Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΑπίστευτη μεθόδευση για...

Απίστευτη μεθόδευση για αναβολή ποινικής δίκης

MANOLIS LAMTZIDISΜανόλης Λαμτζίδης*

Kακοποίηση ζώων στο «Κόδρα»: Απίστευτη μεθόδευση για αναβολή της ποινικής δίκης από τον κατηγορούμενο!

Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή, 26.9, δικαζόταν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ένας ηλικιωμένος , «αυτόκλητος» φύλακας του «κυνοκομείου» που ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ , δηλαδή ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης Αδεσπότων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης , διατηρεί μέσα στο χώρο του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα.

Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ δια του -μέχρι σήμερα – Προέδρου του (γιατί την Δευτέρα , στις 29.9, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς εισηγείται νέα σύνθεση του ΔΣ του Συνδέσμου) ισχυρίζεται ότι το «κυνοκομείο» δεν είναι δικό του (τότε ποιανού είναι;) και ότι ο κατηγορούμενος , ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που «φιλοξενείται» εντός της εγκατάστασης δεν είναι ούτε υπάλληλος, ούτε εκπρόσωπός του (τότε τι είναι;).

Ωστόσο , όταν στο παρελθόν, ύστερα από καταγγελία είχαν επέμβει όργανα που υπηρετούσαν στο ΑΤ Καλαμαριάς σε επεισόδιο, που έγινε στις 19.11.2012 ανάμεσα στο άτομο αυτό και σε εκπρόσωπο φιλοζωικής οργάνωσης διαπίστωσε (Α.Μ.Υ. 31239/28.1.2013) μία «κατασκευή με σκυλιά» και ότι «στην πόρτα είχε ένα έγγραφο ΣΥΠΠΑΖΑΘ και τηλέφωνο 2310 438 496 , 447 995 , οδός Κυζίκου 39», τα οποία είναι τα στοιχεία του ΣΥΠΠΑΖΑΘ !
Επιπλέον , επειδή οι ζωόφιλοι διαπίστωναν ότι συνεχιζόταν η κακομεταχείριση («κακοποίηση σκύλων») στον «περιφραγμένο χώρο του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά» , η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πέτυχε και απόσπασε στις 7.6.2013 από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης διάταξη με την οποία το άτομο αυτό («κάτοικος (!!!) του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα») διατάχθηκε «να διατηρεί τα ευρισκόμενα ζώα στον περιφραγμένο χώρο ….χωρισμένα κατά ομάδες στις εσωτερικές αυλές ανάλογα με την ιδιαιτερότητά τους και τις ανάγκες τους (μικρόσωμα και μεγαλόσωμα, κουτάβια και ανήλικα) και να μην ενοποιεί τα ζώα που διαβιούν σε χωριστές πτέρυγες ώστε να αποφεύγονται οι συρράξεις μεταξύ των σκύλων και να μην παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους»(!!!)

Οι λέξεις αυτές βέβαια, δεν μπορούν να περιγράψουν τις πραγματικά άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες διαβιώνουν τα ταλαίπωρα ζώα.
Το αν έχει συμμορφωθεί το άτομο αυτό – και ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ- με την Εισαγγελική διάταξη είναι αμφίβολο .

Οι ζωόφιλοι λένε πως δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι σήμερα και επιμένουν ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις και να ληφθούν μέτρα όχι μόνο κατά του – επίσης- ταλαίπωρου ανθρώπου , αλλά και κατά των πραγματικά υπευθύνων (Πρόεδρος ΣΥΠΠΑΖΑΘ, Δήμαρχος Καλαμαριάς).

Σημειώνεται ότι από τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ (Σύνδεσμος Διαδημοτικού χαρακτήρα) εδώ και πολύ καιρό έχει ήδη αποχωρήσει ο Δήμος Πανοράματος-Πυλαίας-Χορτιάτη διότι , σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών «…οι πόροι του Συνδέσμου σπαταλούνται σε διοικητικές υπηρεσίες και έξοδα γραφείων με συνέπεια να μην έχουν ανταποδοτικότητα ως προς τις υπηρεσίες που πρέπει να έχει ο Σύνδεσμος στα αδέσποτα….»

Οι φιλόζωοι στο από 8.4.2013 έγγραφό τους περιγράφουν την κατάσταση έτσι: «….Τα ζώα (μέσα στο Στρατόπεδο Κόδρα) σχηματίζουν αγέλη και κατασπαράσσονται μεταξύ τους…, ενώ τα έξοδα – παρά την ύπαρξη του Συνδέσμου- βαρύνουν τους ζωόφιλους εθελοντές…».

Σημειωτέον ότι κάθε δημότης Καλαμαριάς βαρύνεται με 3 ευρώ το χρόνο για τη λειτουργία του Συνδέσμου.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι:

Που διατίθενται όλα αυτά τα χρήματα που συγκεντρώνει ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ όχι μόνο από το Δήμο Καλαμαριάς, αλλά και από τους Δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης;

Ας δούμε όμως πως συμπεριφέρθηκε την ημέρα της δίκης ο κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα , ενώ στην αρχή ο κατηγορούμενος δήλωνε ότι δεν έχει δικηγόρο, όταν διαπίστωσε ότι απέναντί του θα είχε με πρόθεση να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον του την Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναστατώθηκε.

Από τη δύσκολη θέση τον έβγαλε ο παριστάμενος – μέχρι σήμερα – Πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ Στ. Ζαμπέτογλου , ο οποίος προσφέρθηκε να του παράσχει στήριξη, οπότε ο κατηγορούμενος έσπευσε να αναζητήσει , να βρει και να διορίσει έναν δικηγόρο που δίκαζε μία σοβαρή υπόθεση σε άλλη αίθουσα, ο οποίος όταν εμφανίστηκε κατά την εκφώνηση της υπόθεσης δήλωσε «άγνοια» της υπόθεσης , οπότε – ύστερα από σχετικό αίτημα του κατηγορούμενου- δόθηκε αναβολή της υπόθεσης για τις 26.2.2015 (!!!), ώστε να συνεχίσει το «έργο» του !

Αυτό, αποτέλεσε μία ξεκάθαρη «υποβοηθούμενη» από τρίτους – μεθόδευση αναβολής της δίκης προκειμένου να αποφύγει ο κατηγορούμενος τις ποινικές συνέπειες μιάς βέβαιης καταδίκης και να συνεχιστεί η ταλαιπωρία των ζώων μέσα σε αυτό το ιδιόμορφο «κυνοκομείο»!
Δεν αρκεί ο εμπαιγμός όλων μας μέχρι σήμερα από τους διάφορους «ανευθυνο-υπεύθυνους» ;

*Μανόλης Λαμτζίδης, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «ΡΕΚΚ» , Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...