Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΑνύπαρκτος σεβασμός στην...

Ανύπαρκτος σεβασμός στην χώρα φιλοξενίας. Νέα πρόκληση της τράπεζας Ζιράατ στην Κομοτηνή!

Ερώτηση στον γενικό διευθυντη Οζνούρ Οζενίς

Το ότι η εγκατάσταση και λειτουργία της Τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Ελλάδα, δεν έγινε με οικονομικά αλλά με καθαρά εθνικά κριτήρια και νοηματοδοτήθηκε εκ μέρους της Τουρκίας ως εθνική διείσδυση στην Ελλάδα, το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή. Αλλά ούτε και εμείς δεν μπορούσαμε μα προβλέψουμε το απύθμενο θράσος της ηγεσίας της, ώστε να μην τηρεί κανένα πρόσχημα οικονομικής υφής και να αναμιγνύεται ενεργά και υπονομευτικά στην πολιτική ζωή της Ελληνικής Θράκης.

Αποδεικνύεται ότι υποτιμούν με εξευτελιστικό τρόπο την ελληνική πολιτεία και τον «θεωρητικό» τους ρόλο ως οικονομικού και μόνο οργανισμού. Στη σειρά των προκλήσεων που έχουν αποκαλυφθεί μόνο από τη Ζαγάλισα (και θα κωδικοποιηθούν πολύ σύντομα), έρχεται να προστεθεί άλλη μια απαράδεκτη ενέργεια.

Στην υπόπτως καθιερωθείσα φιέστα «μνημόσυνο» του αποβιώσαντος εθνικιστή μουσουλμάνου ανεξάρτητου βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ (φέτος 24.7.2011) μεταξύ των κατατεθέντων στεφανιών υπήρχε και αυτό της …Τράπεζας Ζιραάτ! Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Σαδίκ, δεν υπήρξε στέλεχος της Τράπεζας, ούτε πελάτης της (όταν απεβίωσε η τράπεζα δεν είχε παρουσία στην Ελλάδα).

Ήταν ένας ακραίος ανθέλληνας βουλευτής, με διασυνδέσεις και στήριξη από κύκλους του βαθέως Τουρκικού κράτους, ο οποίος προκάλεσε αναταραχή και κλίμα ανωμαλίας μέσα στην Ελληνική Θράκη, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υπονομευθεί η ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων και να απειληθούν μαζικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο στοιχείων. Άλλωστε, για τον ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα του Αχμέτ Σαδίκ, υπάρχουν διαφωτιστικές μαρτυρίες και από μειονοτικούς κύκλους (Αμπ. Ντεντέ, περ. Αζινλίκτσα κλπ).

Πώς είναι δυνατόν τράπεζα να στέλνει στεφάνι σε μία εκδήλωση με πολιτικές διαστάσεις, στην οποία μάλιστα είναι άκρως αντίθετο το υπόλοιπο μισό του ντόπιου πληθυσμού; Η προθυμία της Ζιραάτ να συμμετάσχει σε τέτοιες διχαστικές εκδηλώσεις με σημασιοδοτήσεις και συμβολισμούς εξόχως ανθελληνικούς, μόνο ως πρωτοφανής πρόκληση μπορεί να νοηματοδοτηθεί.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...