Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΑΧΕΠΑ (ΑΗΕΡΑ): Η...

ΑΧΕΠΑ (ΑΗΕΡΑ): Η ”μεγάλη” φιλελληνική Οργάνωση, που προσβάλει την Ομογένεια και δεν τιμά το όνομά της

Τον χρόνο 1922 ιδρύθηκε στην πόλη Ατλάντα της Πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ, η ΑΗΕΡΑ (American Hellenic Educational Progressive Association, δηλ. ”Αμερικανο-Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση”) γιά να προστατεύονται οι ‘Ελληνες μετανάστες της περιοχής, από τις ρατσιστικές επιθέσεις της ΚΚΚ (Κου Κλουξ Κλαν). Από τότε ίσαμε τώρα, άλλαξαν πολλά στην Οργάνωση, ενώ ουδέποτε υπήρξε ουσιαστικά ”ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Προοδευτική Οργάνωση”.

Με μέλη ηλικιωμένους ‘Ελληνες μετανάστες σήμερα, τα τμήματά της ασχολούνται μόνο με την καλοπέραση των μελών. Σε όποια εκδήλωση της ΑΗΕΠΑ πάει κάποιος, νομίζει ότι ευρίσκεται σε…γηροκομείο. Στην Οργάνωση, ο μέσος όρος ηλικίας των μελών είναι τα 70 χρόνια. Τα μέλη σήμερα είναι, βασικά, ‘Ελληνες μετανάστες της περιόδου 1960-1975, που εξασφάλιζαν ”πιστοποιητικά κοινωνικών-πολιτικών φρονημάτων” από τις ”αρχές” της Ελλάδας, γιά να έρθουν ως μετανάστες στις ΗΠΑ. Αλλά, αρκετοί έφταναν στις ΗΠΑ και λαθραία, ως πληρώματα εμπορικών πλοίων. Και οι παλαιότεροι τους έλεγαν: ”Γιά να φαίνεσαι σπουδαίος, πρέπει να δηλώνεις Ρεπουμπλικανός, να είσαι μέλος της ΑΧΕΠΑ και να γίνεις, αν είναι κατορθωτό, Μασόνος”. Τώρα, οι ”λαθραίοι” ‘Ελληνες της περιόδου 1960-1975, υποστηρίζουν θερμά την πολιτική Τραμπ κατά των…λαθραίων μεταναστών.
Ο ”μύθος” της ΑΧΕΠΑ διαλύθηκε την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα, όταν, η Οργάνωση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1968), έκανε συνέδριο στην Αθήνα, γιά να στηρίξει την ”χούντα των συνταγματαρχών”, με υπόδειξη της αμερικάνικης κυβέρνησης (Νίξον). Αλλά το σημείωμα αυτό δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί μς τις ”υπόγειες διαδρομές” ΑΧΕΠΑ και μυστικών (ή φανερών) Υπηρεσιών των ΗΠΑ, γιά τον αφελληνισμό των Ελλήνων μεταναστών, μέσω άγριας μορφής αμερικανοποίησης.
Η ηγεσία της, διαχρονικά, φρόντισε να αξιοποιήσει προγράμματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως αυτό με τα γηροκομεία. Σήμερα η ΑΧΕΠΑ έχει περίπου 4.800 διαμερίσματα σε συγκροτήματα γηροκομείων (μόνο γιά τα μέλη της) σε 21 Πολιτείες των ΗΠΑ, που βασικά χρηματοδοτούνται από την αμερικάνικη κυβέρνηση, μέσω ΗUD. Ακόμα και το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα (αρχές δεκαετίας ’50), φιάχτηκε με χρήματα (σε μεγάλο ποσοστό) της αμερικάνικης κυβέρνησης, μέσω της ΑΧΕΠΑ.

Αμερικανοποίηση
Στα τμήματα (chapters) της ΑΧΕΠΑ, στις συνεδριάσεις κλπ, ομιλείται ΜΟΝΟ η αγγλική. Το ίδιο και σε όλες τις εκδηλώσεις της, που είναι, βασικά ”φαγοπότια”, ΜΟΝΟ γιά τα μέλη της. Ακόμα και υποτροφίες μικρών ποσών, δίνονται ΜΟΝΟ σε παιδιά μελών της. ‘Οσοι εγγράφονται μέλη σήμερα, είναι, οι περισσότεροι, επαγγελματίες-επιχειρηματίες, γιά προσέλκυση πελατών. Ενδεικτικό και το γεγονός ότι στις ”χοροεσπερίδες” των τμημάτων της ΑΗΕΠΑ, ακόμα και οι ορχήστρες ”που βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη”, πρέπει να είναι, οι οργανοπαίκτες, μέλη της ΑΧΕΠΑ.
Η Οργάνωση ΔΕΝ ασχολείται με τα εθνικά θέματα Ελλάδας και Κύπρου, επειδή ”η νομοθεσία στις ΗΠΑ δεν της το επιτρέπει, είναι δηλωμένη ως εκπαιδευτική-φιλανθρωπική Οργάνωση. Και αν το πράξει θα χάσει την ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια”. Αλλά στήριξε την ”χούντα των συνταγματαρχών”, στην Ελλάδα και ”κάρφωνε”, τότε, στα Προξενεία, Ομογενείς αντιχουντικούς.
Και αφού η Οργάνωση ΔΕΝ κάνει οτιδήποτε γιά Ελλάδα-Κύπρο, γιά την Ομογένεια, γιά την ελληνική Παιδεία των παιδιών Ομογενών (έστω των μελών της), γιά την διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων κ.ά., αφού έχει αμερικανοποιηθεί τόσο πολύ, γιατί ακόμα την θεωρούμε -εσφαλμένα- ως δήθεν ”σπουδαία” γιά τον Ελληνισμό;
Θα περίμενε κανείς όλα αυτά τα χρόνια, η φιλελληνική μεγάλη Οργάνωση, να τιμήσει, το ελάχιστο, το όνομά της: ”ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Προοδευτική”. Δυστυχώς, δεν το έπραξε, ενώ έχει χρήματα. Δεν εδημιούργησε ένα Ελληνοαμερικάνικο Δημοτικό Σχολείο, ένα Γυμνάσιο, ένα Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ. Δεν βοήθησε ουσιαστικά π.χ. φοιτητές από την Ελλάδα ή την Ομογένεια. Δηλαδή, ομιλούμε γιά ”κλειστή λέσχη ημέτερων μελών”, που ασχολούνται με την καλοπέρασή τους. Τα δε οικονομικά σκάνδαλα στην Οργάνωση, πολλά, ηχηρά και προστατευόμενα.
Κατά συνέπεια, γιά ΠΟΙΑ ”Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση” ομιλούμε; Αυτή των αμερικανοποιημένων ηλικιωμένων μελών, που φροντίζουν μόνο την καλοπέρασή τους και διαμαρτύρονται επειδή η πλειοψηφία των Ομογενών -δικαιολογημένα- τους αποκαλεί ”νεο-γενίτσαρους”;;;kalami.us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...