Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΑρμενία και Ρωσία:...

Αρμενία και Ρωσία: μια τρομερή στρατιωτική συμμαχία

stratos ru-armeniaΟ ρωσικός στρατός συνεχίζει να εξαντλεί τις στρατιωτικές δυνάμεις της και να απειλήσει τα συμφέροντα των χωρών, οι οποίες βρίσκονται δίπλα στα σύνορα του ΝΑΤΟ.

Συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος αντιαεροπορικής προστασίας με την Αρμενία , την ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή αυτή μπορεί να απειλήσει τις χώρες της Συμμαχίας και των δυτικών συμμάχων τους,πιστεύει ο Adam Ereli, πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σημείωσε, ότι η Ουάσινγκτον δεν έκανε καμία απάντηση στην ανάπτυξη τέτοιων ισχυρών συγκροτήματα της Ρωσίας στρατιωτική δύναμη και τα μέσα κοντά την Αρμενία, και ακόμη και δεν έδωσαν καμία προσοχή στην ρωσικό συσσώρευση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ιράν.

Εκτός από αυτό, οι ΗΠΑ συλλογίζεται επί της Ρωσίας που ενώνει την καταπολέμηση των δυνατοτήτων του με μια χώρα που συνορεύει με την Τουρκία – μέλος του ΝΑΤΟ.

“Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών – ο πόλεμος της Ρωσίας στη Συρία και η πίεση στην Τουρκία έχει ενταθεί – η ροή των όπλων και του προσωπικού της στην Αρμενία έχει κλιμακωθεί που περιλαμβάνουν προηγμένες Navodchik-2 και Takhion UAV αεροσκάφη drone, Mi-24 ελικόπτερα και Iskander- Μ βαλλιστικών πυραύλων, “Adam Ereli επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία ετοιμάζει μια νέα στρατιωτική συμμαχία με την Αρμενία, η οποία είναι δήθεν για να χτυπήσει απροσδόκητα στα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Η αυξανόμενη ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρμενία δεν είναι παρά η τελευταία ένδειξη μιας ανησυχητική τάση: απειλή του Πούτιν με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Αμερικής στην Ευρώπη»,πιστεύει ο πρώην διπλωμάτης .

https://youtu.be/knNeg6xRmX4

Η στρατιωτική συμμαχία της Αρμενίας και της Ρωσίας συνεχίζει να ενισχύει, και η Δύση δεν μπορεί να αφήσει χωρίς προσοχή.

Όνειρα της Μόσχας ηαποστολή στρατιωτών της στην Αρμενία και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων εκεί, προκειμένου να έχει «επιρροή» σε τρεις σύνορα κρατών, οι οποίοι είναι σημαντικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, που είναι η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία.

“Η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρμενία αντιπροσωπεύει ένα στιλέτο στην καρδιά του ΝΑΤΟ, όπως η Αρμενία-ρωσική συμμαχία ενισχύει,ενώ η Ουάσιγκτον παραμένει σιωπηλός », επισήμανε ο Αδάμ Ereli.

Pravda.Ru ανέφερε ότι η συμφωνία με την Αρμενία, υπεγράφη από τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών, εκτός από ένα σχέδιο συνεργασίας για Υπουργείων Άμυνας για το τρέχον έτος.

Προς το παρόν, η Ρωσία συνεργάζεται με την δημιουργία κοινών περιφερειακών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας με την Κιργιζία και το Τατζικιστάν.

Μια αντίστοιχη συμφωνία υπογράφηκε επίσης με το Καζακστάν το 2013. Το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής προστασίας έχει ήδη ενωθεί με τη Λευκορωσία .
πηγή:veteranstoday

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...