Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΑπαιτούν συγγνώμη στο...

Απαιτούν συγγνώμη στο έθνος

Απόσυρση της «ομολογίας» για τις μειονότητες ζητούν από τον Ερντογάν οι εθνικιστές.

Τη συγγνώμη του Ταγίπ Ερντογάν προς το τουρκικό έθνος ζητά το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) αναφορικά με τη δήλωσή του περί εκδίωξης από την Τουρκία όσων είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα, γεγονός το οποίο ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης. Μιλώντας την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο αρχηγός του ακροδεξιού MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι «η ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά, που χειροκροτήθηκε από τον ελληνικό Τύπο, ως ιστορική αυτοκριτική και ομολογία, είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί και στην Αρμενία».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός επιχειρεί να καταδικάσει το τουρκικό έθνος και την ένδοξη ιστορία του με μία βαριά συκοφαντία και κατηγορία περί φασισμού και για το λόγο αυτό πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από το τουρκικό έθνος, λέγοντας ότι πρόκειται για κάτι που είπε άθελά του και κατά λάθος». Και συνέχισε:

«Εάν δεν το κάνει, πρέπει να ξεκαθαρίσει σε ποια περίοδο της ιστορίας μας και σε ποιες εθνικές ταυτότητες αναφέρεται, αν εννοεί τους Έλληνες που εγκατέλειψαν την Τουρκία στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών και της σχετικής συμφωνίας του 1923 και τέλος, αν επεκτείνεται και υιοθετεί τα ψεύδη των Αρμενίων για τα γεγονότα του 1915».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «εάν δεν τα κάνει αυτά, αν σιωπήσει ή αλλάξει τα λόγια του, το τουρκικό έθνος θα τον καταδικάσει για πάντα ενώπιον της εθνικής συνείδησης, ως πρωθυπουργό, που υιοθετεί το σύνολο των ψευδών και των ισχυρισμών των Αρμενίων και των Ελλήνων».

Η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίστηκε ως «ιστορική αυτοκριτική» και επικροτήθηκε από πολλές τουρκικές εφημερίδες. Επικριτική, αντίθετα, ήταν η στάση της αντιπολίτευσης.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, πρέσβης επί τιμή Ονούρ Οϊμέν, σχολίασε:

«Δεν γνωρίζω κάποιον που έχει εκδιωχθεί λόγω της εθνικής του καταγωγής. Δεν κατάλαβα τι εννοούσε ο πρωθυπουργός. Μπορεί να έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν της Τουρκίας, αλλά δεν είναι σωστό να κατηγορείται για φασισμό η χώρα».

Αναφορικά  η ιστορική «ομολογία» του Ταγίπ Ερντογάν

Μιλώντας το Σάββατο ενώπιον μελών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντούζτζε, ο Ερντογάν υπογράμμισε την ανάγκη ξένων επενδύσεων στην Τουρκία και επέκρινε όσους εναντιώνονται σε αυτές.

«..Είναι τόσο απλό να λέμε χάνουμε την Τουρκία, επειδή το παγκόσμιο κεφάλαιο που κάνει επενδύσεις στη χώρα μας προέρχεται από τη μία ή την άλλη θρησκεία»; «Επί χρόνια, στη χώρα αυτή έγιναν κάποια πράγματα. Εκδιώχθηκαν όσοι είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα. Μήπως βγήκαμε κερδισμένοι; Θα πρέπει να το σκεφτούμε. Αλλά κανείς δεν κάθισε να σκεφτεί με ψυχραιμία. Αυτό, στην πραγματικότητα ήταν αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης. Στο λάθος αυτό, ορισμένες φορές υποπέσαμε και εμείς, αλλά όταν σκέφτεται κανείς με ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται και λέει, τι λάθη κάναμε…»ι

πηγή;Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...