Αποχή των δικηγόρων της Θεσ/νίκης Ο δικηγορικός σύλλογος Θεσ/νίκης εξήγγειλε για σήμερα 9 Απριλίου 24ωρη αποχή από τις δικαστικές αίθουσες εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυτεπάγγελτη κατηγορία για παρακόλληση δικαστικής λειτουργίας κατά συναδέλφων δικηγόρων κατά την άσκηση συνδικαλιστικών καθηκόντων από την εισαγγελία Εφετών Θεσ/νίκης.
Ο ευρύτερος χώρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης (Δ.Σ.Θ.) είναι ένα καζάνι που βράζει εδώ και πολύ καιρό, μεταξύ των παρατάξεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Πολλά βασικά προβλήματα του (Δ.Σ.Θ.) δεν έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα,
μεταξύ αυτών τα προβλήματα εργασίας των νέων δικηγόρων, όπως και η εκκαθάριση μητρώου που και αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, όπως εξαγγέλθηκε από τις τελευταίες εκλογές του (Δ.Σ.Θ), ενώ τα σκάνδαλα εξακολουθούν να ιθίστανται από την προηγούμενη παράταξη του συλλόγου.
Ο νυν πρόεδρος του (Δ.Σ.Θ.) ο κύριος Λαμψίδης, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Μετά την πανηγυρική εκλογή του στην θέση του προέδρου, είχε ξεκινήσει την θητεία του, αποφασισμένος και να συγκρουστεί με το δικηγορικό κατεστημένο. Όμως στην πορεία χαλάρωσε, άλλαξε άρδην τις προτεραιότητες του (Δ.Σ.Θ).
Για παράδειγμα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που χρίζει άμεσης επίλυσης είναι η απαράδεκτη σύμβαση που υπέγραψε ο πρώην πρόεδρος του (Δ.Σ.Θ.) με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορά στην μισθοδοσία εργαζομένων στην καθαριότητα του Δικαστικού μεγάρου, όπου αναλαμβάνει το (Δ.Σ.Θ.) να πληρώνει την μισθοδοσία της καθαριότητας που ανήκει ουσιαστικά στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Άλλωστε το (Δ.Σ.Θ.) μέσα στο τεράστιο πολυώροφο Δικαστικό μέγαρο όλο, κι όλο κατέχει 150 τμ.
Η απαράδεκτη και ανεύθυνη συμφωνία που υπέγραψε ο πρώην πρόεδρος του (Δ.Σ.Θ.) με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υποχρεώνει τον σύλλογο να πληρώνει υπέρογκα ποσά στο προσωπικό της καθαριότητας, πράγμα αδύνατον, καθώς δεν τα διέθετε, ούτε και σήμερα τα διαθέτει, με αποτέλεσμα η μισθοδοσία πληρωμής του προσωπικού της καθαριότητας να εκρεμεί.
Το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, και θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να επαναπροσδιοριστεί από την νυν διοίκηση του (ΔΣΘ) και να αναλάβει την ευθύνη το Υπουργείο δικαιοσύνης, όπου έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης.