρίτη του Κουστώ που ελέγχει την ποιότητα των υδάτων ή κάνει κάποιο ντοκυμανταίρ. Μιλάμε για κανονική εισβολή σε ύδατα ελληνικών συμφερόντων από πολεμικά σκάφη της γείτονος κι’ας μην διυλίζωμαι άλλο τον κώνωπα (πετρέλαιο να δούμε πότε θα διυλίσουμε). Το ερώτημα είναι τί κάνει η Ελλάς.

Μέχρι στιγμής τίποτα, πέραν κάποιων χρήσιμων διαβημάτων. Ούτε απειλή βύθισης, όπως θα έπρεπε, η οποία ακόμη κι’αν διστάζη η κυβέρνηση να την κάνη, θα έπρεπε η αξιωματική αντιπολίτευση να την κοπανάη συνέχεια, έστω και ως μπλόφα!

Διότι έτσι βοηθιέται η εθνική πολιτική όπως έγινε και το 1975 όταν ο …Αντρέας φώναζε “βυθίσατε το Χόρα” που τώρα επανέρχεται ως Τσεσμέ! Αυτό το παιδί ο Αλέξης, τί περιμένει για να ξυπνήση; Και κομματικά μόνο να δη κανείς το θέμα, θα έπρεπε να ήταν στα κάγκελα αυτές τις μέρες.

Οι Τούρκοι του δίνουν συνεχώς ευκαιρίες στο πιάτο κι’αυτός είναι σα να λέη ότι κάνει δίαιτα. Η κατάσταση πλέον έχει περάσει στον χώρο της ψυχολογίας, τί να πω;

Ολοι μας δε, πρέπει να απαιτούμε τη βύθιση του Τσεσμέ για να βοηθήσωμε την εθνική πολιτική, για να μπορή ο πρωθυπουργός να πη στους ξένους συνομιλητές ότι πιέζεται εσωτερικώς αφόρητα!

Αντ’αυτού δίνουμε την εντύπωση ότι κατάπιαμε μια ακόμη πρόκληση αμάσητη, άρα μπορούμε να καταπιούμε και άλλες!

Οχι μόνο δεν έγινε απειλή βύθισης, μα ούτε και ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει πλέον κατάλληλο κλίμα για συνέχιση των διευρευνητικών!

Εάν τουλάχιστον έκανε το δεύτερο η Αθήνα, θα είχε τη Γερμανία σπεύδουσα να πείση την Αγκυρα να αποσύρη το Τσεσμέ προκειμένου να συνεχιστούν οι συναντήσεις έστω και για το θεαθήναι διότι μ’αυτόν τον τρόπο αποτρέπονται οι κυρώσεις στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της 25ης Μαρτίου!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...