Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΑποκαλυπτική συνέντευξη του...

Αποκαλυπτική συνέντευξη του επικεφαλής Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και ανεξάρτητου Βουλευτή Νικολόπουλου.

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη  που δόθηκε στην  Ελενή Βαδράχανη,  Πολιτικός επιστήμονας , φοιτήτρια  μεταπτυχιακού  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, από τον ανεξάρτητο Βουλευτή Αχαΐας,τέως Υφυπουργός Εργασίας και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκο Νικολόπουλου, για την τηλεφημερίδα Elliniko-fenomeno.gr ,και την εφημερίδα “Φαινόμενο News “που κυκλοφορεί δωρεάν σε όλη την Ελλάδα.

Ε.Β :Κύριε Νικολόπουλε, σας καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη και σας ευχόμαστε να έχετε δύναμη. Κουράγιο και επιτυχία στο μεγάλο οδοιπορικό που ξεκινήσατε περιδιαβαίνοντας πόλεις και χώρια της Μακεδονίας.

Κύριε Υπουργέ πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να μας πείτε πως φθάσατε εδώ;

-Νίκος Νικολόπουλος: Ο Ελληνικός λαός, τα πολιτικά κόμματα σχεδόν όλοι οι θεσμοί από το 1974 και εντεύθεν μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρου λαϊκισμού, ανομίας, διαφθοράς, διωγμού της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας, οκνηρίας, εξανδραποδισμού της παιδείας, δήθεν ριζοσπαστικοποίησης (το αίτημα των μικρομεσαίων του Ανδρέα δεν ήταν τόσο ο σοσιαλισμός ως αίτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας, όσο το γεμάτο πορτοφόλι και η κοινωνική άνοδος μέσω της φυγοπονίας και της επιδίωξης του εύκολου κέρδους.

 

Μήπως είναι μια προσέγγιση αποστασιοποιημένη;

-Η καθημερινότητα μακριά από την κυβέρνηση και το κόμμα σου, το δικό σου κόμμα, προσφέρει ίσως μια λιγότερο φορτισμένη προσέγγιση των εξελίξεων, μια πιο «σφαιρική» -μέσα από την αλληλεπίδραση με συμπολίτες όλων των ιδεολογικών πολιτικών αποχρώσεων- ψηλάφηση της πορείας της Πατρίδος και της Ευρώπης, στερεί όμως ταυτόχρονα την άμεση βίωση των αδιεξόδων και των δυσχερειών –μικρότερων ή μεγαλύτερων- που αντιμετωπίζει σήμερα ο καθένας που βρίσκεται στην εξουσία ή στο κομματικό «μαντρί».

Η παραίτηση σας από τον υπουργικό θώκο λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία «ξένισε» στους αστικούς κύκλους των υποστηρικτών σας. Εσείς πώς τους αντιμετωπίζετε;

-Πράγματι -ο ψηφοφόρος- έχει διαφορετική αντίληψη του χρόνου από την αντίληψη του χρόνου που έχει ένας άνθρωπος που παλεύει με την συνείδηση του, ο Νίκος Νικολόπουλος. Πόσο μάλιστα ένας σταθερός ψηφοφόρος του Ν. Νικολόπουλου που τον βλέπει μετά από δεκαετίες αγώνων επιτέλους σε θέση ευθύνης έτοιμο να παλέψει για την πατρίδα και την κοινωνία, μέλος μιας κυβέρνησης συνεργασίας με συμμετοχή προσωπικοτήτων.

Τους κατανοώ και εύχομαι εκείνοι να αποδειχθεί ότι είχαν το δίκιο και όχι εγώ που παραιτήθηκα… Αλλά δυστυχώς τελικά όπως καταλάβαμε οι τρείς αρχηγοί αποφάσισαν να συνεχίσουν μέσω του επανυπολογισμού, όπως είπε χτες ο κ. Βρούτσης, να δίνουν στον λαό και στην οικονομία το ίδιο «πικρό φάρμακο».

Περικοπές μισθών και συντάξεων. Μέτρα που θα συνεχίσουν να ανατροφοδοτούν την ύφεση και να προκαλούν πόνο, αίμα και δάκρυα στους πολλούς. Μακάρι να κάνω λάθος. Κερδίζουμε απλώς χρόνο παρατείνοντας το «μαρτύριο της σταγόνας», ποντάροντας σε ένα θαύμα. Θα αντέξει η δοκιμαζόμενη κοινωνία κι άλλη λιτότητα;
Παντού η κοινωνία αναστενάζει. Ο κόσμος, δεν μπορεί και δεν αντέχει να σηκώσει άλλες θυσίες και αδικίες. Το πράγμα δεν οδηγεί πουθενά.

Μα, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης επιμένουν πως είναι οι «σωτήρες» και πρέπει να τους δοξάσουμε, να τους ευγνωμονούμε και να τους επευφημούμε. Εσείς διαφωνείτε;

-Είναι εξωφρενικό απλώς να εννοούμε σωτηρία δια της αιμορραγίας μας τη θανάτωσή μας.
Η ώρα των σκληρών αποφάσεων και συγκρούσεων πλησιάζει. Πολλά προεκλογικά «θα» ξεχάστηκαν, ενώ και η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση έχει γίνει «θεατρική επιθεώρηση». Ακόμα και η περίφημη υπόσχεση στους μισθωτούς για μη περαιτέρω μισθών και στους συνταξιούχους για μη μείωση στις συντάξεις τους «καταπατήθηκε», όπως και τα πολυτεκνικά επιδόματα, καθώς και η αναφορά για τη μη επιβολή νέων χαρατσιών και φόρων, κάτι που είχε αναχθεί σε σημαία των Ζαππείων.Οι συγκυβερνώντες από την επόμενη ημέρα των εκλογών εφάρμοσαν τα αντίθετα με ότι υποσχέθηκαν.

Είναι ικανά αυτά τα νέα μέτρα να δώσουν λύση στο πρόβλημα;

-Προφανώς και όχι! Γιατί πρόκειται για μέτρα που δεν ευνοούν την ανάκαμψη, αλλά και δεν δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Απλώς ισοπεδώνουν την αμειβόμενη εργασία.

Αυτή είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση;

-Οι μισθοί της πείνας; Σε καμία περίπτωση. Η ανταγωνιστικότητα δεν βασίζεται μόνο στην μείωση του εργασιακού κόστους. Πρωτίστως βασίζεται στην παραγωγικότητα, στην ποιότητα του εργατικού δυναμικού, στην καινοτομία, στην προσδοκία του θεμιτού κέρδους. Και προς αυτήν την κατεύθυνση τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει. Όσο εξευτελιστικοί και αν γίνουν οι μισθοί, δεν θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία στην μείωση του εργατικού κόστους. Στην Ευρώπη βρισκόμαστε, άλλωστε.

Τέτοια υψίστου βαθμού υποτακτική και κοντόφθαλμη πολιτική μετάλλαξη, ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας, ειλικρινά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ από εκείνους, που μαζί πολεμούσαμε σκληρά, εναντίον αυτής της πολιτικής. Αυτή δεν είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Είναι δυστυχώς η πολιτική τν δανειστών που εφαρμόζουν χέρι-χέρι κάποιοι λίγου που βρίσκονται στην κορυφή των τριών κομμάτων.

Τα τελευταία ζοφερά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, όπως και οι ακόμα πιο ζοφερές προβλέψεις για το μέλλον, επιβεβαιώνουν αυτό που επί τρία χρόνια, ως πολιτικός, βουλευτής και αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ υποστήριζα: Οι συνεχιζόμενες υφεσιακές πολιτικές θα σαρώσουν τη κοινωνία και αν δεν μπει ένα στοπ σε αυτές τις πολιτικές, καμία “σωτηρία” δεν θα έχει νόημα, αφού η Ελλάδα θα είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό “νεκροταφείο”!

Δυστυχώς, η ηγεσία της Ν.Δ., η οποία μέχρι πριν τρεις μήνες υποστήριζε τα ίδια ακριβώς, αμέσως μετά τις εκλογές αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να δεθεί στο άρμα του κ. Βενιζέλου και της λογικής που επί δύο χρόνια ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ.

Ξενίζουν οι επίμονες αναφορές στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ;

-Ο Νίκος Νικολόπουλος μένει εμφατικά πιστός σε όσα επαγγέλθηκε και ο ίδιος και το κόμμα του προεκλογικά και τιμά με αυτό τον τρόπο τους εκλογείς του.
Χωρίς όμως από τον πολιτικό λόγο του Ν. Νικολόπουλου να απουσιάζει η μεταρρυθμιστική-φιλελεύθερη συνιστώσα: Ριζοσπαστική αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, συντακτική βουλή, πλήρης διαχωρισμός εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, ταχείες και επιτυχημένες αποκρατικοποιήσεις, ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αλλαγές στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να έχει ίδιους πόρους μέσω φόρων και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι το αντίδοτο στην κρίση, είναι η πανάκεια του μέλλοντος, αφού η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών από το 2009 και εντεύθεν. Είναι κυρίως η συνέπεια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από το 1981 και μετά (υπερτροφικό κράτος, γραφειοκρατία, συνδικαλιστικές αυθαιρεσίες, χαμηλή ανταγωνιστικότητα, απεθνικοποίηση της παιδείας, σπατάλες, λαϊκισμός, αντιμετώπιση των δημοσίων υπαλλήλων ως ιερών αγελάδων, υπόθαλψη παράνομων συμπεριφορών, διαφθορά, κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων).

Η κεντροδεξιά παράταξη σήμερα είναι διασπασμένη όχι πλέον λόγω ατομικών
στρατηγικών αλλά λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων στο καίριο θέμα της εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση. Εσείς τι κάνετε;;

-Σε αυτή τη φάση προσπάθειες επανένωσης δύνανται να ευδοκιμήσουν μόνον εφόσον το κορυφαίο δίλημμα ξεπεραστεί εκ των συνθηκών.

Σήμερα η πατρίδα αναζητά εναγωνίως έναν ηγέτη εκτός του σκηνικού των τελευταίων δεκαετιών.

Έναν άνθρωπο έως σήμερα αφανή ή κάποιον που απουσίαζε στην αλλοδαπή. Έναν άνθρωπο δίχως δεσμεύσεις, δίχως εξαρτήσεις, δίχως πολιτική προϊστορία, ικανό να βάλει μπουρλότο σε όλες τις σάπιες δομές, να πάει αντίθετα στο ρεύμα, να μη χαϊδεύει αυτιά και εκλογικές πελατείες (όπως ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος πήγε ενάντια στο ρεύμα των πολλών της Κεντροδεξιάς που ανέχθηκαν εάν δεν υποστήριξαν τη δικτατορία των Συνταγματαρχών), και να μην σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο την πολιτική επιβίωση του! Ας μη λησμονούμε πως ο Καποδίστριας (Ευρωπαίος διπλωμάτης), ο Βενιζέλος (Κρητικός επαναστάτης), ο
Μεταξάς (γόνος ενός ξεπεσμένου κόμη της Ιθάκης) και ο Καραμανλής (χωριατόπαιδο από το Κιούπκοϊ των Σερρών) ήταν όλοι πολιτικοί εκτός του κυρίαρχου ντόπιου πολιτικού κατεστημένου.

Έναν τέτοιον χρειάζεται σήμερα η πατρίδα για να ξεπεράσει την κρίση και όχι διαχειριστές της παρακμής και φοβικούς έναντι της κοινής γνώμης-πολιτικούς μεταπράτες!

Ο Νίκος Νικολόπουλος με το οξύ πολιτικό αισθητήριο του συνδιαμόρφωσε τις τελευταίες δεκαετίες το χάρτη της Κεντροδεξιάς (εκλογή Κώστα Καραμανλή το 1997, προγραμματικός λόγος, κορυφαίος Τομεάρχης, εκλογή Σαμαρά από τη βάση το 2009, διαμόρφωση προγράμματος, Τομεάρχης εργασίας).

Η συμβολή του αυτή κινήθηκε κυρίως στο πεδίο της τακτικής προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκλογική επιτυχία και η πολιτική επιβίωση της ΝΔ όταν ο Κώστας Σημίτης λαφυραγωγούσε κεντροδεξιές πολιτικές και αξίες και όταν η απραξία της πολιτικής Καραμανλή οδηγούσε την παράταξη στη συντριβή. Σήμερα τι;

-Σήμερα ο τόπος δεν έχει ανάγκη τακτικών κινήσεων!
Ούτε απλώς νέου αίματος στην πολιτική (όχι αποκλειστικά με όρους ηλικιακούς).
Διψάει για τη ΒΑΘΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΜΗ!!!

Για το χέρι που θα κόψει το γόρδιο δεσμό. Θα υψώσει ανάχωμα στο λαϊκισμό, στο χάιδεμα των αυτιών των
ημετέρων, θα ελευθερώσει τα χέρια των δικαστών για να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία (επιχείρηση ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ), θα εφαρμόσει το νόμο, θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου από τον στραγγαλισμό της παραγωγικότητας που προκαλούν η γραφειοκρατία και οι συνδικαλιστικές αυθαιρεσίες.

Η θητεία του Νίκου Νικολόπουλου στο ιδεολογικό εργαστήρι του Ριζοσπαστισμού μέσω της εμβριθούς ενασχόλησης του με τις προγραμματικές θέσεις του Δημητρίου Γούναρη συνιστά σήμερα ένα ελπιδοφόρο εχέγγυο…

-Εμείς ως Χριστιανοδημοκράτες αγωνιζόμαστε για μια προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού που τελικά στις σημερινές συνθήκες θα καταλήξει μάλλον στην εργαλειοποίηση των νεοεισερχομένων στην πολιτική από το διεφθαρμένο και κραταιό (λόγω των καλά οργανωμένων ασφαλιστικών δικλίδων του) πολιτικό σύστημα ή στην ολοκληρωτική αποτυχία του εγχειρήματος (όπως απέτυχαν αντίστοιχες προσπάθειες του Γιώργου Φλωρίδη), ίσως πιο μακροπρόθεσμα αποτελεσματική να είναι η αναζήτηση του πολιτικού φορέα που θα ηγηθεί της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας αναγέννησης της παράταξης και του τόπου.

Τώρα όσον αφορά το πρόσωπο….
Δεν είναι τόσο σημαντικό να είναι επικοινωνιακά αποτελεσματικό (όπως είναι ο Κώστας Καραμανλής). Είναι σημαντικό να είναι σε θέση να κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου (κομίζοντας το νέο) και να είναι αποφασισμένος να σπάσει αυγά, να «ματώσει τη φανέλα», δίχως να υπολογίζει εξαρτήσεις, συντεχνίες, «κακομαθημένους» ψηφοφόρους.

Οι πλατιές λαϊκές μάζες θα πλαισιώσουν το νέο πατριωτικό κίνημα και τον ηγέτη και το εγχείρημα του στη πορεία, όπως πλαισίωσαν στην πορεία τον Γούναρη, το γερο-Καραμανλή ή τον Tony Blair στη Μεγάλη Βρετανία!

Εάν το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ αναζητήσει και εντοπίσει τη συγκεκριμένη προσωπικότητα, τότε θα έχει λειτουργήσει ως καταλύτης των εξελίξεων. Θα είναι ο νέος «Στρατιωτικός Σύνδεσμος», ο οποίος όμως δεν θα βαρύνεται/κατατρύχεται από το αποκρουστικό δημοκρατικό έλλειμμα και τις κινηματικές πρακτικές που χαρακτήριζαν την κίνηση των αξιωματικών το 1909 και
απέτρεψαν τον δημακρατικά ευαίσθητο Γούναρη να αποδεχθεί την ανάληψη της πολιτικής ηγεσίας του!

Κύριε Υπουργέ νομίζετε ότι με τα ίδια σχήματα μπορεί να φέρετε όσα μας λέτε;

-Κάθε άλλο μια ακόμα παράμετρος που δεν πρέπει να λησμονηθεί είναι πως σήμερα τα πολιτικά κόμματα δεν εμπνέουν. Γενικώς οι δυτικές κοινωνίες ασχολούνται έντονα με την πολιτική μέσω συμμετοχής σε ΜΚΟ ή σε άλλες δομές που βρίσκονται συνήθως απέναντι από τα πολιτικά κόμματα. Για τούτο ακριβώς το λόγο το νέο δεν είναι δυνατό να εκκολαφθεί σε φωλιά σπαραγμάτων του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, διότι το τελευταίο δεν έλκει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Αυτά τα σπαράγματα δύνανται να συμμετέχουν στο εγχείρημα, αλλά δύσκολα θα το γεννήσουν ή θα το εκκολάψουν…

Σε αυτή τη διαπίστωση εντοπίζονται οι λόγοι γιατί ένα κίνημα από τα κάτω οργανωμένο εν πολλοίς από παλιά υλικά θα είναι a priori ιδεολογικά θνησιγενές. Γι’αυτό η δυναμική, με όρους κοινωνικής μετεξέλιξης, κινητοποίησης υγιών δυνάμεων και αλλαγής του σκηνικού, όχι με όρους διαμαρτυρίας είναι περιορισμένη.

Συγνώμη αλλά γιατί δεν σας ανησυχεί ότι το κίνημα σα και εσείς προσωπικά στο «σηκώνετε» μπουχό και κυματισμό;

Όπως σοφά σημειώνει κάπου ο Χρήστος Γούδης «όλες οι μεγάλες μάχες – και νίκες-– διεξήχθησαν μέσα σε μια ατμόσφαιρα σοβαρότητας και αυτοσυγκέντρωσης που την διαπερνούσε η απόλυτη σιωπή»!!!

Οι Χριστιανοδημοκράτες ποια Ελλάδα διαλέγουν; Της Ευρώπης ή τη ψωροκώσταινα των Βαλκανίων;

-Δεν υπάρχει Ελληνίδα ή Έλληνας που να μην θέλει την πατρίδα μεταξύ των κρατών που προοδεύουν και που εξασφαλίζουν μια ποιότητα ζωής, την ευημερία και την προκοπή στους λαούς τους.
Για τούτο και δίνουμε μάχες κατά των δυνάμεων της κατοχής και της υποτέλειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής που ενέχονται για το ναυάγιο της χώρας δεν θέλουμε την Ελλάδα ουραγό και για τούτο δεν πρέπει να περιμένει τα μνημόνια για να εκσυγχρονιστεί πλήρως, οριζοντίως και καθέτως. Οι μειονεξίες του πολιτικού συστήματος γεννούν την διαφθορά, την ανομία και την ευνοιοκρατία και επιτρέπουν τη φαυλότητα αλλά και την ανικανότητα να αυτοπροστατεύονται.

Όλα αυτά πλέον, όμως, τα πληρώνουμε ακριβά. Οι Χριστιανοδημοκράτες κάνουμε μετωπική επίθεση στα αποστήματα και τις αιτίες που τα προκαλούν. Είναι κομβικό για όλους μας το σημείο. Διαλέγουμε την Ελλάδα για τους Έλληνες, αυτήν θέλουμε να κρατήσουμε. Μας αφορά όλους και αυτή θα κρίνει και το μέλλον του τόπου.

Μιλώντας με ανθρώπους της πολιτικής, της οικονομικής και μιντιακής ηγεσίας μπορείτε να μας πείτε αυτοί πως αποκωδικοποιούν την πραγματικότητα και πως βλέπουν τις εξελίξεις;

-Η ανάγνωση των εξελίξεων είναι σήμερα ένα σταυρόλεξο για γερούς λύτες. Οι περισσότεροι παραμένουμε εσωτερικά διασπασμένοι, αδυνατώντας να κατανοήσουμε τις εξελίξεις.
Για το αν οι συγκεκριμένοι δύναται να αφουγκραστούν τα επερχόμενα δεν το γνωρίζω. Οι εξελίξεις θα δώσουν απάντηση…

Παρακολουθήσαμε τη κριτική του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος κατά τη συζήτηση του φορολογικού στη Βουλή μια ασυνήθη δριμύτητα που διατρέχει όλο το περιεχόμενο του Κοινοβουλευτικού σας ελέγχου με αφορμή τις νέες αποφάσεις για τη κατάσχεση ακόμη και της πρώτης κατοικίας, για χρέη στο Δημόσιο. Δεν νομίζετε πως η χθεσινή σας ερώτηση στο Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών ήταν υπερβολική;

-Το κράτος οφείλει να εισπράξει έσοδα χωρίς να οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία στα… κάγκελα. Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες προτείνουμε ένα, ολότελα, νέο φορολογικό σχέδιο που θα εξετάζει το πλήρες φοροδοτικό προφίλ κάθε πολίτη και θα προσφέρει σημαντικές ελαφρύνσεις και ευκολίες σε εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά και αυστηρές ποινές σε εκείνους που… δεν «γουστάρουν» να πληρώσουν!

Στην Ελλάδα υπάρχουν και οι δύο προαναφερόμενες κατηγορίες. Υπάρχουν εκείνοι που έχουν να δώσουν –και μάλιστα αρκετά- αλλά χρόνια τώρα βρίσκουν τρόπους να κάνουν το «παπί» και φυσικά, μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και μνημονίων, υπάρχουν και πάρα πολλοί, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα βασικά.

Εσείς οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ τι ακριβώς λέτε;

-Είμαστε αντίθετοι να προχωρήσει σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων η κυβέρνηση, προκειμένου να μαζέψει μέρος των 56,4 δις ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η απόφαση σοκάρει! Αποφάσεις, όπως αυτή του Υπουργού Εργασίας να θέσει σε διαβούλευση το απεργιακό δίκαιο με απώτερο σκοπό την κατάργηση των απεργιών, θέτουν σε κίνδυνο την ήδη διαταραγμένη κοινωνική ισορροπία.

Εδώ και πολύ καιρό, υπογραμμίζουμε οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ πως η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της και δεν μπορεί ν’ ανταπεξέλθει ούτε καν στα υπάρχοντα βάρη, πόσο μάλλον και σε νέα. Εδώ και πολύ καιρό, διαρκώς σημειώνουμε ότι η καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών δεν αποτυπώνεται σε αριθμούς και δείκτες, είτε θετικοί είτε αρνητικοί για την ελληνική οικονομία. Κατά συνέπεια, όσο «στενό μαρκάρισμα» και να υπάρξει στους φορολογούμενους για καταβολή των χρεών, δεν θα αποδώσει. Γιατί… χρήματα δεν υπάρχουν!

Ωστόσο η ίδια η κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύση και σε αυτό. Με τη δομική φορολογική μεταρρύθμιση για την οποία έχουμε επίσης γράψει δεκάδες φορές. Και κάτι ακόμα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δεν πρέπει να στοχεύει μόνο σε εκείνους που χρωστάνε στο δημόσιο, αλλά και σε εκείνους που χρωστάνε δάνεια στις τράπεζες ή και σε άλλους ιδιώτες. «Αλυσίδα» είναι όλα άλλωστε…

Τι γίνεται με την περιστολή δαπανών κ. Νικολόπουλε για να μην μιλάμε μόνον για τα έσοδα και επειδή επί είκοσι και πλέον χρόνια συμμετέχετε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και επί 10ετία υπήρξατε σκιώδης Υπουργός Εθνικής Οικονομίας του κ. Καραμανλή τι έχετε να πείτε;

-Η απειθαρχία και η σπατάλη του δημοσίου χρήματος καταγράφεται για άλλη μια φορά στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010, που κατατέθηκε προσφάτως στην Βουλή. Η μη ορθολογική διαχείριση των πόρων από το Δημόσιο έχει στηλιτευθεί επανειλημμένα από εγχώριους και ξένους αναλυτές, ανεξάρτητα ινστιτούτα και θεσμικούς παράγοντες.

Η σχετική ακαμψία όμως που παρουσιάζουν οι δημόσιες δαπάνες (πλην των οριζοντίων παρεμβάσεων σε μισθούς και συντάξεις) επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Συνεχίζεται το πάρτυ με υπερβάσεις στις επιχορηγήσεις, υπέρογκες προμήθειες φαρμακευτικών και προμηθευτών ιατρικών και αναλώσιμων υλικών των νοσοκομείων, υπερβολικά μεγάλο αριθμό ειδικών συμβούλων και συνεργατών σε υπουργούς, γενικούς γραμματείς και δημάρχους, αδικαιολόγητες σπάταλες από δήμους για εθνικές, θρησκευτικές και τοπικές εκδηλώσεις, απ’ ευθείας αναθέσεις σε εταιρίες υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και συντηρήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, παράνομες προσλήψεις με συμβάσεις μίσθωσης έργου, προσλήψεις «από το παράθυρο» με το πρόσχημα κατεπειγουσών ή παροδικών αναγκών.

Ο κ. Μέργος (ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών) είπε ότι βρίσκονται ψηλά ακόμα οι μισθοί της Ελλάδας και σηκώθηκε «πολιτικός μπουχός» και ακολούθησαν διαψεύσεις. Εσείς που χρόνια υπήρξατε Γραμματέας και Τομεάρχης Εργασίας καθώς επίσης ορκιστήκατε και αρμόδιος Υπουργός άσχετα εάν σχεδόν αμέσως τα βροντήξατε τι θα θέλατε να μας πείτε;

-Ευθέως λοιπόν. Ο Υπουργός Εργασίας και ο Πρωθυπουργός κάνουν ότι δεν ξέρουν, τι ψήφισαν και τι υπέγραψαν!! Ακριβώς, όσα προανήγγειλε ο Μέργος. Μισθοί 400 ευρώ χωρίς ΣΣΕ κ.τ.λ. Αυτά εμπεριέχονται στο τελευταίο μνημόνιο που ψήφισε ο Σαμαράς και που μου ζήτησε να συμφωνήσω, να συνομολογήσω και να υπογράψω με τη Τρόικα.
Να γιατί παραιτήθηκα.

Ε! λοιπόν σήμερα θέλω να πω στους συναδέρφους μου της Κυβέρνησης το εξής:
Αν η υποψία που δημιουργείται στους πολίτες πως η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες που αντικατέστησε) είναι ενεργούμενη εργοδοτικών συμφερόντων και πως όλες οι αποφάσεις κατατείνουν σε βάρος της μισθωτής εργασίας μετατραπεί σε βεβαιότητα, η κοινωνική έκρηξη θα είναι ανεπίστρεπτη.

Τι θέλετε να πείτε κ. Υπουργέ;
Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να αισθάνονται διωκόμενοι από το ίδιο τους το κράτος, το οποίο υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα τους και εμπεδώνει στην κοινωνία το περί δικαίου αίσθημα. Όταν αυτό κλονισθεί, να το θυμάστε ότι τότε δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικής και κατ’ επέκταση πολιτικής εκτροπής.

Η κυβέρνηση λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσει ποιες κοινωνικές συνθήκες θέλει να διαμορφώσει.

Κύριε Νικολόπουλε «βοά» ο τύπος, «μουγκρίζει» ο λαός και όμως είναι δυνατόν στο Υπουργείο να περιμένουν ότι θα εισπράξουν είτε με κατασχέσεις είτε με το χωροφύλακα φόρους και χαράτσια;

-Μάλλον κανένας από τους κολεγιόπαιδες εκεί στο Υπουργείο δεν έμαθε τίποτα από τα μαθήματα -διδάγματα- της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής. Μάλλον κανένας δεν άκουσε ότι οι βεβαιωμένες οφειλές στην Εφορία στο τέλος του 2011 ανέρχονταν στα 44,9 δις, και ότι μέχρι τον Νοέμβριο είχαν εισπραχθεί μόνο 1.04 δις. Δεν τους είπαν ότι προστέθηκαν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και έφτασαν σε 12,08 δις.
Από αυτές εισπράχτηκαν μόλις 1,16 δις. Δηλαδή κάτι λιγότερο από 10%.

Οι εξουθενωμένοι Έλληνες… δεν έχουν να ξαναπληρώσουν την αποτυχημένη και δόλια πολιτική των ξένων δυναστών δανειστών μας, που δυστυχώς υπάκουα και αδιαμαρτύρητα υλοποιεί η τρικομματική κοινοπραξία.

Ετοιμάζουν στην κυβέρνηση νέο δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο. Τι έχετε να μας πείτε;

-Τα περί ‘’δικαίου και αποτελεσματικού’’ δεν τα πιστεύει κανένας.
Ούτε οι ίδιοι. Και για αυτό δεσμεύονται, όσο θα μπορούσαν να δεσμευτούν κάποιοι που αλλάζουν θέσεις σαν τα «πουκάμισα», ότι δεν θα τον καταργήσουν και πάλι, ομολογώντας ταυτόχρονα ότι στερούνται σοβαρότητας, αφού μόλις δύο τρεις μήνες είχε ζωή ο προηγούμενος.

Γνωρίζετε να μας πείτε τι φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει ο Στουρνάρας;

-Μια νέα υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας είναι δυσανάλογη με την φοροδοτική ικανότητα. Η επιδίωξη φορολογικών εσόδων μέσω της νέας υπέρμετρης αύξησης της φορολογίας κατά τρόπο δυσανάλογο με την φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων, οι πάντες συμφωνούν εντός και εκτός Βουλής ότι είναι αντισυνταγματική.

Είναι δυνατόν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ποσά φόρων που υπερβαίνουν κατά πολύ πλέον τα μηνιαία εισοδήματα τους;

Οι Έλληνες φορολογούμενοι νομίζετε ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις;

-Πιστεύω πως κάποιοι της κυβερνητικής κοινοπραξίας νομίζουν, ότι όλοι οι φορολογούμενοι έχουν αποταμιεύσεις, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν, για να καταβάλλουν τους έκτακτους φόρους ή αφανείς πόρους τους οποίους θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν.

Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι αναρωτιούνται όλοι Έλληνες και λένε πώς θα μπορέσει το κράτος να εισπράξει τα ποσά αυτά, αφού αντικειμενικά αδυνατούν οι φορολογούμενοι να καταβάλουν τα σχετικά ποσά φόρων.

Και τι θα γίνει;
Αυτό που όλοι καταρόμεθα και δεν θέλουμε να βιώσουμε… Επειδή τα πρόσθετα φορολογικά βάρη που φορτώνονται στους ώμους των φορολογουμένων οδηγούν σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, αυτά λοιπόν θα ισοδυναμούν με κατάσχεση της περιουσίας των πολιτών.
Θίγουν ανεπανόρθωτα την απρόσκοπτη και ομαλόρρυθμη λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης και την καθημερινότητα της μέσης Ελληνικής οικογένειας και προσβάλλουν βάναυσα θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές.

Υπάρχουν άλλες λύσεις δηλαδή; Και εντέλει εσείς τι προτείνετε;

-Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα υποστηρίζει σταθερά, ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η λύση δεν μπορεί να αναζητηθεί σε πρόσθετα φορολογικά μέτρα, αποκλειστικά ταμιευτικού χαρακτήρα που αυξάνουν την φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.
Απεναντίας όπως έχουμε αποδείξει σε όλους τους κυβερνητικούς συνομιλητές μας, η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης θα οδηγήσει σε αύξηση της φοροδιαφυγής και σε μη συμμόρφωση των φορολογουμένων στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, με συνέπειες δραματικές για τα δημόσια οικονομικά.

Δηλαδή πιστεύετε ότι θα έχουμε κατάρρευση των εσόδων;

-Μόνον τον Δεκέμβριο σκεφτείτε ότι το κράτος είχε μείωση κατά 30% των εσόδων του. Φανταστείτε τι θα συμβεί τον Ιούνιο – Ιούλιο. Το κράτος δεν θα μπορέσει λόγω έλλειψης εσόδων να χρηματοδοτήσει τις βασικές και αναγκαίες λειτουργίες του (νοσοκομεία κ.α.). Είναι το λογικό και μαθηματικά επακόλουθο λοιπόν να συμβεί -εάν η Κυβέρνηση τηρήσει ‘’κατά γράμμα και κατά νούμερα’’- έστω και τον εικονικό αυτό ψηφισμένο προϋπολογισμό.

Και τι πρέπει να γίνει;

-Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα πιστεύει ότι σε κάθε περίπτωση η φορολογική πολιτική θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και να σχεδιάζεται με γνώμονα και επιδίωξη την κοινωνική δικαιοσύνη.

Πρέπει να χαμηλώσουν οι φορολογικοί συντελεστές.

Πρέπει να ρίξουμε τις αντικειμενικές αξίες και να φορολογήσουμε λιγότερο τα ακίνητα, διότι έτσι μόνον θα εισπράξει το κράτος και θα ξαναμπεί μπροστά η «ατμομηχανή» της οικονομίας.

Πρέπει να ξανακινηθεί η αγορά των ακινήτων.

Πρέπει να πέσουν οι υψηλότατοι ΦΠΑ, για να κινηθεί η αγορά και για να πάρουμε χρήματα.

Τέλος οι Χριστιανοδημοκράτες -που είναι κοινωνικά και ιδεολογικά φιλελεύθεροι- πιστεύουν πως λιγότεροι μικρότεροι φόροι φέρνουν περισσότερα έσοδα.

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση με την νέα φοροεπιδρομή;

-Το μόνο επιδιωκόμενο της Κυβέρνησης είναι να εισπράξει φόρους και μάλιστα, όσο το δυνατόν περισσότερους από τους αδύναμους πολίτες, που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την οικονομική κρίση.
Οι εξουθενωμένοι Έλληνες…. να ξαναπληρώσουν.!!!!
Μάλλον κανένας εκεί στο Υπουργείο δεν έμαθε τίποτα από τα μαθήματα-διδάγματα της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής.Κατά συνέπεια, είτε η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εισπράξει τις οφειλές, είτε οι φορολογούμενοι δεν έχουν να πληρώσουν.

Κύριε Υπουργέ προχθές είχαμε άλλη μια επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με γκαζάκια. Τι έχετε να πείτε;

-Εμείς οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται και εις βάρος όποιου γίνεται.
Εμπρησμοί, γκαζάκια, σφαίρες…
Η ομίχλη πάνω από τη Δημοκρατία μας γίνεται όλο και πιο πυκνή.
Γι’ αυτό και πρέπει οι αρχές ασφαλείας να απαντήσουν άμεσα και με τον πειστικό τρόπο.
Όσοι επιχειρούν να ενσπείρουν το φόβο πρέπει να αποκαλυφθούν, μαζί με τις προθέσεις τους, όποιες και αν είναι αυτές στην πραγματικότητα.
Αν η συντεταγμένη Πολιτεία δεν αποκαλύψει τους ενόχους των επιθέσεων, τότε οι υποψίες θα γίνουν πιο φρικτές από ποτέ…

Και τώρα ας μας πείτε κάτι περισσότερο για τις επαφές που κάνετε με όλα τα ιστορικά στελέχη της πολιτικής ηγεσίας;

-Κάποιος – κάποιοι πρέπει νε πείσουν και να συμπορευτούν χωρίς κανένα πρεμαντονισμό με όλους τους Έλληνες πατριώτες και δημοκράτες, στο πλαίσιο ενός πολιτισμού, έξω από την παράδοση της μισαλλοδοξίας και της ρήξης και από τον μηχανισμό της αυτοκαταστροφής.

Πρέπει να περιμαζέψουν τους μεγάλους αγώνες και να οδηγήσουν στην μέγιστη απόδοση τους.

Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με άλλους που θα είναι αξιόπιστοι, που θα βάζουν τον πατριωτισμό τους και την πραγματική τους κοινωνική ευαισθησία πάνω από τις κομματικές επιλογές και τις ιδεολογικές ταμπέλες.

Ακούμε να σας λένε οι παλιοί συναγωνιστές σας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τι λέτε εσείς;

-Προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούμε να διαλέξουμε μεταξύ του κακού και του χειρότερου. Απαντάμε: υπάρχει και το καλύτερο. Η ευημερία, η πρόοδος, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ανεξαρτησία είναι βιωματικές έννοιες, είναι συνθήκες πραγματικότητας.

Πιστεύετε πως σύντομα θα υπάρξουν νέες πολιτικές εξελίξεις;

-Παρακολουθώντας από πολύ κοντά τις πολιτικές εξελίξεις θα’ λεγα συμμετέχοντας στα κέντρα των αποφάσεων, αλλά και με όσα έχω αποκομίσει από τις πολλές επισκέψεις μου σε διάφορες περιοχές της χώρας, με το «όχημα» του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, σας εκφράζω την εκτίμηση μου ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα φτάνει πλέον στα απώτατα όριά του και σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.

Τι είναι εκείνο που κυρίως καταμαρτυρείτε στον Αντώνη Σαμαρά;

-Ότι ο Σαμαράς κατάντησε υπερασπιστής και απολογητής του Βενιζέλου.
Κανένας, και πρωτίστως οι Νεοδημοκράτες, δεν μπορούν να συγχωρέσουν στον Α. Σαμαρά την μεταμόρφωση που έκανε αφότου εκλέχτηκε Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική Παπανδρέου, για την πατρίδα και τον λαό, παρασύροντας και ένα μεγάλο κόμμα, που έφτασε να γίνει σήμερα υπερασπιστής και απολογητής του κ. Βενιζέλου και των άλλων, πρώην και νυν, πρωτοπαλίκαρων του μνημονιακού σοσιαλισμού.

Με τούτα και με τα’ άλλα που λέτε, ακόμα σας θεωρούν εκφραστή Καραμανλή. Δεν έχει όμως προ πολλού μπει τελεία και παύλα… στο κεφάλαιο Κώστας Καραμανλής;

-Οι μεγάλες ιδέες και τα οράματα δεν πεθαίνουν και γι’ αυτό είναι επίκαιρο σήμερα, όσο ποτέ, το όραμα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή που ίδρυσε τη ΝΔ.
Ακόμα όμως και αυτός, ο Εθνάρχης, δημιούργησε τρεις παρατάξεις, διακρίνοντας τις αλλαγές των εποχών και τις ανάγκες που κάθε φορά ανέκυπταν για την ελληνική κοινωνία.

Πιστεύετε ότι δεν πέθανε ο «ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΣ»;

-Η ιδέα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, του έθνους που ταυτίζει την ύπαρξή του με την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, δεν πέθαναν. Και δεν θα πεθάνουν ποτέ.
Πέθανε όμως η διαχειριστική λογική.Πέθαναν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των πολιτικών που άλλα υπόσχονται προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά. Πέθανε ο συντηρητισμός που βαφτίζεται στο προοδευτισμό και ο δήθεν αγώνας υπέρ του λαού που απαιτεί όμως την θυσία του λαού προς όφελος ενός αμφίβολου και απροσδιόριστου στόχου.

Πιστεύετε ότι ο Πρωθυπουργός θα ανοίξει τη νέα εποχή με το νέο κόμμα που ετοιμάζει;

-Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Ο Α. Σαμαράς, θυμάστε πως το έλεγα πριν τις εκλογές, μπορούσε να γίνει ο πρώτος της νέας πολιτικής εποχής. Προτίμησε όμως, στον βωμό μίας πρόσκαιρης διακυβέρνησης, να γίνει ο τελευταίος της παλιάς πολιτικής εποχής…

Εσείς ως επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος τι πιστεύεται ότι περιμένει ο λαός;

-Ο λαός ήδη αναζητά την επόμενη λύση στην επόμενη μέρα.
Αν αναρωτιέστε, όπως και εγώ, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει μία δημοσκόπηση, στην οποία το σκάνδαλο με την λίστα Λαγκάρντ να θεωρείται πολύ μεγάλο από το 61% των πολιτών, το 76% να πιστεύει ότι υπάρχουν ευθύνες του κ. Παπανδρέου και το 71% ότι υπάρχουν ευθύνες του κ. Βενιζέλου και από την άλλη, να υπάρχει άλλη δημοσκόπηση που εμφανίζει ως καταλληλότερη κυβέρνηση τη σημερινή σύμπραξη ΝΔ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, η οποία δεν θέλει να οδηγήσει σε προανακριτική, ούτε τον κ. Παπανδρέου, ούτε το κ. Βενιζέλο, τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε, να σκεφτούμε όλοι, πως ο λαός… ψάχνεται. Ξέρει καλά τι συμβαίνει, αλλά ψάχνει την πολιτική πρόταση της νέας ελπίδας, την οποία ακόμα δεν έχει βρει.

Εσείς πέστε μας για πού «τραβάτε»;

-Πάμε για ένα μεγάλο συνασπισμό πατριωτικών δυνάμεων… με στόχο την έξοδο της χώρας από τη κρίση. Σε όλο το δημοκρατικό φάσμα υπάρχουν άνθρωποι έντιμοι και ικανοί. Υπάρχουν δυνάμεις που δεν σκέφτονται με όρους εξουσίας, ούτε παίζουν τα παιχνίδια κανενός ντόπιου και ξένου συμφέροντος. Και πίσω από αυτούς, είναι βέβαιο πως υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμα, ικανότατοι άνθρωποι που δεν εμπλέκονται με την πολιτική όπως είναι σήμερα, αλλά θα μπορούσαν να εμπλακούν σε μία πολιτική, όπως θα έπρεπε να είναι. Μπορούν όλοι αυτοί να βρεθούν σε συμπαράταξη; Βεβαίως και μπορούν. Παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές…

Σας αποκαλούν «γεφυροποιό» της μεγάλης πατριωτικής συμμαχίας, γιατί;

-Η ιστορική αναγκαιότητα είναι, η πολιτική ενοποίηση του πατριωτικού χώρου, σε ένα κυβερνητικό σχήμα εθνικής στρατηγικής.
Η πατριωτική συμπαράταξη είναι το προαπαιτούμενο.
Το πατριωτικό κίνημα αποζητά ηγεσία, που θα παραμερίσει εγωισμούς και ιδιοτέλειες και θα φέρει κοντά πριν τις εθνικές συμφορές όλους τους Έλληνες πατριώτες.

Ποιος είναι ο κοινός στόχος;

-Ο στόχος είναι πλέον ένας και εθνικός. Να σωθεί η πατρίδα από τα νύχια του μνημονίου και των διαπλεκόμενων εξουσιαστών της!
Μπορούμε λοιπόν να μαζευτούμε όλοι μαζί και να φτιάξουμε την πιο… γαλανόλευκη παράταξη που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα!
Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα το πιστεύουμε.

Και πιστεύουμε πως σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από όποια ιδεολογική αφετηρία και αν ξεκινούν, αρκεί να σέβονται την δημοκρατία, τους θεσμούς και τις παραδόσεις αυτού του τόπου και να θέλουν μια Ελλάδα, πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή της Ευρώπης και όχι μοιρολάτρη επαίτη των ισχυρών της Ευρώπης.

Εάν γίνουν εκλογές αύριο που θα είστε υποψήφιος;

-Θα πολιτευτώ εκεί που χρειάζομαι!

Που ρίχνετε το βάρος σας;

-Στην επίτευξη μίας συμπαράταξης ρίχνω πλέον το σύνολο των δυνάμεών μου, αδιαφορώντας ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, αν θα εξακολουθήσω να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στην Αχαΐα ή οτιδήποτε άλλο.

Πολύ ρομαντικό ακούγεται αυτό από τα χείλη ενός εκ των πέντε παλαιότερων Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

-Κάποιος – κάποιοι πρέπει να πείσουν και να συμπορευτούν, χωρίς κανένα πρεμαντονισμό με όλους εκείνους τους Έλληνες πατριώτες και δημοκράτες, στο πλαίσιο ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, έξω από την παράδοση της μισαλλοδοξίας και της ρήξης και έξω από τον μηχανισμό της αυτοκαταστροφής.

Πρέπει κάποιοι από μας να περιμαζέψουν τους μεγάλους αγώνες και να οδηγήσουν στην μέγιστη απόδοση τους.
Πρέπει κάποιοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με άλλους μαζί που θα είναι αξιόπιστοι, που θα βάζουν τον πατριωτισμό τους και την πραγματική τους κοινωνική ευαισθησία, πάνω από τις κομματικές επιλογές και τις ιδεολογικές ταμπέλες, να προχωρήσουμε μπροστά.

Τα πιστεύετε αυτά;

-Όταν ξεκίνησα την διαδρομή μου, έβαλα έναν στόχο: Να δουλέψω για τον τόπο μου και τους συμπατριώτες μου. Αυτό κάνω ασυμβίβαστα και εις βάρος της πολιτικής μου εξέλιξης.
Και αυτό τον στόχο θα συνεχίσω να υπηρετώ, ανεξάρτητα από θέσεις και οφίτσια.
Το απέδειξα πολλές φορές μέχρι σήμερα, νομίζω…

Πιστεύετε ότι θα χάσουμε τελικά ή θα νικήσουμε;

-Θα νικήσουμε την κρίση…
Ζούμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και η καταιγίδα ακόμα δεν ήρθε, διατηρώντας όμως ακέραια την ελπίδα μας, δεν θα λυγίσουμε.
Θα αντέξουμε και θα νικήσουμε τελικά την κρίση. Δεν θα μας νικήσει αυτή!

Για το τεκμήριο πολυτέκνων εσείς ως πολύτεκνος και ως πατέρας πολύτεκνης οικογένειας τι λέτε;

-Για λόγους εθνικούς, κοινωνικούς, ιδεολογικούς αλλά και για λόγους αυτοσεβασμού και καθώς όντας πολύτεκνος, μου μοιάζει υπερθετικά γελοίο να θεωρούνται τα παιδιά μου τεκμήριο, και για τούτο καταψήφισα αυτό το πρόχειρο προσωρινό νομοσχέδιο μιας κυβερνητικής κοινοπραξίας, που μεταβάλλεται σε αιμοσταγή και βρεφοκτόνο Ηρώδη.

Ποια είναι η επόμενη μέρα κ. Νικολόπουλε;

-Βρισκόμαστε μπροστά στη διαμόρφωση νέων στρατηγικών.
Η φράση του Γκράμσι: «Το παλιό πεθαίνει, το καινούργιο δυσκολεύεται να γεννηθεί…», εκφράζει αυτό που προσωπικό πιστεύω ότι βιώνει σήμερα η Ελλάδα και το πολιτικό μας σύστημα.
Και το ίδιο νομίζω πως πιστεύει και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Το «καινούργιο» σημαίνει κυρίως νέα νοοτροπία.
Απομάκρυνση από τα λάθη και τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Διαμόρφωση νέων στρατηγικών που θα απαντάνε στις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο μα προπαντός στην ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας που απαιτεί μια πολιτική λύση, που προφανώς δεν είναι σε θέση λόγω άβουλης υποταγής να πραγματοποιήσει η «τρικολόρε» κυβέρνηση της μνημονιακής υπαγωγής.

Για το «Σχέδιο Αθηνά» ποια είναι η τοποθέτηση σας;

-Τονίζουμε ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα καταρχήν είναι θετικό απέναντι στον εξορθολογισμό των δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος προκύπτει ως ανάγκη για την αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας και ως επιλογή με συνειδητό στόχο την αναπτυξιακή στροφή της ελληνικής πραγματικότητας. Δε συμφωνεί όμως με τον μαϊμού εξορθολογισμό.

Η «Αθηνά» ήταν η Θεά της Σοφίας και όχι της υποταγής και της εθελοδουλίας. Αυτό είναι το «Σχέδιο Αθηνά». Η συμμόρφωση στις επιταγές της Τρόικας. Μία ακόμη θυσία της ελληνικής κοινωνίας στο βωμό της μνημονιακής οικονομικής πολιτικής.

Ποιες είναι συνοπτικά οι θέσεις του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος για την εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά;

-Στην πρόταση των Χριστιανοδημοκρατών προβλέπεται η αναδιάρθρωση και η χωρική ανασυγκρότηση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε δύο στάδια.

Μπορείτε κ. Υπουργέ να γίνεται πιο συγκεκριμένος;

-Φυσικά, το πρώτο στάδιο προβλέπει την υιοθέτηση σωστών κριτηρίων. Το ΧΚ προτείνει την υιοθέτηση αναπτυξιακών, ακαδημαϊκών και εθνικών κριτηρίων για την ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η περιβόητη και περιλάλητη αναβάθμιση των ΑΕΙ πως θα γίνει και ποια θα έιναι τα οφέλη;

-Η ακαδημαϊκή αναβάθμιση των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων θα οδηγήσει αναμφισβήτητα στην αναβάθμιση και ισχυροποίηση των παρεχόμενων τίτλων σπουδών. Επιπλέον η σύνδεση και συμβολή της ανώτατης και τεχνολογικής εκπαίδευσης στην αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας θεωρείται σημαντική παράμετρος η οποία λαμβάνεται υπόψη.

Μιλήσατε όμως για εθνικά κριτήρια, τι εννοείτε;

-Πράγματι, το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα θέτει και το εθνικό, ως υψίστης σημασίας κριτήριο γι’ αυτό και προτείνει την ενίσχυση των ιδρυμάτων της περιφέρειας που βρίσκονται σε περιοχές αυξημένης εθνικής σημασίας όπως π.χ. του πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά κυρίως των ιδρυμάτων της Θράκης σε συνδυασμό με την παροχή κινήτρων στους Έλληνες μουσουλμάνους οι οποίοι έχουν εθνική συνείδηση και ιδίως τους Πομάκους και τους Ρομά, ώστε να μην εγκαταλείπουν την Ελλάδα για να φοιτήσουν σε ιδρύματα της Τουρκίας, εξαιτίας των ελλείψεών τους στην ελληνική γλώσσα κ.τ.λ.

Και τι πρέπει να κάνουμε για να επιλύσουμε το πρόβλημα;

-Μέσα από μια εθνικά προσανατολισμένη εκπαιδευτική πολιτική έγκαιρης και συστηματικής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας κατά τη φοίτησή τους στις δύο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και με συστηματικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και άλλες διευκολύνσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους φοίτησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να κλείσει οριστικά ο δρόμος της χειραγώγησης και του αφελληνισμού τους.

Τι προτίθεστε να κάνετε γι’ αυτό το εθνικό ζήτημα;

-Επειδή πιστεύουμε πως το σχέδιο ανασυγκρότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναδεικνύεται έτσι ως μοναδική ευκαιρία να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο της περιοχής της Θράκης και να δοθεί μία καλή απάντηση από την ελληνική πολιτεία σε εκείνους που πλάθουν όνειρα για τον εκτουρκισμό της.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα είναι αντίθετο στην ανακατάταξη όλου του εκπαιδευτικού χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας με κριτήριο τη βιασύνη, την προχειρότητα και την λογική της πελατειακής σχέσης.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ” – Όλοι οι Έλληνες μαζί με Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή για την αναγέννηση της Ελλάδας.

Από το 2021 ( είχαμε καλέσει δημόσια Σαμαρά και Καραμανλή να ρίξουν τον Μητσοτάκη, απαλλάσοντας την χώρα από τον "χώρο" των "woke" και της ερμαφρόδιτης πολιτικής στα ζωτικά εθνικά μας θέματα, ενώ το 2023 καλέσαμε στο "Ολοι Μαζί", σε...

Σε βάθος χρόνου δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη ρύπανση Αλιάκμονα.

Σε βάθος χρόνου δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη ρύπανση Αλιάκμονα των υδάτινων πόρων και την ποιότητα του πόσιμου νερού Αλιάκμονα, από τα τέσσερα σημεία του ποταμού Αλιάκμονα από Καστοριά Κοζάνη Γρεβενά Βέροια – Θεσσαλονίκη από τα τέσσερα σημεία...

Το σήμα του Μετρό που δεν εχει αξία ούτε 50 ευρώ!!

Το Σήμα Μετρό που δεν εχει αξία ούτε 50 ευρώ αυτά δεν έχουν γινεί ούτε σε ένα κράτος μπανανιά ΚΑΙ ΟΧΙ  βέβαια από 30.000 ζεστά ευρώ στο ταμείο μιας συγκεκριμένης εταιρείας. Ο λογότυπος του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι μια υπόθεση που έχει...