Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΑντώνης Σαμαράς o...

Αντώνης Σαμαράς o νεοεκλεγής Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

antonis-samaras.jpgO  λαός αποφάσισε . “…Σας ζήτησα τα ρυάκια να γίνουν ποτάμι και εσείς δημιουργήσατε αληθινή λαοθάλασσα… Δεν υπάρχουν ηττημένοι… Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Τώρα πάμε για τα επόμενα και σημαντικότερα… “αποσπάσματα από την χαρακτηριστική δήλωση του νεοεκλεγέντος προέδρου της Ν.Δ.

Η τηλεφημερίδα μας, elliniko-fenomeno δεν αμφέβαλε ούτε για μια στιγμή ότι ο Αντώνης Σαμαράς πανηγυρικά θα εκλέγοταν από το λαό της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως από τους χιλιάδες πικραμένους ψηφοφόρους της. Καταλυτικό ρόλο σ΄ αυτήν την νίκη του Αντώνη Σαμαρα έπαιξε το Μακεδονικό ζήτημα και της Θράκης.

Αυτό είναι δε, ισχυρό μήνυμα προς όλα τα κόμματα της βουλής , να το καταλάβουν πλέον, ότι ο περήφανος Ελληνικός λαός πάντοτε έχει μέσα στην καρδιά του, και στην πρώτη θέση τα Εθνικά θέματα της πατρίδας.

 Αυτό το γεγονός δεν θα αλλάξει ποτέ όσο υπάρχει η Ελλάδα.

Γι αυτό και μετά τα πανηγύρια καιρός είναι να στρωθούν όλοι στην δαυλιά και να δούμε επιτέλους και μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Συνολικά ψήφισαν 781.136 άτομα.

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκέντρωσε 386.400 ψήφους και ποσοστό 50,66% 

 Ντόρα Μπακογιάννη 306.425 ψήφους -39,72%.

Παναγιώτης Ψωμιάδης συγκέντρωσε 78.770 ψήφους, το 10,22%. 

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ 54587 10,06% »

 

Σύντομο βιογραφικό

ΑΝΤΩΝΙΟΣ K. ΣΑΜΑΡΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951.

 Έγγαμος με τη Γεωργία Κρητικού. Έχουν δύο παιδιά, την Ελένη και τον Κωνσταντίνο.

Επάγγελμα: Οικονομολόγος.

Σπουδές: Οικονομικά, (BA Amherst College). Διοίκηση Επιχειρήσεων, (MBA Harvard Univescity).

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά άρτια, Γαλλικά άρτια, Ιταλικά μέτρια 

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται συνεχώς Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ.

 Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004.

Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την περίοδο 2004 – 2007 διατελεί μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ – Ρωσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το 2007 επανεκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. 

 Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες

Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών ενώ την περίοδο 1990 έως 1992 διατελεί Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Επιτροπές της Βουλής

■Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...