Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΒιβλίο αμφισβητεί 'Ομηρο,...

Βιβλίο αμφισβητεί ‘Ομηρο, Τροία, Ιλιάδα

odysseas1.jpgπου εκδόθηκε πρόσφατα, με τίτλο ”Rediscovering Homer” πωλείται και μέσω online στο οποίο κάνει αναφορά ένα περιοδικό της ΗΠΑ,με την σημείωση ”Was Troy real—and was the author of The Iliad a woman?”.Η Ομογένεια άρχισε να κινητοποιείται, αισθανόμενη ότι παρατράβηξε η παραχάραξη της ιστορίας μας, από τα ΜΜΕ, πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τους εκδοτικούς οίκους, στις ΗΠΑ. Στο βιβλίο, διατυπώνονται πολλά ερωτηματικά γιά την ύπαρξη του ‘Ομηρου, ακόμα και γιά το αν έγινε ο πόλεμος στην Τροία.

books_homer.gif Γιά την Ιλιάδα, ο συγγραφέας, αναρωτιέται αν γράφηκε από… γυναίκα.

Επιφανείς Ελληνοαμερικανοί και στελέχη ομογενειακών Oργανώσεων, ενώ άρχισαν ήδη,  να στέλνονται επιστολές διαμαρτυρίας στον εκδοτικό οίκο.

Διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβούλιου και νεοεκλεγμένος περιφερειάρχης ΣΑΕ, ΗΠΑ. Στην ανακοίνωσή του τονίζονται τ’ ακόλουθα: «Η παραχάραξη της Ιστορίας και του πολιτισμού μας με βιβλία και άρθρα στις ΗΠΑ, πρέπει να σταματήσει. Επιβάλλεται ν’ αντιδράσουμε, έστω τώρα, αφού γιά διάφορους λόγους δεν αντιδρούσαμε στο παρελθόν. Καλώ όλες τις Οργανώσεις-μέλη του Εθνικού Συμβούλιου, όλους τους συναδέλφους πρόεδρους και κάθε Ομογενή ξεχωριστά, να διαμαρτυρηθεί έντονα. Ο Ελληνισμός της Αμερικής ως εθνικότητα είναι πρώτος σε μορφωτικό επίπεδο και δεύτερος σε οικονομική δύναμη στις ΗΠΑ. Κατέχει υψηλές θέσεις στην Αμερικανική Επιχειρηματική Αγορά, στην Πολιτική και εκατοντάδες καθηγητές μας διδάσκουν στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια. Kατά συνέπεια, δεν μπορούμε άλλο ν’ ανεχόμαστε την παραχάραξη της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας…».

 Ο πρόεδρος της Παν-Ηπειρωτικής, σε δήλωσή του γιά το ζήτημα, αναφέρει: «’Εχουμε φάει αρκετές σφαλιάρες τις τελευταίες δεκαετίες, με αποκορύφωση την αναγνώριση των Σκοπίων ως ”Δημοκρατία της Μακεδονίας”, από την κυβέρνησή μας στις ΗΠΑ. ‘Οπως γνωρίζουμε, η αντίδρασή μας τότε ήταν υποτονική, δεν μας υπολογίζουν στην Ουάσιγκτον. Μας βαράνε ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, πολιτικοί κι εμείς δεν είμαστε οργανωμένοι, οπότε δεν αντιδρούμε. Επιβάλλεται να κινητοποιηθούμε, να δείξουμε την δύναμή μας. Τώρα αμφισβητούν ακόμα και την ύπαρξη του Ομήρου, σε λίγο θ’ αμφισβητήσουν και τον παρθενώνα…»

Ο (τυπικά ακόμα) παγκόσμιος πρόεδρος του ΣΑΕ, σε ανακοίνωσή του, μέσω του γραφείου στο Σικάγο, αναφέρει: «’Εχω τονίσει ότι αγωνίζομαι και θ’ αγωνίζομαι γιά την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Αν και το θέμα του βιβλίου δεν έχει άμεση σχέση με την Ορθοδοξία, νομίζω ότι πρέπει να το καταδικάσουμε. Θα έρθω σ’ επαφή το συντομότερο, με το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ, με το οποίο έχω στενούς δεσμούς γιά 30 χρόνια, ώστε να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Αμερικής, μας δήλωσε: «Αν και κατά παράδοση, εμείς οι Κύπριοι στις ΗΠΑ δεν ασχολούμεθα με θέματα που έχουν σχέση με την Ελλάδα, αλλά μόνο με θέματα που έχουν άμεση σχέση με την Κύπρο μας, καταδικάζουμε την παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας-μυθολογίας και καλώ όλους του Κύπριους, ν’ αντιδράσουν, με ότι τρόπο μπορούν»

Ο πρόεδρος της Χιακής Συνομοσπονδίας Αμερικής, δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να κυκλοφορούν τέτοια βιβλία. Εμείς οι Χιώτες θ’ αντιδράσουμε, επειδή ο ‘Ομηρος ήταν Χιώτης. Δηλαδή, τι θέλει να μας πει ο συγγραφέας; ‘Οτι ο Όμηρος δεν υπήρξε, δεν έγραψε την Ιλιάδα ή ότι ήταν γυναίκα; Γιά το θέμα θα έρθω σ’ επαφή αμέσως και με τον αδάμαντα της διπλωματίας μας, τον Χιώτη πρέσβη μας στον ΟΗΕ».

Ο πρόεδρος της (νέας) Νομαρχιακής Οργάνωσης της ”Νέας Δημοκρατίας”, δήλωσε: «Καλώ τις δεκάδες χιλιάδες μέλη των Τοπικών μας Οργανώσεων, ν’ αντιδράσουν. Εγώ, ως Χιώτης, είμαι ευαίσθητος σε ότι έχει σχέση με τον ‘Ομηρο».kalami

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...