Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚέντρα διασκέδασηςΑνοίξαμε και σας...

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

drum.gif Αυτό το σύνθημα κυριαρχεί από τις πρώτες ημέρες μετά το Πάσχα, στα καλοκαιρινά κέντρα στην περιοχή αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσ/νίκης, όπου μέχρι στιγμής άνοιξαν 3 κέντρα.

Την πρώτη μου στάση έκανα στις “Μούσες εν χορώ” ένα από τα πιο παλιά νυχτερινά κέντρα της πόλης με σταθερή αξία, και με καθαρό λαϊκό πρόγραμμα, όπου επικεφαλής είναι ο Νίκος Χαλβατζής.Τον πλαισιώνουν η Άννα Στεφανίδου, η Βασιλική Νταντά, buzuki.jpgο Ιορδάνης Αγαπητός, και το νεανικό συγκρότημα από την Αθήνα “Νόμισμα”. Το νυχτερινό κέντρο λειτουργεί 7 ημέρες την Εβδομάδα με πάρα πολύ λαϊκές τιμές.

Λίγο παρακάτω βρίσκεται το σχετικά νέο νυχτερινό κέντρο “Όραμα”, όπου την ημερομηνία της πρεμιέρας προμήνυε οι μεγάλες αφίσες σ΄ όλη την πόλη για την Πέμπτη 23 Απριλίου με την Νατάσσα Θεοδωρίδου, με τον Λούκα Γιόρκα.

Ωστόσο η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου με μισό το μαγαζί από κόσμο.

Στην μέση της λεωφόρου των μπουζουκιών δεσπόζει το πλήρης ανακαινισμένο κέντρο “Πολιτεία Live – Clubbing”, που άνοιξε με την πρεμιέρα της Πέγκυ Ζήνα, του Κώστα Καραφώτη, τον DJ και τα οπτικοακουστικά συστήματα την Πέμπτη 23 Απριλίου. Ένας χώρος θαυμάσιος, μετά από την πολύ δαπανηρή ανακαίνιση, όπου οι καλλιτέχνες πάνω από την πίστα έχουν άμεση επικοινωνία με τους θαμώνες σε όποιο σημείο κι αν κάθονται. Στην μέση του σαλονιού υπάρχει το τεράστιο μπαρ για τους θαμώνες με ένα ποτό, όπου η θέα είναι καταπληκτική.

Η Πέγκυ Ζήνα μας ήλθε ανανεωμένη, και αρκετά αδυνατισμένη, μου θύμισαν τα κιλά της τα πρώτα καλλιτεχνικά της βήματα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Τον δε σύζυγο και μάνατζερ Γιώργο Λύρα τον είδα πολύ αγχωμένο, λόγω της πρεμιέρας φαντάζομαι. Η κίνηση για πρεμιέρα ήταν αρκετά ικανοποιητική, αν σκεφτεί κανείς ότι οι μισοί κάτοικοι της πόλης να είναι ακόμα και σήμερα φευγάτοι.

Όσο για το ξαναζεσταμένο είδος διασκέδασης (Live + Club ) εμένα προσωπικά και πολλών άλλων ακόμη όπως μαθαίνω, με κούρασε, με έβγαλε τελείως από το ρυθμό μου, διότι μετα τον Αγγλοσαξονικό ήχο έπιασαν νότες τα μπουζούκια. Ένας μπερδεμένος ηχός σε έναν χώρο. Στην πρεμιέρα βρέθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι Ραδιοφώνων και καναλιών της TV, στους οποίους έδωσε μια μικρή συνέντευξη η καλλιτέχνιδα Πέγκυ Ζήνα.

Μετά τον μπερδεμένο ήχο, πήγα σφαίρα στο “Χάραμα Live” να στανιάρω με λαϊκό άκουσμα, να σπάσω πιάτα, για να μην τα σπάσω σε κανέναν ξεροκέφαλο που επιμένει να σβήσει την γνήσια Ελληνική διασκέδαση και να ρίξω στις κυρίες τα γαρύφαλλα. Το πρόγραμμα στο “Χάραμα Live” είναι άκρως λαϊκό με τον λαϊκό Βάρδο Β.Μεταξά επικεφαλής προγράμματος ,την Ε. Μαρκάτου,τον Ρ.Παπά, τον Θ.Ράλλη, την Ταταρίδου και την Σιμορέλη  στο οριενταλ.

Στο κέντρο βρήκα πολλούς επωνύμους της πόλης, μεταξύ αυτών και επιχειρηματίες οι οποίοι ήλθαν στο εν λόγω κέντρο με τον ίδιο σκοπό,  να στανιάρουν πραγματικά, ξεκινώντας με στίβες πιάτα που τα έσπαζαν με τις παραγγελιές τραγουδιών “Βρέχει φωτιά στην στράτα μου” “Ένας αετός γκρεμίστηκε” και πολλά άλλα με τα οποία το κέφι άναψε για τα καλά, έγινε μεγάλη ζημιά στο κέντρο απ΄ όπου και φύγαμε με το λάλημα του κόκορα.

Όλοι μαζί καταλήξαμε σε πατσατζίδικο της πόλης για έναν ψιλοκομμένο πατσά, το γνήσιο Ελληνικό πρωινό, που δεν το βρίσκεις σ΄ άλλη πόλη.

Ημέρα Σάββατο έγινα “θέαμα” στον πολυχώρο του Μύλου, που το βρήκα αλώνι , τιγκαρισμένο από κόσμο που ήθελε να γίνει θέαμα μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ,τον Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά,Χρήστο Θηβαίο, και τον Σωτήρη Καλυβάτση.Ένα πρόγραμμα εξαιρετικό όπου το χιούμορ σε συνδυασμό με την καλή Ελληνική μουσική για όλα τα γούστα, ανεβάζει την διασκέδαση κατακόρυφα.

Δεν είναι τυχαίο πως λόγω μεγάλης επιτυχίας του σχήματος  ο Αθηναίος επιχειρηματίας  τους έκλεισε και για την χειμερινή περίοδο 2009 – 2010, στο νυχτερινό κέντρο “Ακτή Πειραιώς”, ενώ για το Πάσχα του 2010 θα έλθει και πάλι στην Θεσ/νίκη σε συνεργασία με ντόπιο επιχειρηματία κέντρου.

Το φαινόμενο στην νυχτερινή διασκέδαση συμβαίνει στην Μουσική σκηνή του “Fix ” όπου συνεχίζουν  ακάθεκτοι τις εμφανίσεις τους η Ηρώ, ο Μέμος Μπεγνής, και ο Αντώνης Λουδάρος, τις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη όπου πάντα είναι γεμάτη, αφού αρέσει στο κοινό της Βόρειας Ελλάδος. Ένα εγχείρημα για το οποίο κανείς δεν περίμενε να έχει αποδώσει λόγω των ημερών λειτουργίας Δευτέρα – Τρίτη και μάλιστα από νωρίς στις 9:30 μ.μ. Οι προβλέψεις διαψεύστηκαν με τους τρεις καλλιτέχνες να σαρώνουν στην κυριολεξία.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο “Fix Live” όπου  έδινε τις τελευταίες εμφανίσεις ο  Νίκος Κουρκούλης την Παρασκευή και Σάββατο. Πολλοί είναι αυτοί που δεν πίστευαν ότι ο Νίκος Κουρκούλης θα πάρει όλη την κρέμα στην νυχτερινή διασκέδαση, και θα φύγει με όλο το πακέτο.

Έτσι έκλεισε η περατζάδα μου μετά το Πάσχα στα νυχτερινά κέντρα της πόλης.

Όμως θα επανέλθω  με νέα  ρεπορτάζ  όλο το καλοκαίρι .
Εύχομαι καλή συνέχει και καλό καλοκαίρι.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...