Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΑπόστολος Τζιτζικώστας: Ομιλία...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ομιλία του στο 1ο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού της Ν.Δ.

Ο αναπληρωτής Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αναφέρθηκε στο ρόλο της Ομογένειας στην οικονομική ανάπτυξη και στην προάσπιση και προώθηση των εθνικών μας θεμάτων. Πρότεινε τη δημιουργία ενός Διεθνούς Ελληνικού Επιμελητηρίου, λέγοντας:

 «Σε μια περίοδο που η Ελλάδα ψάχνει κεφάλαια για την πραγματοποίηση επενδύσεων, πρέπει να διαμορφώσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν τη διάθεση και την οικονομική επιφάνεια να επενδύσουν στην πατρίδα μας.

 Για να το πετύχουμε αυτό, προτείνω τη δημιουργία ενός Επιμελητηρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες της Διασποράς που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα. 

Μέσα από αυτό το Διεθνές Ελληνικό Επιμελητήριο, θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και θα παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και βοήθεια για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας ανά τον κόσμο», ενώ πρότεινε το Επιμελητήριο αυτό να δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ΣΑΕ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ανάγκη για δημιουργία ενός ισχυρού ελληνικού lobby στο εξωτερικό για την προάσπιση των εθνικών μας θέσεων:

«Δυστυχώς το ελληνικό lobbying δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα με ένα κεντρικό σχεδιασμό και τα αποτελέσματα που κατορθώνουμε να πετύχουμε, είναι προϊόν της ικανότητας των ανθρώπων μας που κινούνται είτε μεμονωμένα, είτε μέσα από τις ελληνικές οργανώσεις του εξωτερικού.

Ενώ σε πολλές χώρες, παρατηρείται το λυπηρό φαινόμενο της διχόνοιας και των αντιδικιών ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής κοινότητας, με αποτέλεσμα να βγαίνουμε ζημιωμένοι όλοι μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει και να οργανώσουμε ένα σοβαρό ελληνικό lobby. Με συγκεκριμένους στόχους, με ξεκάθαρη πολιτική, με απτά αποτελέσματα ».

Στο τέλος της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ανάγκη για δημιουργία ενός παγκόσμιου μητρώου για τους Έλληνες του εξωτερικού και στηλίτευσε την στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του δικαιώματος ψήφου των Αποδήμων.

Γραφείο Τύπου 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...