Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔηλώσεις επωνύμωνΑπευθείας αναθέσεις 2.500,000...

Απευθείας αναθέσεις 2.500,000 €, σε μια διετία στο Δήμο Αιγίου

Νίκος Νικολόπουλος

Οι απευθείας αναθέσεις που γίνονται στον Δήμο Αιγίου έχουν πάρει διαστάσεις σκανδάλου αφού το συνολικό ποσό αυτών για την διετία 1-1-2011 έως 31-12-2012 ξεπερνάει τα 2.500.000,00 €.

Για την πλειοψηφία δε αυτών δεν υπάρχει καμία εγκριτική απόφαση ή άλλη διαδικασία ελέγχου της δαπάνης όπως προβλέπεται από τον Ν.3852/2010 και από τις ισχύουσες διατάξεις του Ν.3463/06, παρά μόνο υπογραφές του Δημάρχου και κάποιων Αντιδημάρχων, οι οποίοι παρακάμπτοντας ακόμα και τις κατά το νόμο αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, Τμήμα Προϋπολογισμού κλπ) ενέκριναν αυτές τις δαπάνες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Συμβάσεις, οι αποφάσεις Βεβαίωσης Οφειλής και όποια άλλα έγγραφα υπέγραφαν, δεν είχαν ούτε αριθμό πρωτοκόλλου και βεβαίως δεν τις αναρτούσαν όπως όφειλαν στην Διαύγεια αλλά και δεν ενημέρωναν κανένα συλλογικό όργανο του Δήμου.
Μου παραδόθηκε σχετικό αντίγραφο συμφωνητικού παροχής υπηρεσίας με τον εργολάβο (Σ.Μ.) για εργασίες καθαρισμού και συντήρησης υδραυλάκων της Ακράτας με σύνολο δαπάνης 14.760,00€.

Έγιναν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης υδραυλάκων στις Δ.Ε. Ακράτας, Διακοπτού, Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού δαπάνης 15.000 € περίπου έκαστη από τον ίδιο εργολάβο Σ.Μ., και τις Τεχνικές Εκθέσεις, τους Προϋπολογισμούς, το Τιμολόγιο των παραπάνω έργων τα υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας και διαφάνειας, εκτελώντας χρέη «Μηχανικού, Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας και Επιβλέποντα του έργου »

https://www.facebook.com/notes/νικοσ-ι-νικολοπουλοσ-αγωνασ-δραση-nikosnikolopoulosgr/οι-απευθείας-αναθέσεις2500000ε-την-τελευταία-διετίαστον-δήμο-αιγιαλείας-έχουν-πά/10152568213525133

http://youtu.be/ui33Ym6XSXE

 

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...