Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΒρετανικό «όχι» σε...

Βρετανικό «όχι» σε απευθείας πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και κατεχόμενων

eu-cuprus.jpgΣημαντική εκτιμάται από την κυπριακή κυβέρνηση η απόφαση βρετανικού δικαστηρίου, βάσει της οποίας ορθώς η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της Βρετανίας (CAA) δεν επιτρέπει τις απευθείας πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των κατεχόμενων.Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», το καθεστώς των κατεχόμενων δέχτηκε ισχυρό νομικό «χαστούκι» από βρετανικό δικαστήριο το οποίο αποφασίζοντας επί προσφυγής των λεγόμενων «Τουρκοκυπριακών Αερογραμμών» αποφάσισε ότι πολύ ορθά η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) δεν επιτρέπει τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και παράνομου αεροδρομίου Τύμπου.

Το βρετανικό δικαστήριο προς το οποίο προσέφυγε το καθεστώς των κατεχομένων, ζητώντας να ακυρωθεί η απαγόρευση που επιβάλλει το CAA σε απευθείας πτήσεις, απέρριψε με απόφασή του την προσφυγή.

Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποχρέωση να σέβεται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως συμβαλλόμενο μέρος της σύμβασης του Σικάγου για τη διεθνή πολιτική αεροπορία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου χαρακτήρισε πολυδιάστατη τη σημασία της απόφασης του Βρετανικού Δικαστηρίου και επεσήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποκλειστική κυριαρχία επί ολόκληρου του εδάφους, των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της Κύπρου, ανεξάρτητα του κατά πόσον ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο επί τούτου.

Οι λεγόμενες Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές και η βρετανική εταιρεία CTA Holidays θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση του Βρετανικού Δικαστηρίου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτζά.

Ο Χ.Ερτακιτζά εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση και πρόσθεσε ότι αυτή δεν συμβάλει στην, κατά τον ισχυρισμό του, άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων./ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...